Sponsoreret indhold fra Unibet

Thomas Frank har været assistent-træner i London-klubben Brentford F.C. i 12 måneder, og i dén anledning fik Sportsmagasinet et eksklusivt interview med den tidligere Brøndby-træner.

Af Jacob Hansen

Der er roligt på træningsanlægget i Osterley, banerne ligger øde hen, og p-pladsen er næsten tom. Det er dog kun fordi, Brentford samme aften spiller ligakamp, mens b-holdet er på tur til Swansea, hvilket har givet Thomas Frank mulighed for lige at presse en time ind i sit altid stramme program til et besøg af en reporter fra hjemlandet og en snak om tilværelsen som assistenttræner i den næstbedste engelske fodboldrække. Og lige præcis dén titel er en oplagt indledning på samtalen.

Umiddelbart virker det nemlig paradoksalt, at en mand med åbenlys forkærlighed for spansk fodbold havner i en liga, der har ry for nogle gange at gemme skønspillet væk til fordel for at lade fysikken tale. På den anden side er det måske slet ikke så tosset et match, for Thomas Frank er en vaskeægte fodboldnørd.

Han elsker spillet i alle dets detaljer, elsker at se det, arbejde med det og tale om det. Begejstringen er ganske enkelt ikke til at holde nede, og der er få steder i fodboldverdenen, hvor man får lov at knokle så meget for føden som i divisionssystemet lige under Premier League.

Og så opfyldte Brentford et af de parametre, som Frank opstillede efter afskeden med Brøndby.

Læs resten af atiklen - klik her