Sponsoreret indhold fra Danske Spil

Det er mange gode sange blandt de 10 bud på årets Melodi Grand Prix vinder, så konkurrencen bliver skarp, når DR lukker op for den 47. udgave af Dansk Melodi Grand Prix. Det mener Danske Spils oddsansvarlig Peter Emmike Rasmussen, efter han har gennemlyttet alle sangene, da de blev frigivet her til formiddag.

Den dansk-australske sangerinde Anja vil være naturlig at tage med i favoritfeltet, eftersom hun blev nr. to sidste år. Det indikerer odds 4,5 også, men hun får skarp konkurrence, vurderer Danske Spils oddssætter, Peter Emmike Rasmussen.

Odds på Europæiske melodi grand prix 2019

-Sada Vidoo med Northern Lights til odds 2,75 og Ida Una med One til odds 3,50 er skarpe konkurrenter til Anja. Sada Vidoo optræder som en syngende dukke, og synger rigtig godt. Vi har også tidligere set internationale vindere, som var klædt ud, bl.a. i form af finske Lordi og østrigske Conchita Wurst, der begge vandt det internationale Grand Prix. Men det kan også gå den helt anden vej.

Han forklarer, at netop de sange har nogle af de ting, der ofte er med til at skabe en vindersang til Melodi Grand Prix.

-Det er vigtigt, at sangen har et godt, genkendeligt omkvæd, og at sangeren rent faktisk kan synge, og det har vi først kunne høre i dag. Teksten til sangen er også vigtig, men genkendeligheden er mest vigtig. Tænk på Basim og "Cliche Love Song". Her kunne publikum nærmest synge med efter allerede at have hørt den én gang. Det betyder noget for, om folk stemmer på sangen, siger Peter Emmike Rasmussen.

Der kan dog ske meget på vej til finalen og i første omgang skal 7 af de 10 sange sende ud, og hvem det bliver, har oddssætterne flere bud på.

Læs vores semifinale optakter til MGP 2019

- Vi tror, det bliver en af de tre, der vinder. Men der er også nogle outsidere, for der er en fagjury, der bestemmer 50 pct., og så kan en deltager som Johanna Beijbom med sangen A.S.A.P. til odds 13,00 lige pludselig være i spil på trods af, at deltagere fra udlandet normalt ikke klarer sig så godt i Dansk Melodi Grand Prix, slutter Peter Emmike Rasmussen, der også fortæller, der kommer flere spil i løbet af ugen.