Vi er noget til sidste spillerunde i gruppespillet, hvor det tirsdag skal afgøres, hvem der skal spille sig videre fra gruppe C og D. Runden byder blandt andet på storkamp mellem Kroatien og Spanien.

Det er afgørelsens time i gruppespillet, hvor holdene fra gruppe C og D skal i ilden tirsdag. Flere hold ligger godt til, mens andre skal ud og hente point.

I gruppe C har Tyskland og Polen lagt sig i spidsen med 4 point, mens Nordirland, efter deres lidt overraskende sejr mod Ukraine, indtager 3. pladsen med 3 point. Ukraine er sikke på at slutte sidst i gruppen efter 2 nederlag.

I gruppe D indtager Spanien 1. pladsen efter sejre i de to første kampe, mens Kroatien, efter at have smidt sejren mod Tjekkiet, indtager 2. pladsen med 4 point. Både Tjekkiet (1 point) og Tyrkiet (0 point) er tvunget til sejr i sidste gruppekamp.

Kl. 18:00 Nordirland – Tyskland (TV2)

Nordirland overraskede mod Ukraine, hvor man hentede en flot 2-0 sejr, og holdet har i store perioder set stærke ud defensivt. Tyskland fik kun 0-0 senest mod Polen, og derfor skal man ud og have et resultat, hvis man ønsker at slutte på 1. pladsen. Søren Jonassen ser værdi i en tysk sejr på maks et mål. De vigtigste argumenter er som følger:

  • Nordirland har overrasket indtil nu ved at spille sig til et knebent nederlag mod Polen og herefter ved at slå Ukraine med 2-0.
  • Tyskland har indtil nu ikke helt vist deres potentiale, da de havde en skidt halvleg mod Ukraine og manglede en del offensivt mod Polen.
  • Tyskland havde store problemer med at spille sig frem til chancer, da Polen stillede sig langt tilbage – det samme vil Nordirland formentlig gøre.

  

Kl. 18:00 Ukraine - Polen (TV2 Sport)

Ukraine har skuffet stort ved dette EM, og holdet har efter to nederlag allerede udspillet sin rolle. Polen har leveret fint med sejr over Nordirland og senest uafgjort mod Tyskland. Dermed skal Polen ud og jagte 1. pladsen i gruppen i denne kamp. Søren Jonassen har fundet værdi på Polen i dette opgør. Her er hans vigtigste argumenter:

  • Ukraine har med nederlag til Tyskland og Nordirland fuldstændig udspillet deres chance, og de kan nu kun ende sidst.
  • Polen er endnu ikke sikret top 2, der giver direkte avancement, og de bør derfor være topmotiverede til denne kamp.
  • Ukraine så meget tamme ud mod Nordirland, og alt for meget ansvar lægges på Konoplyanka og Yarmolenko, der ikke kunne bære holdet.

Kl. 21:00 Kroatien – Spanien (DR1)

Stærkt spillende Kroatien har imponeret i store perioder i de to første kampe. Senest formåede holdet dog, at smide en 0-2 føring, hvilket har gjort Spanien til klare favoritter til at snuppe 1. pladsen i gruppe D. Spanien har set rigtig stærke ud i holdets to første kampe, og senest var man overlegne mod Tyrkiet. Jesper Sørensen har fundet værdi på X med bl.a. disse argumenter:

  • Spanien kan sikre sig førstepladsen (og et noget bedre udgangspunkt i næste runde) med ét point, og det er noget, de går efter ifølge Fabregas.
  • Kroatien sikrer sig andenpladsen (men dog Italien i næste runde), hvis de får ét point ud af dette opgør.
  • Spanien er ikke presset frem af banen, så længe de har et uafgjort resultat – det vil nok betyde, at de spiller meget sidelæns i store dele af kampen. 

Kl. 21:00 Tjekkiet – Tyrkiet (DR3)

Tjekkiet var længe nede i sækken mod Kroatien, men et stærkt comeback sikrede dem ét enkelt point i den kamp. Tyrkiet har langt fra imponeret i de to første kampe, og senest tabte man klart til Spanien. Begge hold skal bruge en sejr, hvis de vil gør sig forhåbninger om en 1/8-finale. Jesper Sørensen har kigget på kampen og fundet værdi på Tjekkiet. Nedenfor kan ses nogle af argumenterne for dette:

  • Tyrkiet har ikke imponeret synderligt under turneringen indtil videre, hvor det er blevet til to nederlag og en målscore på 0-4.
  • Tjekkiet sluttede deres seneste kamp af på høj moral: Nede 0-2 mod Kroatien får de vendt kampen til resultatet 2-2.
  • Tjekkiet skal sandsynligvis bruge mere end blot ét point, for at gå videre fra turneringen. De kan dog stadig bestemme deres egen skæbne: en sejr er et krav