Tipico varmede op til VM med en række spændende special-spil. Det blev en kostbar affære, da brugeren skilled-Highroller ramte odds 100 med lynhurtigt selvmål.

Argentina stillede med en stjerne-offensiv med Lionel Messi, Sergio Agüero og Angel Di Maria, men alligevel ville Bosniens Sead Kolasinac hjælpe storfavoritterne på vej, da han sendte bolden i egne netmasker allerede efter to minutter.

Den aktion har nok ikke gjort den bosniske forsvarsspiller populær hos bookmakeren Tipico.

Skilled-Highroller rammer monster-odds

Allerede tilbage i marts satte vi fokus på en række VM-specialspil, og vi fik heldigvis rigtig gode input fra vores skrappe brugere, hvor skilled-Highroller fandt en svimlende høj værdi i et langskud-odds fra Tipico.

Tipico havde op til VM-slutrunden havde fristet med en række VM-spil og heriblandt også odds 100 for, at sommerens VM-slutrunde ville indeholde det hurtigste VM-selvmål nogensinde.

Rekorden for det hurtigste VM-selvmål var på blot 2:45 minutter, og de færreste havde vel regnet med, at den rekord var i fare for at ville blive slået.

Men denne VM-slutrunde i Brasilien er noget ganske særligt, og løjerne blev faktisk sparket igang med et selvmål, da brasilianske Marcelo sendte Kroatien i front i åbningskampen. Herefter har også grækernes Vasilios Torosidis og Honduras-keeperen Noel Valladares været så uheldige at sende kuglen i egne netmasker.

Ingen af dem overgår dog Sead Kolasinac, der nu har skrevet sig ind i historiebøgerne for hurtigste VM-selvmål.

"Betvalue = 3*0,45/35.5* odds100 = 3.8 = 380%"

- skilled-Highroller

Vakse skilled-Highroller havde denne ganske simple udregning til at finde værdien i odds 100 for dette rekord-selvmål:

Til VM slutrunder scores der gennemsnitlig 3 selvmål, jvf. wikipedia-own_goals, og gældende odds fra Tipico og Unibet. 2:45 minutter svarer til 1/35.5 af 96 minutter som kampene i snit varer inkl. overtid. Goal/time-distributionen for hvornår mål scores i starten af en kamp sætter jeg til 45% af snittet af målfordelingen over en hel kamp.
Betvalue = 3*0,45/35.5*odds100 = 3.8 = 380% 

Så skulle det vist være på plads, og faktisk er værdien jo ganske åbenlys, når det er stillet op på den måde ;-)

VM-millioner på vej til betterne

Der var tilsyneladende flere opmærksomme bettere, der havde haft gang i kuglerammen og fundet frem til samme værdi. Tipico oplyser nemlig, at de har modtaget indskud på ialt 110.000 kroner på dette odds 100.

Selvmålet fra Kolasinac har dermed kostet dem 11 millioner kroner, der nu er rullet ind på gamblernes konto.

"Ja, vi har en del glade kunder nu, som er vågnet tilfredse op mandag morgen. Men det er en del af gamet. Det skaber ikke bekymring for et etableret selskab som vores, og i stedet glæder vi os over, at vores kunder ramte så fornemt et odds", siger oddsansvarlig Jacob Nielsen fra Tipico til BT.