At det kan være koldt på toppen, måtte førerholdene i Europas største ligaer sande i denne weekend. Kun i den italienske Serie A formåede ligaetteren at vinde (Inter slog Juventus), mens det blev til pointtab i England, Spanien, Tyskland og Frankrig.

Bundesligaen var dog det eneste sted hvor pointtabet medførte et magtskifte; i de øvrige lande holdt topholdene fast i førstepladsen.

I denne uge er der Champions League (og UEFA Cup) på programmet - og så vil det vise sig om topklubbernes weekend-indsatser var udtryk for dårlig form eller fokus på de europæiske forpligtelser.

Inter slog Juventus

Zlatan Ibrahimovic brændte diverse chancer, men Inter vandt alligevel storkampen mod svenskerens gamle klub, Juventus. 1-0 blev det på et mål af Muntari, og med den fortjente sejr bragte Inter sig yderligere foran i spidsen af Serie A.

José Mourinhos Inter-tropper er nu tre point foran AC Milan der måtte nøjes med 2-2 mod Torino i weekendens anden match mellem byerne Torino og Milano. Milans mål blev sat ind af brasilianerne Pato og Ronaldinho, mens en tredje brasilianer, Kakà, måtte nøjes med en advarsel.

Juventus deler tredjepladsen med Napoli, seks point efter Inter.

Danskerklubben Fiorentina vandt – uden Per Krøldrup og Martin Jørgensen på banen - 4-2 over Udinese og indtager femtepladsen sammen med Lazio.

Barca snublede mod Getafe

Barcelona fører fortsat den spanske Primera Division – selv om den katalanske storklub kun fik 1-1 på hjemmebane mod den lille Madrid-klub Getafe, i en kamp hvor det for én gangs skyld ikke var Messi eller Eto’o der kom på scoringslisten for Barca, derimod den defensive midtbanemand Keita.

Madrid-storebror Real vandt 1-0 over bundholdet Recreativo Huelva, på mål af Wesley Sneijder, og snuppede tredjepladsen fra Villarreal der hjemme tabte med 0-3 til Valladolid. Real er tre point efter Barca, mens Villarreal nu har fire point op.

Hoffenheim strøg til tops

Hoffenheim fortsætter med at stor-imponere i den tyske Bundesliga. Weekendens 3-1-sejr – to mål af ligatopscorer Ibisevic, nu oppe på 16 mål i 14 kampe - i Köln betød at oprykkerne snuppede førstepladsen fra Bayer Leverkusen der tabte 2-1 i Bielefeld. Bayern München vandt 4-1 over Cottbus, og de to klubber, Bayer og Bayern, har tre point op til Hoffenheim.

Det nordtyske derby i Hamburg mellem HSV og Werder Bremen – uden Daniel Jensen på banen - endte med hjemmesejr på 2-1, og Werder ligger på en ydmyg niendeplads, 11 point efter Hoffenheim.

Pointtab til de fire forreste i England

Chelsea og Liverpool går stadig i takt i toppen af Premier League, omend kadencen faldt i weekenden. Begge spillede 0-0 på hjemmebane, mod henholdsvis Newcastle og Fulham, og har nu 33 point for 14 kampe.

Men forspringet til Manchester United er stadig på otte point (United har dog kun spillet 13 kampe), for Alex Fergusons hold måtte OGSÅ nøjes med 0-0. Ét point på udebane mod stærke Aston Villa kan dog næppe betegnes som særligt skuffende.

Martin Laursen og co. indtager nu fjerdepladsen, ét point efter United og ét point foran Arsenal der tabte 3-0 til Manchester City på Maine Road.

Lyon tabte i Paris

Pointtab blev det også til for topholdet i Frankrig. Lyon indkasserede sæsonens andet nederlag (i 15 kampe) da PSG fortjent vandt 1-0 på hjemmebane i Paris. Målet sat ind – på hovedstød! – af den diminutive Ludovic Guily.

Pga skader måtte Lyon bruge to meget unge folk på backpladserne, og det hævnede sig. Klubben havde desuden en småskadet Juninho på bænken. Midtbanegeniet kom dog ind i 59. minut i et forsøg på at vende slagets gang, men det skulle Lyon-træner Puel nok have undladt. Et kvarter senere blev brasilianeren nemlig udvist da han forløb sig mod PSG-venstreback Armand.

De seneste syv sæsoners mestre fra Lyon indtager dog fortsat førstepladsen og har fem point ned til Nice. Riviera-klubben sejrede med 1-0 i Saint-Etienne og overhalede Marseille der måtte nøjes med 2-2 hjemme mod Lille.