Selskabet bag Holdet.dk*, Swush, fejrer i år 20-års jubilæum, og i løbet af de 20 år har næsten 600.000 danskere spillet med. 

Du er formentlig én af de mange danskere, der har prøvet at sætte et managerhold inde på Holdet.dk. Over 500.000 brugere har spillet med hos Swush.com, siden de lancerede for 20 år siden. Helt præcist er der oprettet 586.985 brugere på Holdet.dk* siden 2010, og de har tilsammen sat næsten fire millioner hold. Helt præcist er tallet 3.975.660. 

Det fremgår i en pressemeddelelse fra Swush. 

Sådan startede det

Swush blev i slutningen af november 2000 grundlagt af Jesper Carstensen og Ole Christensen, der begge havde interesse for fodbold og samtidig elskede fællesskabet omkring spil. Det var dog en ret anden internetvirkelighed, de to partnere startede virksomheden op i, og det hele gik for sig meget håndholdt dengang. Ikke mindst er det med internettets udvikling blevet langt mere brugervenligt. Om etableringen dengang siger Ole Christensen således: 

- Når man satte managerhold i i slut 90'erne, foregik det med at indsende sin startopstilling via brev. Når man skulle skifte ud, var det via telefonen. Det var meget besværligt, og vi så et stort potentiale i at tage managerspillene online. Det gjorde det nemmere at drive og sjovere at spille, fortæller Ole Christensen og fortsætter:

- Vi er jo gået fra manuel indtastning af dommer-rapporter, som vi modtog på fax, til at lave live-opdateret managerspil på stadion til en kamp mellem FCM og FCK. Det har altid været med fokus på at gøre sporten sjovere og bringe fans tættere på hinanden og den sport, de elsker, lyder det fra Ole Christensen. 

Siden begyndelsen af 00'erne er der sket en del. Flere og flere spillere begyndte at engagere sig i takt med at managerspillene blev mere og mere digitale. Som nævnt i begyndelsen af artiklen har over 500.000 brugere oprettet sig på Holdet.dk*, og de har sat næsten fire millioner hold. 

- Vi har brugere der har fulgt os tæt i 20 år, og det er enormt privilegeret at have så loyale og interesserede managerspillere. De bruger rigtig mange timer på at sætte hold og går op i det med liv og sjæl. Det er kampen om håneretten, der tæller. Men det er altid gjort i en sportslig ånd, siger Ole Christensen.

Sådan tog Tourspillet sig ud i 2002. Dengang var det et samarbejde mellem DR Sporten og Swush.com.

Mange partnere gennem årene

Gennem årene har Swush.com haft samarbejde med en lang række mediepartnere, og i 2015 blev 60 procent af virksomheden solgt til Danske Spil*. I dag udbyder Swush managerspil til fodbold, håndbold, Formel 1, cykling, Golf, NFL og aktiemarkedet via Holdet.dk*.

Holdet.dk* dækker fodboldligaerne Premier League, Superligaen, La Liga, Bundesligaen og Champions League. Der udbydes cirka 22 managerspil årligt, og fodboldslutrunderne til EM og VM er klart de mest populære. Til VM 2018 satte 160.000 danskere et hold, hvilket svarer til 2,8 procent af befolkningen. I 2018 blev der sat et nyt hold næsten hvert minut året rundt, og der blev brugt, hvad der svarer til i alt 250 år på spillet. 

I alt har Swush underholdt 1.273.674 millioner brugere på tværs af lande og managerspilsplatforme gennem de seneste 20 år. Swush er også i Sverige, hvor de har et samarbejde med Aftonbladet. Her udbyder de Aftonbladet Manager.

Jens Poulsen er pressemedarbejder hos Swush, og han fortæller til BetXpert, at de resterende 686.689 brugere stammer fra forskellige samarbejder gennem årene.

- De resterende kommer fra udenlandske samarbejder, som vi havde med blandt andre Eurosport, ESPN og VG, og så er der også en god del af dem fra Sportbladet, som er vores samarbejde med Aftonbladet i Sverige. Så de cirka 600.000 er fra Holdet.dk*, mens de andre stammer fra forskellige samarbejder gennem tiden, fortæller Jens Poulsen

Spændende ting på tegnebrættet

Jens Poulsen siger, at de har registreret knap 600.000 brugere i databasen gennem de seneste 20 år, og at de har 200.000 aktive brugere om året. Swush håber endvidere på at nå samme antal brugere til næste sommers EM-slutrunde, som de havde ved VM i 2018. 

- Vi håber især på, at EM-slutrunden i fodbold i 2021 bliver afviklet - og gerne som planlagt i København. Til VM Manager 2018 havde vi 160.000 brugere og med en slutrunde i Danmark til sommer, så skulle vi gerne nå derop igen, fortæller Jens Poulsen til BetXpert.

Swush har ikke planer om at lancere managerspil i nye sportsgrene i starten af 2021, men Jens Poulsen fortæller, at de har flere ting på tegnebrættet.

- Vi har en masse spændende ting på tegnebrættet og mulige samarbejdspartnere, der banker på vores dør. Men i øjeblikket er vi ved at opgradere selve manager-maskinen, så der er ikke konkrete planer om at lancere nye sportsgrene i det første halvår af 2021. Men esport er en af de ting, som vi kigger nærmere på, siger Jens Poulsen.    

Næste managerspil på Holdet.dk* er det forestående håndbold-EM, der starter torsdag den 3. december og spilles i Danmark.