Thomas Vinterberg er som første dansker nogensinde nomineret i kategorien 'Bedste instruktør' ved dette års Oscar-uddeling. BetXpert bringer her Vinterberg-odds ved årets Oscar-show. 

Den danske filminstruktør Thomas Vinterberg er nomineret i to kategorier ved dette års Oscar-show, der er verdens største pris indenfor film. Showet finder i år først sted natten til mandag den 26. april dansk tid.

51-årige Thomas Vinterberg er nomineret for filmen 'Druk', der havde dansk premiere i september 2020. På engelsk er filmens titel 'Another Round'. 


Ud over nomineringen i kategorien 'Bedste instruktør' er Vinterberg også nomineret i kategorien 'Bedste internationale film', hvilket er anden gang i karrieren for Thomas Vinterberg. Han var også nomineret tilbage i 2014 i sidstnævnte kategori for filmen 'Jagten'. 

Læs eventuelt også vores artikel om, at den danske film "Druk" er storfavorit til at vinde prisen "Bedste internationale film".

Odds på Vinterberg: Bedste instruktør

Herunder kan du se de bedste odds i kategorien 'Bedste instruktør' ved dette års Oscar-show.

Hvem vinder i kategorien 'Bedste instruktør'? Højeste odds Bookmaker
Chloe Zhao (Nomadland) 1,10
David Fincher (Mank) 11,00
Lee Isaac Chung (Minari) 20,00
Emerald Fennell (Promising Young Woman) 25,00
Thomas Vinterberg (Druk) 50,00

Odds er senest opdateret torsdag den 15. april klokken 12.34.

Vinterberg special Højeste odds Bookmaker
Druk vinder Bedste internationale film eller Thomas Vinterberg vinder Bedste instruktør 1,17
Druk vinder ikke Bedste internationale film 3,50

Odds er senest opdateret torsdag den 15. april klokken 12.24.

Hvem vinder i kategorien 'Bedste internationale film? Højeste odds Bookmaker
Druk 1,25
Quo Vadis, Aida? 8,00
Collective 12,00
Better Days 21,00
The Man Who Sold His Skin 29,00

Odds er senest opdateret torsdag den 15. april klokken 12.16.

Spil på Oscar 2021 hos Betfair Sportsbook

Som det fremgår af den øverste oddstabel ovenfor, spår bookmakerne ikke Thomas Vinterberg mange chancer for at vinde en Oscar-statuette i kategorien for 'Bedste instruktør'. 

Til gengæld ser det godt ud for Druk i kategorien 'Bedste internationale film'. Druk vandt for nylig også en BAFTA i kategorien 'Bedste ikke-engelsksprogede film'. Du kan læse mere om Druk i BetXperts artikel her

Highroller: Gode chancer for Druk

BetXperts underholdningsekspert, Highroller, tror på dansk succes i kategorien 'Bedste internationale film', men han levner ikke Vinterberg mange chancer for en Oscar-statuette i instruktørkategorien. Highroller er dog begejstret og mener, at det er fortjente nomineringer. 

- Jeg tror, at vi rød-hvide har opnået, hvad vi kun kunne drømme om. En dansk instruktør nomineret i en af topkategorierne og så endda med en
dansksproget film. Jeg synes, det er flot og fortjent, siger Highroller og fortsætter:

- Hans chancer for at vinde 'Bedste instruktør' er dog ganske små. Nomadlands instruktør, Zhao, er storfavorit, én af de største favoritter i
hele feltet i år, og hun kan blive den blot anden kvindelige instruktør, som vinder i historien.

- Og Vinterberg er oppe imod film, som også er kandidater til 'Bedste film', dog ikke den næststørste favorit, The Trial of the Chicago 7, som ikke er nomineret i 'Bedste instruktør'. Det eneste lys her er, at ikke-engelske Parasite vandt sidste år, hvilket med hensyn til 'Bedste film' kun er sket én gang, fortæller Highroller.

Underholdningseksperten ser dog som nævnt gode muligheder for dansk succes i kategorien 'Bedste internationale film'. 

- Druk bør have gode chancer for en Oscar i 'Bedste internationale film'. Navnligt når filmen også er nomineret i instruktørkategorien.
Jeg giver det en chancevurdering på knap 60 procent. Danske Spil* åbnede i odds 20, før Druk vandt ved Europafestivalen. Dog glippede Mads Mikkelsen og manuskript-nomineringen. Men dette er større. Vinterberg og co. gør det godt, og det lover som altid godt for dansk film, fortæller Highroller.

Vinterberg: Det er helt vildt

Thomas Vinterberg overværede nomineringsoplæsningen sammen med flere fra filmholdet, og den dygtige filminstruktør var begejstret efter nyheden om nomineringerne.

- Vi havde håbet på nomineringen i den internationale kategori. Men at jeg og resten af filmholdet er nomineret for 'Bedste instruktør' er helt vildt, siger Thomas Vinterberg.

Vinterbergs datter Ida døde i 2019 i en færdselsulykke, og Druk er dedikeret til hende. Vinterberg ser Oscar-nomineringerne som en kulmination på det seneste halvandet år.

- Når jeg tænker tilbage på det seneste halvandet år, så har det været fyldt med kærlighed, glæde og overskud – og selvfølgelig også sorg over tabet af min datter. Så jeg tænker, vi oplever en slags kulmination. Kapitlet er ved at være afsluttet, og det er meget rørende, fortæller Thomas Vinterberg.

Seneste ti vindere i kategorien 'Bedste instruktør'

Her følger en liste over de seneste ti vindere i kategorien 'Bedste instruktør', hvor Vinterberg altså som første dansker nogensinde er nomineret. 

2010: Tom Hooper for 'The King's Speech' 
2011: Michel Hazanavicius for 'The Artist'
2012: Ang Lee for 'Life of Pi'
2013: Alfonso Cuarón for 'Gravity' 
2014: Alejandro González Iñárritu for 'Birdman' 
2015: Alejandro González Iñárritu for 'The Revenant'
2016: Damien Chazelle for 'La La Land' 
2017: Guillermo del Toro for 'The Shape of Water'
2018: Alfonso Cuarón for 'Roma'
2019: Bong Joon-ho for 'Parasite'