UEFA kunne i dag annoncere underskrivelsen af en såkaldt Memorandum of Understanding med verdens største spillebørs Betfair*. Det skal i fremtiden være med til at sikre overvågningen af sportsspil på fodbold i Europa.

Aftalen med Betfair* betyder, at UEFA i fremtiden vil have mulighed for at få adgang til flere oplysninger fra spilleindustrien, end det tidligere har været tilfældet. Helt specifikt vil UEFA kunne spørge om information ned til individ-niveau, hvis der har været mistænkelig aktivitet.

Som den førende spillebørs er Betfair* unikt placeret i markedet og kan derfor følge mønstre i kundernes adfærd på fodboldkampe – og dermed assistere UEFA i at få kastet lys over disse mønstre.

UEFA’s CEO Lars-Christer Olsson udtaler:

“Vi er glade for at have lavet denne samarbejdsaftale med Betfair*. Det er vitalt for at sikre integriteten i vores turneringer fremover. Dette kommer som en naturlig forlængelse af vores konstante arbejde med en sikring af sporten mod aftalt spil og vi kan nu fremover få mere information om mistænkelig adfærd”.

Betfair*'s CEO Stephen Hill, udtaler:

"Det er helt klart, at vi er meget tilfredse med at kunne tilføje denne aftale til de andre vi allerede har indgået med de store forbund. Ved at arbejde tæt sammen med disse og ved at give dem indsigt i den information vi ligger inde med, kan vi i fællesskab sikre at sportsgrene i fremtiden bliver fri for kriminalitet. Betfair* har som børs ingen interesse i udfaldet af en enkelt begivenhed, hvorfor vores interesser er forenelige med de instanser, der arrangerer begivenhederne. Det her er generelt godt nyt for sportsverdenen”.