Tennisekspert klaus f tager her hånd om kvindernes forestående US Open-turnering i New York. Han kommer blandt andet ind på, at Serena Williams er på en indædt mission, men at hendes egen psyke kan ende med at spænde ben for hende. Klaus f kommer også med spilforslag og -tanker til turneringen. 

Da arrangørerne for US Open afholdt pressemøde og annoncerede, at US Open ville blive afholdt, selvom pandemien herskede i New York, så tonede Serena Williams frem via Zoom og tilkendegav sin deltagelse i New York.

Der er ingen tvivl om, at den ukronede amerikanske tennisdronning er på en mission. Hun skal have Grand Slam nummer 24 og dermed tangere Margaret Court som tidernes mest succesfulde tennisspiller. Men Williams har haft problemer med at få denne her magiske 24. Slam. Det er blevet til en del Grand Slam-finaler, hvor det har været tydeligt, at nerverne har sat sit præg på hende.

Det hele begyndte ved US Open 2015, hvor hun kunne have vundet en Golden Grand Slam (alle fire Grand Slams på et år) og stod som kæmpefavorit i New York i semifinalen mod Roberta Vinci. Det mirakel, Vinci skabte den dag, gjorde Williams til en usikker spiller på en scene, hvor hun normalt altid har været den mest kølige og kyniske. Nu er hun tilbage i New York, men på et stadion uden tilskuere. 

US Open 2020: Odds på damernes singleturnering

Herunder har vi samlet de bedste odds på et udpluk af turneringens deltagende spillere.

Odds på vinderen af US Open 2020 Højeste odds Bookmaker
Naomi Osaka 6,50
Serena Williams 7,00
Karolina Pliskova 15,00
Sofia Kenin 15,00
Gabiñe Muguruza 21,00
Petra Kvitova 21,00
Aryna Sabalenka 21,90
Madison Keys 26,00
Victoria Azarenka 31,00
Angelique Kerber 51,00

OBS: Odds er fra torsdag den 27. august klokken 11.08. 

Spil på US Open-vinderen hos bwin

De introvertes fest 

Der er navne i feltet, der har udtrykt, at de tror, at de vil præstere bedre uden presset fra tilskuere og hele den intense ramme i New York. Elise Mertens og Johanna Konta, der aldrig ser ud til at nyde den store scene, er blandt disse. De mennesketomme tribuner vil formentlig gavne dem i deres kampe kontra andre, der vil føle det som et antiklimaks. 

Kan det gavne Serena Williams, at der ikke er tilskuere? I min optik vil det gavne hende i slutkampene, hvor hun har bukket under for presset før. Men i de indledende runder har hun ofte brugt publikum til at intimidere sin modstander. Den ekstra støtte har hun ikke ved årets turnering. Og samtidig ved modstanderne, at der er muligheder mod den amerikanske tennisdronning, der har vist mentale skrøbeligheder i de sidste par sæsoner. 

Et decimeret felt, men stærke favoritter

Der er en del flere afbud på damesiden kontra herresiden til årets US Open. I top-10 er der seks afbud, og kun følgende fire spillere fra top-10 stiller op: Williams, Osaka, Pliskova og Kenin. Og de udgør samtidig de fem største favoritter til titlen sammen med Muguruza fra Spanien. En af hovedårsagerne til favoritværdigheden udover rangeringen skyldes deres meritter i Grand Slams. Alle nævnte har vundet minimum én af slagsen, mens Pliskova er den eneste spiller, der har det til gode. 

Williams er blandt favoritterne qua hendes meritter i Slams og US Open-historik. Hun er på topniveau stadigvæk den bedste i verden på hard court. Men der er for mange spørgsmålstegn ud for hendes navn. Har hun fysik til syv kampe på 14 dage? Har hendes mentale styrke fået så store ridser i lakken, at hun ikke kan gå hele vejen? 

Osaka vandt titlen for et par år siden og har niveauet på hard court til at slå alle i feltet. Japaneren har dog en lidt pudsig psyke, der gør, at hun ofte kan melde sig helt ude af kampene. Og så har der været for langt mellem snapsene de sidste par sæsoner. 

Kenin er mere et ubeskrevet blad, men med sejren ved Australian Open i år så kan hun ikke gå under radaren i New York. Hun skal dog finde et gear, der ikke er set siden januar. 

Og tjekken Pliskova skal høre til blandt favoritterne, da hun altid præsterer kontinuerligt på et højt niveau. Problemet for hende er, at hun aldrig når helt derop, hvor det er sjovt i de fire største turneringer. 

Muguruza er qua sit topniveau altid med i debatten om en Slam-vinder uanset underlag. Spanieren har et højt anlagt spil og viste det også ved Australian Open, hvor hun nåede finalen og var oppe med 1-0 i sæt mod Sofia Kenin. 

Outsiderne

I forfølgerfeltet ligger en spændende gruppe med Kvitova, Sabalenka, Keys og Gauff. Alle spillere, der kan gøre ondt på favoritterne. 

Tjekkiske Kvitova har psyken til at vinde en Grand Slam, og hun har også opskriften, da hun har gjort det før. Hun har dog ikke den bedste historik i New York, hvor underlaget ikke passer hende perfekt.

Sabalenka er en brutal spiller med et skyhøjt topniveau, der kan slå igennem alle spillere. Det er dog en udfordring at se det ske over syv kampe på 14 dage, hvor hun normalt har minimum én offday, og det kommer til at koste.

Keys er stabiliteten selv i forhold til at nå uge to i Grand Slams, men hun falder ofte i runden omkring kvartfinalen. Det er, som om at det sidste mangler hos den amerikanske darling.

Og så det mest hypede navn i dametennis p.t.: Cori Gauff. Den 16-årige amerikanske komet er af en helt speciel støbning. Hun udviser ekstrem modenhed på og uden for banen. Og så har hun niveauet på hard court til at gå blandt de sidste otte i min optik. Men ligefrem en Grand Slam – det tror jeg ikke på endnu.

US Open: Spilforslag

Et spil imod Serena Williams er i støbeskeen hos undertegnede. Men den variant er ikke oppe i markedet endnu. Jeg har en fornemmelse af, at amerikaneren ikke rammer sit højeste niveau i New York. Corona har været en dum forstyrrelse for hendes momentum, og Serena bliver ikke yngre. I forrige uge i Lexington tabte hun mod Shelby Rogers. I denne uge tabte hun mod Sakkari, efter at hun burde have tabt mod upåagtede Rus. Jeg vil kigge mod varianten ”spiller når til” og så eventuelt gå imod, at hun når blandt de sidste fire – naturligvis afhængig af odds. Men det kommer som spilforslag på BetXpert. 

Og så tror jeg, at Muguruza kan finde sit niveau ved US Open. Ved den sidste hard court-Slam var hun ét sæt fra titlen i januar i Melbourne. Hun har arbejdet hårdt under corona og kommer ind med en stor sult efter succes. Selvom hun ikke har haft den store succes ved US Open, så kan jeg godt se, at hun med den rette lodtrækning kan gå rigtig langt.

Og skal vi se mod de helt høje odds, så ligger Kerber på odds 26 på Betfair-børsen*. Hun har genoptaget samarbejdet med sin gamle træner, og man ved, at hun har psyken og topniveauet til at vinde en Grand Slam. 

* Hun fås til odds 51 hos bwin*, og oddset på Betfairs Spillebørs er nu i 36 - dog med lav likviditet (146 kroner) torsdag den 27. august klokken 11.04.