Unibet* er ude med odds på, hvor Andreas Skov Olsen spiller efter det indeværende transfervindue. BetXpert kigger i denne artikel på oddsene og kandidaterne. 

OBS: Se opdateringsafsnittet længere nede i artiklen.

Indeværende sæson skulle være sæsonen, hvor den danske landsholdsspiller Andreas Skov Olsen skulle bryde igennem i Bologna. Dette er dog langtfra sket, og nu rygtes offensivspilleren væk fra Serie A-klubben. Rangers FC og F.C. København er af Unibet* vurderet til at være de to mest oplagte destinationer for den tidligere FC Nordsjælland-spiller.

I denne artikel vil vi se på transferodds på Andreas Skov Olsen og knytte et par linjer til de klubber, som du kan spille på, han skifter til. 

Odds på Andreas Skov Olsen – hvor spiller han per 1. februar 2022?

BetXpert har her nedenunder oplistet Unibets odds på Andreas Skov Olsens næste klub. Bemærk, at der p.t. er sat spilstop til den 31. januar klokken 23.00, altså en time før transfervinduet lukker. 

Hvor spiller Andreas Skov Olsen 01/02/22? Højeste odds Bookmaker
Club Brügge 1,35
Rangers FC 3,00
Bologna 5,00
F.C. København 11,00
Mainz 21,00
Sampdoria 31,00
Celtic 41,00
Tottenham 41,00

OBS: Odds på Andreas Skov Olsens nye klub er fra onsdag den 20. januar klokken 14.07.
Sådan finder du spillet: Fodbold --> Vinderspil --> Scroll ned til Specials.

Andreas Skov Olsen skal være på kontrakt med den pågældende klub, inden transfervinduet lukker ved midnat til den 1. februar.

Som det ses, regner Unibets oddssættere med, at Andreas Skov Olsens nye klub hedder Rangers FC – hvis han altså skifter klub. Skotterne giver i skrivende stund blot odds 1,18. 

For de mange FCK-fans, der gerne ser Andreas Skov Olsen i Løve-trøjen, er det måske en lille trøst at se, at næststørste favorit er F.C. København til odds 3,50. Det ville da heller ikke være noget chok af en anden verden, hvis klubben fra Parken præsenterer Andreas Skov Olsen som ny mand i truppen, inden transfervinduet lukker. 

Værd at vide er også, at da BetXpert første gange lagde øjne på disse Andreas Skov Olsen-odds, hvilket var kort, efter de blev udgivet tirsdag den 4. januar, gav FCK odds 5,00. 

I de kommende afsnit vil vi først se på, hvordan Andreas Skov Olsens situation helt præcis ser ud i det italienske. Herefter vil vi se på, hvad der tæller for og imod, at Bologna-spilleren skifter til nogle af Unibets bud på en kommende arbejdsgiver. 

OPDATERING 19. januar

Siden artiklen oprindeligt kom ud onsdag den 5. januar, er der sket en del med oddsene og ikke mindst rygterne om Andreas Skov Olsens fremtid. Dengang var Rangers FC Unibets favorit til at overtage landsholdsspillerens kvaliteter. 

Siden da er det dog kommet frem, at Rangers slet ikke skulle have haft følere ude efter den tidligere FC Nordsjælland-spiller i dette transfervindue. Rangers-oddset er gået fr 1,18 til nu 2,75. 

Til gengæld har flere medier bragt nyheder om, at det bør være et spørgsmål om tid, før Bologna-spilleren bliver præsenteret i belgiske Club Brügge. Endnu er intet officielt bekræftet. 

Da BetXpert første gang blev bekendt med, at Unibet* havde tilføjet odds på Club Brügge, stod oddset i 2,00. Det virkede utrolig gavmildt taget i betragtning, hvad diverse medier allerede på daværende tidspunkt havde bragt af historier om netop Club Brügge. Inden vi fik set os om, var oddset imidlertid slashet til 1,50, hvilket dog stadig virkede nogenlunde pænt. 

Nu er oddset nede i 1,30, og spørgsmålet er så, om det på nogen måde er fristende. Nok ikke. Dette selvom det i flere medier, heriblandt B.T., lød som en done deal for bare tre dage siden. Vi har før set "sikre" handler gå i vasken i sidste øjeblik. Bare se på Pione Sisto, som var meldt til F.C. København, inden han i 11. time drejede 180 grader på hælen og tog til Herning i stedet. 

Spørgsmålet er dermed, om der er andre af bejlerne, der kan være interessante at give et skud, nu da intet endnu er officielt med den belgiske klub. F.C. København, der længe har været meldt interesserede i danskerens underskrift, er gået fra odds 3,50 den 5. januar til odds 11,00 i dag. 

Peter "PC" Christiansen og de øvrige løver vil uden tvivl slå til, hvis de andre Skov Olsen-bejlere ikke formår at spise op. Indtil da virker det dog, som om at de har sigtekortet rettet mod Sverige, hvor Akinkunmi Amoo spiller. Han skulle efter sigende være "den nye Kamaldeen". 

OPDATERING 20. januar

Ifølge Kvart i bolds seneste podcast er Andreas Skov Olsen og hans bagland i Bruxelles i dag for at se nærmere på forholdene i Club Brügge. Det forlyder videre, at baglandet presser på for at få Skov Olsen til at skifte til den belgiske klub, mens hovedpersonen selv skulle være lidt mere lunken. 

Det skulle han være, fordi klubben spiller en formation, der minder om den i Bologna, hvor han indimellem spiller wingback. Og det er ikke lige sagen.

Det vurderes i podcasten, at hvis ikke Andreas Skov Olsen er præsenteret/har en aftale på plads i en ny klub inden udgangen af denne uge, så vil F.C. København atter være med i spillet som danskeren, som, siger rygterne, ikke ser det som et nederlag at komme hjem til Danmark igen. 

Tror du på, at landsholdsspilleren ender i F.C. København i dette transfervindue, er der odds 11,00 at hente hos Unibet*

Spiller højre wingback

Ser du på Transfermarkts opgørelse over, hvor Andreas Skov Olsen har spillet på banen i sæsonen, står der højre wing-angriber. Flere medier og eksperter, der har set danskeren spille for Bologna, melder dog, at han mere spiller højre wingback. Bestemt ikke optimalt for en så dygtig offensivspiller. 

Serie A-sæsonen har budt på 16 optrædener ud af 19 mulige. Det lyder umiddelbart ikke så skidt igen. Situationen er dog den, at danskeren kun har startet inde fem gange. Herudover er det blevet til 11 indhop, to hele kampe på bænken og en enkelt kamp, hvor han var skadet. 

Ergo kan skader end ikke klandres for det manglende gennembrud. Det lader mere til, at det skyldes Bolognas formation, og at danskeren bruges i en mere defensiv rolle, end han er vant til. Og til syvende og sidst, at der simpelthen mangler tillid fra træner Siniša Mihajlović.

På bundlinjen står der nul mål og to assister for sæsonen. Det må siges at være et skuffende udbytte efter 19 runder, og alt i alt virker det som en god idé, at danskeren og Bologna skilles i dette transfervindue efter to og et halvt års samarbejde. 

Ifølge rygtebulletinen skulle Bologna da også være rede til at sælge Andreas Skov Olsen. Prisen, de fleste medier melder om, ligger på seks-syv millioner euro, altså 45-52 millioner kroner. 

Rangers FC

Der er masser af gode grund til, at Andreas Skov Olsen skulle skifte til den skotske storklub Rangers FC. For det første er holdet fra Ibrox adskillige gange blevet nævnt som yderst interesserede i det danske offensiv-es. 

Vi skal ikke mere end et par dage tilbage, før skotske Daily Mail kunne berette, at Rangers har forhørt sig hos Bologna angående en transfer af danskeren. Ifølge italienske Tuttosport har Andreas Skov Olsen tilmed selv bedt Bologna om, at han får lov til at skifte klub i vinduet – dog ikke nødvendigvis til skotterne.

Den danske landsholds- og Rangers FC-legende Brian Laudrup har for nylig været ude at tale varmt for, at Andreas Skov Olsen ”passer perfekt” ind hos Rangers. Skulle Skov Olsen finde på at tage kontakt til Brian Laudrup for at forhøre sig om Rangers som klub, vil han nok kun blive mødt af rosende gloser om skotterne. 

Det har endvidere i noget tid været i omløb, at Rangers ville sælge reservespilleren Nathan Patterson for at finansiere et køb af Andreas Skov Olsen. Tirsdag den 4. januar blev den skotske back således solgt til Everton for et beløb i omegnen af 12 millioner pund, svarende til 107 millioner kroner, og med mulighed for, at prisen ender helt oppe på 16 millioner pund, svarende til 142 millioner kroner. 

Dermed har skotterne nu formentlig ingen økonomiske kvaler i forhold til at imødekomme Bolognas krav. Skotter er dog kendte for at være nærrige, og spørgsmålet er i den sammenhæng, om de er villige til at betale prisen. 

Slutteligt er det værd at nævne, at Rangers FC selvfølgelig er en kæmpe klub med masser af stolte traditioner. Der vil være noget nær pokalgaranti samt garanti for at spille europæiske klubkampe, hvis danskeren sætter sin underskrift på en kontrakt med dem. 

Herudover vil skotterne kunne tilbyde en attraktiv lønpakke – formentlig også mere, end eksempelvis FCK kan/vil tilbyde. Ligaen er dog ikke umiddelbart bedre end den danske Superliga. Måske tværtimod, når vi ser bort fra netop Rangers samt Celtic. 

F.C. København

Der kan bestemt også findes gode grunde til, at Andreas Skov Olsens nye klub hedder F.C. København. Hovedstadsklubben er også meldt meget interesserede i spilleren, og de skulle tilmed være villige til at indfri Bolognas økonomiske krav. Næsten da. FCK vil efter sigende betale lidt under, hvad italienerne forlanger. 

Med Rangers’ nylige kapitalindsprøjtning kan det imidlertid godt være, at Peter ”PC” Christiansen og de øvrige høje herrer i FCK må punge de sidste skillinger ud, før Bologna vil acceptere buddet. 

Medmindre nærigheden tager over i lavlandet, bør Glasgow-klubben som nævnt ikke have problemer med at lægge de påkrævede cirka syv millioner euro. Derfor skal FCK måske være hurtige til at komme med et tilfredsstillende bud, inden danskeren eventuelt ligger i forhandlinger med den skotske klub. 

Det taler for, at FCK vil betale prisen, at meget tyder på, at de storsatser i dette transfervindue. Klubben er efter sigende meget tæt på at erhverve sig den svenske Sampdoria-kaptajn Albin Ekdal. Det kan også være, at han først kommer til klubben til sommer, hvor han er transferfri, men det er uanset hvad blot endnu et vidnesbyrd om, at FCK tænker stort i dette transfervindue. 

Det har de også al mulig grund til at gøre. Holdet har glippet det danske mesterskab i de seneste to sæsoner, og et tredje år i træk uden guld vil være intet mindre end en kæmpe bet for dem. 

Spørgsmålet er dog, om ”Løverne” har råd til både at smide de cirka 45-52 millioner kroner for Andreas Skov Olsen og købe Albin Ekdal fri, eller om de må nøjes med én af dem i dette vindue. Én ting skulle dog være ganske sikkert: Sportschef ”PC” vil gerne have begge spillere, og han og resten af FCK-staben arbejder på at få dem i stalden. 

Ligesom tilfældet er det med Rangers og den skotske liga, så er her med Superligaen også tale om en turnering, der ikke rangerer blandt Europas bedste. Landstræner Kasper Hjulmand har ved flere lejligheder udtalt, at hvis vi som landshold skal rykke os yderligere, og dermed få bedre forudsætninger for at slå de bedste af de bedste nationer, så skal vi have spillere, som til dagligt gør sig på allerøverste hylde. 

Dermed kan det godt være, at Kasper Hjulmand ikke springer jublende op af sædet, hvis Andreas Skov Olsen ringer og siger, han gerne vil til Rangers eller FCK. Når det så er sagt, så har selvsamme landstræner også meldt ud, at den nuværende situation ikke er holdbar i længden for Andreas Skov Olsen. 

Dermed vil en tjans som fast mand i Rangers eller F.C. København nok alligevel være at foretrække ifølge Kasper Hjulmand, såfremt der ikke melder sig en klub fra en top-5-liga. 

Nogen vil måske tænke, at det vil være dumt af FCK at bruge så mange penge på en højrekant, når de i forvejen råder over purunge Roony Bardghji, som brændte banen af i de sidste kampe af efterårssæsonen. Her skal det dog med i ligningen, at svenskeren kun er 16 år, og det vil nok være for meget at hænge hatten på ham. I en klub som FCK kan de ikke satse på, at en 16-årig holder så højt et niveau over en hel halvsæson. 

Som en krølle på FCK-halen kan det nævnes, at Copenhagen Sundays, der er et medie, som følger FCK tæt, melder, at en transfer af Andreas Skov Olsen til FCK "er realistisk".

Bologna

Der er selvfølgelig også mulighed for, at Andreas Skov Olsen bliver og kæmper videre i Serie A. Meget tyder dog på, at det i så fald kun bliver som en nødplan. Den nuværende situation er ikke gangbar for en spiller, som gerne skulle være i topform, når vi rammer VM til november. 

Så kan det godt være, at Superligaen og den skotske Premiership ikke holder lige så højt et niveau som Serie A, men både Rangers og FCK er store klubber, hvor der sættes høje krav. Begge klubber skal tilmed spille europæiske knald-eller-fald-kampe til foråret. Det taler også til deres fordel. 

FCK er endda af flere spået gode muligheder for at nå langt i Conference League. Disse muligheder vil selvsagt ikke blive forringet, hvis Andreas Skov Olsens næste klub hedder FCK. 

Som det ser ud lige nu, er det udelukkende økonomi, der kan holde den vævre spiller i Serie A-klubben. Det er selvfølgelig også hele essensen i en handel, men når alle parter tilsyneladende er indstillede på, at et skifte skal ske, så får man som regel også enderne til at mødes til sidst. 

Det ligner unægtelig et Bologna-exit i dette transfervindue.

Mainz 05

Mainz hører til i Bundesligaen, hvilket i sig selv er et kvalitetsstempel. Ved at skifte til den tyske klub vil Andreas Skov Olsen dermed opfylde meget af landstræner Kasper Hjulmands ønske om, at spillerne er på et så højt niveau som muligt til dagligt. 

Landstræneren har dog også udtrykt et ønske om, at spillerne er i klubber, der gør sig i Champions League – og gerne klubber, der har realistiske chancer for at komme langt i turneringen. Her kommer Mainz til kort. De ligger p.t. på 9.-pladsen i Bundesligaen og er sandt for dyden ikke et hold, vi er vant til at se i Europa sæson efter sæson. 

I den sammenhæng vil Rangers og F.C. København nok have nemmere ved at byde på Champions League-fodbold, uden det dog på nogen som helst måde er noget, som de to klubber kommer sovende til. Rangers og FCK vil tilmed være underdogs i mange af deres Champions League-kampe, hvilket ikke borger for, at de når langt i turneringen. 

Hvad der imidlertid taler for Mainz er, at de er trænet af danske Bo Svensson. Fodboldverden er skruet således sammen, at trænerne ofte er glade for at hente spillere fra deres eget land. Bo Svensson har da også allerede hentet én dansker i sin forholdsvis korte tid i Mainz, nemlig Marcus Ingvartsen. Dette dog uden den store sportslige succes, da Ingvartsen oftest er at finde på bænken. 

At der i forvejen er en anden dansker i truppen, gør det umiddelbart også mere attraktivt for Andreas Skov Olsen. Begge har de en fortid i FC Nordsjælland, men da Ingvartsen blev solgt til KRC Genk i 2017, var Skov Olsen endnu på U19-holdet. 

Sampdoria, Celtic og Tottenham

Sampdoria har også tidligere været nævnt som en mulig ny destination for Andreas Skov Olsen. Nu tyder det dog på, at Mikkel Damsgaards klub i stedet går efter Parmas Dennis Man

Tottenham var angiveligt interesserede i Andreas Skov Olsen, da han endnu var FCN-spiller. Hovedpersonen sagde imidlertid pænt nej tak til englænderne og tog i stedet til Bologna. Siden da har der været stille om yderligere Tottenham-interesse. 

Der er umiddelbart ikke meget, der kæder Andreas Skov Olsen til et Celtic-skifte.