Spådomskunst, gevaldigt godt gættet - eller var lodtrækningen fikset?

Fredag trak UEFA lod til Champions League-kvartfinalerne. Lodtrækningen gik i gang kl. 13 - og blev TV-transmitteret direkte.

Men allerede kl. 11.28 skrev en person følgende på et Liverpool-fanforum (http://forums.liverpoolecho.co.uk/viewtopic.php?t=33755&postdays=0&postorder=asc&start=0 ):

"Rumour going around draw has been leaked..... this is no doubt rubbish but if Rumour is true it´s LFC - arsenal and Chelsea - fenerbache and manure v roma..."

Og hvad blev så udfaldet?

"Total and utter complete bolix!" var den typiske reaktion fra de andre Liverpool-fans på forum-forudsigelsen. Men da Lykkens Gudinde, i skikkelse af 80´ernes store russiske målmand Rinat Dassajev, trak kuglerne ud af beholderne i Nyon i Schweiz, blev holdene parret nøjagtigt som englænderen havde spået:

Arsenal - Liverpool
Roma - Manchester United
Schalke 04 - Barcelona
Fenerbahçe - Chelsea

Samtidig blev der trukket lod til semifinalerne. Her skal vinderen af Arsenal-Liverpool møde vinderen af Fenerbahçe-Chelsea. Og vinderen af Schalke-Barcelona skal op imod vinderen af Roma-United .

Fikset?

Mystisk, for at sige det mildt. Det KAN være et tilfælde, omend chancen for at ramme plet med en nøjagtig forudsigelse af hvem der skal møde hinanden i kvartfinalerne, ligger sådan cirka på een procent. I givet fald et fantastisk tilfælde.

Det andet alternativ - at der er tale om en engelsk Nostradamus der kan se ind i fremtiden - afskriver vi. Ingen, heller ikke Nostradamus, har nogensinde kunnet spå i virkeligheden. Det er underholdende ammestuehistorier, intet andet.

Så enten et tilfælde eller også var lodtrækningen fikset på forhånd. Fup og fidus, i givet fald - fra UEFAs side. Og i så fald, har nogen indefra lækket det aftalte udfald til nogen udefra.

Men hvorfor snyde? Så nogle kunne vinde hos bookmakerne? Tjah, man tiltror den russiske mafia alt, såmænd også at den korrumperer UEFA - men det virker ikke sandsynligt at det primært skulle være derfor. Bookmakere er ikke dummere end som så - og vil næppe acceptere særligt høje bets på en sådan lodtrækning. Høje indsatser vil jo netop indikere at noget er galt, at nogen ved mere end de burde...

En mulighed er at UEFA eller nogen i organisationen har fundet det formålstjenligt at styre lodtrækningen med henblik på at beskytte en klub. Eller måske snarere (for umiddelbart har ingen klubber ligefrem fået foræret vejen til finalen - ud over at Arsenal og Liverpool evt kan have grund til at brokke sig...) at sikre sig at fx Schalke og Fenerbahce , to relativt små hold, ikke ramlede sammen i kvartfinalen. For det er naturligvis i UEFAs interesse at semifinalerne - og finalen - bliver så interessante som muligt.

Men vil man fikse en lodtrækning for at tækkes de store klubber og egne PR-interesser?

Tjah...

Det skal refærdigvis siges at alt ser ud til at foregå med rene linjer under UEFAs lodtrækninger. De foregår live, med gennemsigtige beholdere og, så vidt man kan se, umærkede kugler. Og der er ingen grund til at mistænke Dassajev for at være meddelagtig i noget snavs, blot fordi han er russisk.

Englænderens korrekte forudsigelse KAN være et tilfælde...

CL-datoer

Nå. Lad os bevæge os væk fra konspirationernes tågede landskab - og kigge på fakta.

Champions League-kvartfinalerne indledes d. 1./2. april. Returkampene spilles d. 8./9. april.

Semifinalerne ser sådan ud:
Arsenal/Liverpool - Fenerbahçe/Chelsea
Schalke 04/Barcelona - Roma/Manchester United

De finder sted d. 22./23. og 29./30. april.

Finalen spilles på Luzhniki Stadium i Moskva d. 21. maj.

UEFA Cup-lodtrækning

Der blev også trukket lod til kvartfinalerne - og semifinalerne i UEFA Cuppen (så vidt vides, uden at nogen forudsagde forløbet, men hvem ved?).

Kvartfinalerne spilles d. 3. og 10. april:
Leverkusen - Zenit Skt. Petersborg
Glasgow Rangers - Sporting Lissabon
Bayern München - Getafe
Fiorentina - PSV Eindhoven

Semifinalerne spilles d. 24. april og d. 1. maj:
Bayern/Getafe - Leverkusen/Zenit
Rangers/Sporting - Fiorentina/PSV

Finalen spilles i Manchester (City of Manchester Stadium) d. 14. maj