Sponsoreret indhold fra NordicBet

Efter statsministerens nytårstale er det blevet sæson for politiske forudsigelser. Bookmakeren NordicBet finder det overvejende sandsynligt, at Helle Thorning-Schmidt taber valget og efterfølgende forlader dansk politik.

Med Helle Thorning-Schmidts nytårstale blev valgkampen for alvor skudt i gang, men der er ikke meget, som taler for et genvalg af statsministeren. Blå blok fører overbevisende i meningsmålingerne, og utilfredsheden i Socialdemokraternes bagland ulmer. NordicBet tror, at Helle Thorning vælger at sige farvel til dansk politik, hvis hun som ventet mister posten som statsminister ved det kommende valg.

Bookmakeren betaler således blot pengene 1,75 igen, hvis landets statsminister siden 2011 ikke længere er at finde i Folketinget ved årets udgang. Ifølge NordicBet vil Thorning-Schmidt næppe kunne genrejse sig i dansk politik i tilfælde af endnu et valgnederlag. 

"Meningsmålingerne har i længere tid peget i retning af et valgnederlag til Helle Thorning-Schmidt og resten af den røde blok. Hvis Thorning mister statsministerposten, har vi ekstremt svært ved at se hende fortsætte i dansk politik. De internationale jobtilbud spøger i kulissen, og Mette Frederiksen er allerede kørt i stilling til at overtage formandsposten. Alle disse ting taler for, at Helle Thorning snart er fortid i dansk politik," siger NordicBets oddssætter Tonni Munk Jensen.

Blandt bookmakerens øvrige profetier er, at Dansk Folkeparti ikke bliver et regeringsparti, og at det Konservative Folkeparti klarer spærregrænsen og forbliver i Folketinget.

Forlader Helle Thorning-Schmidt dansk politik i 2015?
Ja: 1,75
Nej: 1,95

Er det Konservative Folkeparti fortsat medlem af folketinget?
Ja 1.12

Bliver Dansk Folkeparti en del af regeringen efter valget?
Ja 4.50

Bliver Lars Løkke Rasmussen statsminister efter valget?
Ja 1.20

Find NordicBets odds på www.NordicBet.dk under "Hvad vil der ske i 2015?"