BetXperts brugere fik limits ned til 5 kr. i Unibets stort opslåede kampagner fra Black Friday og Cyber Monday. "Ingen tvinger dig til at spille," lyder svaret fra Unibet*, som helt generelt ikke kommenterer deres limit-politik.

Der var masser af "boostede odds" at hente i Unibets stort opslåede kampagner fra Black Friday og Cyber Monday sidst i november. Unibet-kunderne kunne således få en Liverpool-sejr hjemme over Swansea til odds 2 i stedet for markedsprisen på 1,45. Eller du kunne spille Barcelona til det favorable odds 1,35 hjemme over Real Sociedad - langt bedre end odds 1,07, som ellers var oddslejet.

Kampagnen blev dog en stor fuser for flere BetXpert-brugere, som måtte se sig stærkt limiterede. Nogle kunder, som normalt ikke har problemer med limits hos Unibet*, kunne blot få 33 kroner kroner igennem pr. kamp, mens der for andre brugere var limits ned til 5 kroner pr. bet.

For de 12 kampe med boostede odds fra Black Friday-kampagnen havde Unibet* meldt et maksimumsbeløb på 100 kroner pr. spil ud, mens det til Cyber Monday-kampagnen - hvor der var boostede odds på amerikansk sport som NFL og NHL - for nogle kunder var muligt at spille for en del mere. I kampagne-betingelserne stod der, at "der kan forekomme begrænsninger på indsatsen."

 

Her er et screenshot fra en Unibet-kunde, som normalt ikke har problemer med limits. Som det ses kan han kun få ca. 5 kroner igennem pr. spil ved Black Friday-kampagnen fredag 27. november.

Unibet*: Fåtal med problemer

Selvom flere BetXpert-brugere var ramt af limits ved kampagnerne, så mener Unibet* ikke, at det siger noget om det generelle billede.

"Det drejer sig om et relativt lille antal kunder, som har limits ved denne kampagne. Og jeg tror ikke, at brugerne blandt BetXpert er særlig retvisende for den samlede kampagne," siger Per Marxen, dansk pressechef, hos Unibet*.

Men er det rimeligt, at man som spiller skal møde limits på denne type kampagne, når man normalt ikke har nogle problemer med at få spil igennem?

"Jeg mener ikke, der har været de her problemer, som du omtaler. Det er kun et fåtal, det drejer sig. Og nu er det jo sådan, at vi lever i et frit land. Der er valgfrihed, når det gælder spiludbydere, og der er ingen, der tvinger dig til at spille hos Unibet*," siger Per Marxen.

Hvorfor må brugere, som normalt ikke har problemer med limits, kun få lov at spille for 5 kroner på kampagner som disse?

"Det vedrører en specifik kunde og vi udtaler os aldrig om individuelle kundeforhold, så det har jeg ingen kommentarer til," siger Per Marxen.

På baggrund af disse tilfælde vil I så gøre noget anderledes i forhold til lignende kampagner fremover?

"Alle vores kampagner bliver evalueret. Sådan har det altid været - alle evalueringer tages med i vores overvejelser, når vi fremover skal skrue kampagner sammen," siger pressechefen. 

 
Mønstret ved Unibets Cyber Monday-kampagne mandag 30. november er det samme som ved Black Friday. Her kan samme Unibet-kunde - som normalt ikke har problemer med limits - kun få omkring 5 kroner igennem pr. spil.
 

Forbrugerrådet: Prøv Spillemyndigheden

BetXpert har kontaktet Forbrugerrådet for at få en vurdering af, om det er i orden at give limits helt ned til 5 kroner på en kampagne, så længe man skriver, at der kan forekomme begrænsninger på indsatsen. Deres jurister har dog ikke ønsket at kigge på sagen, oplyser pressechef Thor Seierø Mouritsen.

"Der gælder nogle særlige regler for markedsføring inden for spillebranchen. Vi henviser til Spillemyndigheden," siger Thor Seierø Mouritsen.

BetXpert har derfor henvendt sig til Spillemyndigheden, hvor vi lige nu afventer svar.