Den nordamerikanske National Hockey League kan fra efteråret følges live på Danmarks sportskanal.

TV 2 SPORT har sikret sig retten til at sende NHL i de kommende fire år, og dermed kan seerne glæde sig til masser af kampe fra verdens bedste ishockeyliga.

Hjemme i USA og Canada er NHL en institution, men også ude i verden er ligaen elsket og respekteret af ishockeyfans. Det er nemlig hér, de allerbedste spillere søger hen, og i de seneste par år har også en række danske profiler fået succes på den anden side af Atlanten.

I 2007 blev Frans Nielsen og Jannik Hansen de første danskere i NHL, da de debuterede for henholdsvis New York Islanders og Vancouver Canucks, og siden hen har begge spillere fået forlænget deres kontrakter. Sidste år blev den tidligere Rødovre-spiller Mikkel Bødker udtaget til Phoenix Coyotes, og i januar kunne en fjerde dansker skrive NHL på visitkortet – nemlig Peter Regin, som fik debut hos Ottawa Senators. Derudover er Lars Eller og Philip Larsen på vej ind i ligaen.

- Vi er utroligt glade for at have sikret os de danske rettigheder til NHL, som nyder enorm popularitet i hele verden. Enhver knægt, der dyrker ishockey, drømmer om at spille i verdens stærkeste liga. Dén drøm er gået i opfyldelse for flere danskere, der nu dagligt måler sig med de allerbedste spillere, hvilket også er til gavn for dansk ishockey. Derfor tror vi på, at der er et stort potentiale i Danmark for NHL. Erfaringerne fra stort set samtlige sportgrene viser, at dansk deltagelse øger seerinteressen markant, siger sportschef Lene Ugilt Hansen.

Fra starten af oktober får TV 2 SPORTs seere mulighed for at følge op mod fem direkte NHL-kampe om ugen – nogle af dem med den erfarne ishockey-ekspert Jimmy Bøjgaard ved mikrofonen, mens andre kampe sendes med de originale amerikanske kommentatorer.

TV 2 SPORT har i forvejen de eksklusive rettigheder til både VM og den danske ishockeyliga, AL-Bank Ligaen, og med erhvervelsen af NHL bliver kanalen for alvor et must for alle danske ishockeyfans.

NHL blev grundlagt i 1917 med blot fem hold, og i dag er der 30 hold med i ligaen - 24 fra USA og seks fra Canada. Grundspillet finder sted fra oktober til april, og i løbet af denne periode spiller hvert hold 82 kampe. De 16 bedste hold går derefter videre til slutspillet, hvor det ultimative mål er den prestigefyldte Stanley Cup - verdens ældste trofæ indenfor professionel sport.

Kilde: tv2sport.dk