Uge 8 banker på døren, og igen i denne uge har vi tre ATP-turneringer på programmet. Den største, en ATP 500, finder sted i Rio, mens der spilles to 250'ere i Marseille og Delray Beach. Feltet i Rio er ganske stærkt, men vanen tro er det lettere at lokke stjernerne til indendørsturneringer i Europa, selv om pengene og pointene er større på gruset i Brasilien, og denne uge er ingen undtagelse, hvor det klart stærkeste felt indtræffer i Marseille. Bellucci, Kyrgios, Sock og Del Potro ser interessante ud.

I Rio stiller to spillere fra top 10 til start. Nishikori, der tabte finalen til Dolgopolov i Buenos Aires søndag bliver gjort selskab af østrigske Dominic Thiem, der sæsondebuterer på gruset.

Udover de to finder vi ganske prominente navne i forsvarende mester, Pablo Cuevas, David Ferrer, hjemmebanefavoritterne Bellucci og Monteiro, formstærke Dolgopolov og genopstandne Janko Tipsarevic.

Marseille har haft nogle ret stærke sejrsherrer i tidens løb. Federer, Del Potro, Murray og Tsonga har alle vundet turneringen i Marseille, og vi har også i år et felt, der normalt kun er at finde i de lidt større turneringer.

Til start stiller blandt andre Kyrgios (forsvarende mester), Tsonga, Gasquet, Monfils, Zverev og Pouille, og det kunne godt ligne det klassiske setup i de franske indendørsturneringer med lokale triumfer på stribe.

Ugens sidste turnering løber af stablen i Delray Beach, USA. Her stiller Milos Raonic til start som førsteseedet og turneringsfavorit, men mere interessant er det nok, at Del Potro skal i aktion for første gang, siden han var hovedarkitekten bag Argentinas Davis Cup-triumf over Kroatien i slutningen af 2016.

Derudover skal blandt andre Sock, Karlovic og Tomic i kamp i Delray Beach.

ATP 500 Rio de Janeiro, Brasilien

Vinder af turneringen

Bedste odds Bookmaker
Kei Nishikori 2,70
Betsafe
Dominic Thiem 5,00
NordicBet
Pablo Cuevas 9,00
Bet365
Fabio Fognini 17,00
Bet365
Thomaz Bellucci 34,00
Bet365

Førsteseedede, Nishikori, så temmelig medtaget ud i finalen søndag mod Dolgopolov i Buenos Aires. Derudover er det noget af en skuffelse for ham at tabe sådan en finale, hvor han måtte regnes som meget klar favorit. Spørgsmålet er, om Nishikori er helt klar til endnu en uge på gruset - og endda en uge, hvor han ikke har bye i første runde.

I stedet møder han den lokale helt, Thomaz Bellucci, i en kamp jeg uden videre belæg kan forestille mig allerede vil blive programsat tirsdag, da arrangørerne nok trods alt håber på brasiliansk succes. Det kan blive en yderst vanskelig opgave for den topseedede japaner, som udover Bellucci også har fornøjelsen af Sousa, Carreno-Busta, Pella, Berlocq, Ferrer og Dolgopolov i sin halvdel af lodtrækningen.

I den nederste halvdel regner jeg med, at den forsvarende mester, Pablo Cuevas, vil kæmpe med om titlen igen i år, men han får kam til sit hår af kompetente modstandere som Fognini, Lorenzi, Tipsarevic, Ramos-Vinolas og andenseedede, Dominic Thiem.

Interessant skal det blive, om Dolgopolov buldrer videre ovenpå sejren i Buenos Aires. Han har en på papiret svær lodtrækning i David Ferrer i første runde, men Ferrer har været helt væk længe, og har Dolgopolov motivationen og overskuddet til at køre videre denne uge, så kunne det sagtens blive til endnu et hurtigt Ferrer-exit. 

Bellucci kan gå hele vejen

Det er lidt af et langskud, men Bellucci er brasilianernes bedste bud på en vinder af turneringen, og kan han overkomme en træt Nishikori i første runde, så synes jeg egentlig, lodtrækningen ser fornuftig ud for ham.

Jeg kan godt se ham gå i semifinalen, og så er det ikke dårligt at sidde med odds 34, som må ligge lige på værdigrænsen. Ulempen ved spillet er, at han kan være uheldig at løbe ind i en velspillende Nishikori i første runde, og så kan spillet hurtigt være tabt.

ATP 250 Marseille, Frankrig

Vinder af turneringen

Bedste odds Bookmaker
Gael Monfils 4,50
Bet365
Jo-Wilfred Tsonga 4,50
Bet365
Nick Kyrgios 6,00
Betsafe
Alexander Zverev 6,00
Bet365
Gilles Simon 21,00
Bet365

Nick Kyrgios spillede uhyggeligt godt i denne turnering sidste år, og han endte da også med at løfte trofæet uden overhovedet at have afgivet et eneste sæt undervejs. Han skuffede fælt i Australian Open, hvor han måtte forlade turneringen allerede i anden runde efter en noget underlig indsats mod Seppi, men han kom fint tilbage i Davis Cup, hvor han smadrede Jan Satral uden problemer.

Om han er 100% fit denne uge er ikke godt at vide, men jeg ved, at han er et meget varmt bud på en turneringsvinder, fordi han har et afsindigt højt topniveau samt en ganske god psyke, skulle han komme til finalen.

Han er seedet 3 og bør ikke have de store problemer med at nå kvartfinalen, men herefter kommer der så også hård modstand. Zverev kunne vente i kvarten, mens Tsonga, der netop har vundet ATP 500 i Rotterdam, er den mest sandsynlige modstander i semifinalen.

I øverste halvdel ligner det en klokkeklar fransk kamp om en finaleplads. Gasquet, Monfils, Pouille og Paire er de fire seedede spillere fra denne halvdel, og det skulle undre mig meget, om det ikke er én af dem, der står i finalen på søndag mod enten Kyrgios, Zverev, Simon eller Tsonga.

Kyrgios kan vinde igen

Det plejer som regel at være med nerverne uden på tøjet, når man sætter sine spareskillinger på Nick Kyrgios, men sidste år i netop denne turnering var der nu ikke så megen slinger i valsen fra hans side. Han spillede en overdådig turnering, og jeg har en idé om, han kan gøre det samme i år igen.

Odds 6,00 hos Nordicbet* er ikke helt hen i vejret i hvert fald, selv om både Monfils, Tsonga, Zverev, Simon og Gasquet har niveauet til at sende ham ud. Det tiltaler mig, at han har bye i første runde og en på papiret let modstander i anden runde. 

ATP 250 Delray Beach, USA 

Vinder af turneringen

Bedste odds Bookmaker
Milos Raonic 2,50
888sport
Jack Sock 6,50
888sport
Juan-Martin Del Potro 6,50
Bet365
Ivo Karlovic 16,00
888sport
Bernard Tomic 18,00
888sport

Milos Raonic er turneringens klare favorit, men jeg er nu ikke sikker på, det bliver så let for ham. Både Jack Sock og Del Potro har niveauet til at slå ham i disse bedst af tre sætskampe, ligesom den forsvarende mester, Sam Querrey også kan true canadieren, hvis han mod forventning finder noget niveau ud af det blå.

Raonic er i halvdel med både Querrey og Del Potro (de to står til at møde hinanden i kvartfinalen), og udover disse tre er det umiddelbart svært at finde seriøse titelbejlere i øverste halvdel, selv om navne som Coric, Kukushkin, Edmund og Donaldson godt kan bide fra sig. 

I nederste halvdel er der comeback til Tommy Haas, som måtte trække sig under Australian Open, og han møder i første runde den formstærke georgier, Basilashvili. Fire stærke amerikanere er også at finde i denne havldel. Young, Johnson, Fritz og Sock. Sock er i mine øjne den klart stærkeste spiller af de fire, og jeg kunne meget vel se ham gå i finalen, når nu Karlovic, der er seedet 2, heller ikke ligefrem toppræsterer pt.

Asger Hess har et vinderspil ude på Jack Sock

Johnson var decideret rædderlig mod Kukushkin i Memphis i sidste uge, og jeg synes på ingen måde, han ligner en spiller med noget, der minder om selvtillid. Jeg har svært ved at se ham komme forbi Sock i en potentiel kvartfinale.

Flot odds på Del Potro

Del Potro skulle efter sigende være klar igen, og markedet er meget uenige om, hvordan han skal prissættes outright i Delray Beach. 888sport* har 3,75, mens Bet365* har 6,50. 

Hvis, og det er et stort hvis, Del Potro er fit igen, så ligner 6,50 et meget fornemt odds. Lodtrækningen er god - dog en anelse hård, hvis Anderson og Querrey finder niveau - og vi kender alle til argentinerens ekstremt høje topniveau, som kan matche Raonic' i en evt. semifinale.