Så er vi tilbage på touren med de mindre prestigefyldte turneringer efter to ugers Australian Open og én uges Davis Cup. I uge 6 skal vi et smut til Ecuador, Bulgarien og Frankrig, hvor der alle steder spilles små ATP 250-turneringer. I alt skal otte spillere fra tp i aktion i denne termin.

Bedst ser feltet ud i den bulgarske hovedstad, Sofia, hvor Grigor Dimitrov, der har startet 2017 på fremragende vis, endelig er sat i scene til at kunne forløse sit talent foran de landsmænd, han ikke ligefrem har forkælet med deltagelse i turneringer eller Davis Cup på bulgarsk jord.

Dimitrov (seedet 3) får selskab af blandt andre førsteseedede, Dominic Thiem, andenseedede, David Goffin, og fjerdeseedede Bautista-Agut. Derudover gemmer der sig spillere som Muller, Kohlschreiber, Troicki og Baghdatis i lodtrækningen. Der spilles på et hårdt underlag indendørs, og Bautista-Agut er forsvarende mester, da han slog Viktor Troicki i en ret ensidig finale. 

Der spilles også på et hurtigt indendørsunderlag i franske Montpellier, hvor der traditionen tro stiller franske favoritter til start. Det er syvende gang, at turneringen afvikles, og det er kun lykkedes Tomas Berdych i 2012 at bryde den franske dominans her. Således har Monfils vundet turneringen to gange, mens Gasquet, der også er forsvarende mester, har vundet den tre gange.

Gasquets værste konkurrenter til sin fjerde triumf i Montpellier må siges at være de øvrige topseedede spillere; Cilic, Tsonga og Zverev. Særligt Tsonga, der sad over i Davis Cup-terminen, må tilskrives gode chancer for at få endnu en fransk indendørstitel på cv'et.

Den sidste turnering at skrive om til den kommende uge foregår på grus i Quito i Equador, hvor den aldrende Estrella skal forsøge at vinde sin tredje Quito-titel. 36-årige Estrella blev meget sent en etableret ATP-spiller, og det stod ikke ligefrem i kortene, at han skulle vinde to ATP-titler - og så endda i samme turnering. 

Feltet i Quito ser vanen tro ikke specielt skræmmende ud. Karlovic er seedet 1, og derefter følger Ramos-Vinolas, Lorenzi og Bellucci, mens en spiller som Dolgopolov bestemt også kan lave noget ravage, hvis han ellers snart finder noget form igen.

ATP 250 Sofia, Bulgarien

Vinder af turneringen

Bedste odds Bookmaker
Grigor Dimitrov 3,25
Bet365
David Goffin 4,50
Bet365
Domenic Thiem 5,00
Bet365
Roberto Bautista-Agut 6,00
Bet365
Gilles Muller 13,00
Bet365
Viktor Troicki 15,00
Bet365

Lodtrækningen har maget det således, at Thiem og Dimitrov befinder sig i øverste halvdel, mens Goffin og Bautista-Agut ligger i den nederste. Kun Bautista-Agut har været i aktion i Davis Cup i weekenden, men da han har spillet indendørs i Kroatien og ikke været udsat for de allerværste strabadserende oplevelser, så tvivler jeg på, at han vil være synderligt ramt af fatigue. Når man derudover tager med, at han formentlig først kommer i kamp torsdag - takket være sin fjerdeseedning og medfølgende bye i første runde - så tror jeg godt, vi kan regne med, Bautista-Agut vil gøre, hvad der står i hans magt for at generobre titlen i Sofia.

Umiddelbart ser lodtrækningen yderst favorabel ud for David Goffin, som valgte at lade sine belgiske holdkammerater i stikken i Davis Cup, så han kunne være helt klar til bl.a. denne turnering i stedet. Meget skal gå galt, hvis ikke han kommer i kvartfinalen, hvor Baghdatis sandsynligvis venter. Overkommeligt for Goffin, selv om Baghdatis ikke er nogen ueffen indendørsspiller.

Bulgarernes helt, Dimitrov, har heller ikke været uheldig med trækningen. Han står til Kohlschreiber i kvartfinalen, men tyskeren er helt væk mentalt pt. - bedst eksemplificeret i weekenden, hvor han smed en stensikker føring mod upåagtede Darcis på hjemmebane i Davis Cup. Derfor trækker det op til en semifinale mellem Dimitrov og Thiem, hvis østrigeren ellers kommer forbi Troicki/Klizan/Kuznetsov (oddsene er favorable for Thiem i det selskab, da de alle tre kommer direkte fra Davis Cup).

ATP 250 Montpellier, Frankrig

Vinder af turneringen

Bedste odds Bookmaker
Jo-Wilfred Tsonga 4,50
Betfair Sportsbook
Marin Cilic 5,00
Betfair Sportsbook
Richard Gasquet 5,00
Bet365
Alexander Zverev 6,50
Betfair Sportsbook
Fernando Verdasco 23,00
Betfair Sportsbook
Benoit Paire 34,00
Bet365

Man fristes næsten til at spørge, hvilken fransk spiller, der i år skal vinde turneringen i Montpellier, som er en af disse små franske 250'ere, som nærmest altid bliver vundet af en hjemmebanespiller. Franskmændene må tage de succeser, de kan få, og jeg tror også, der er et par stykker, der går helhjertet efter det denne uge.

Gasquet, der har vundet turneringen tre gange allerede, har været med sine franske holdkammerater i Japan for at spille Davis Cup, og det kunne måske give ham lidt problemer i Montpellier, men så alligevel ikke... Han havde det meget let i Japan, og han kommer formentlig først i kamp torsdag i Montpellier, så alle muligheder for endnu engang at vise flaget i Montpellier bør være intakte.

Tsonga må umiddelbart være turneringsfavoritten - særligt når vi ser på lodtrækningen, hvor Verdasco må regnes for sværeste modstander inden semifinalerne. Cilic, seedet 1, skuffer pt. og han kan sagtens ende i problemer i sin første kamp mod Dustin Brown, hvis denne når så langt. Skulle Cilic komme videre derfra, så venter der muligvis en fransk dark horse i Benoit Paire, der på dagen kan spille lige op med selv de stærkeste spillere på touren.

Alexander Zverev, det unge tyske stjerneskud, kommer netop fra to Davis Cup-sejre (formentlig) mod Belgien, og selv om han også tabte en hård double lørdag, så må det have givet ham et skud selvtillid at vinde sine singler. Han var i semifinalen her i Montpellier sidste år og har en fin lodtrækning, hvor Chardy umiddelbart er sværeste hurdle inden en semifinale mod Tsonga (på papiret). Han kan helt afgjort blive en trussel mod dem alle, selv om det vil undre mig en anelse, hvis ikke Tsonga i en evt. semifinale er en for stor mundfuld.

ATP 250 Quito, Equador

Vinder af turneringen

Bedste odds Bookmaker
Albert Ramos-Vinolas 4,50
Bet365
Pablo Lorenzi 6,00
Bet365
Alexandr Dolgopolov 6,50
Bet365
Janko Tipsarevic 9,00
Bet365
Victor Estrella 11,00
Bet365
Thomaz Bellucci 11,00
Bet365

Igen i år er det meget svært at spå om udfaldet af Quito-turneringen, for det vrimler ikke ligefrem med topspillere i feltet. Måske man ikke behøver gøre andet end kigge i annalerne, som viser, at Victor Estrella vinder denne turnering, hver gang den bliver afholdt. 

Sådan går det dog næppe igen, men Estrella har faktisk en rigtig fin lodtrækning, og det kan ikke afvises, at han tager enden på dem alle og vinder for tredje år i træk. Han har givet sig selv optimale forberedelsesbetingelser ved ikke at spille Davis Cup i den forgangne uge, og han vil helt sikkert være ekstremt tændt på at snuppe sit hattrick.

Janko Tipsarevic er med på wild card, og jeg kan godt se ham gå langt her, hvis motivationen og fysikken er i top. Han er den eneste egentlige topspiller i feltet, og han befinder sig i den efter min mening "lette" øverste del af lodtrækningen, hvor Estrella, Bellucci og Karlovic umiddelbart er de værste konkurrenter.

I den nederste del af lodtrækningen finder vi navne som Dolgopolov, Lorenzi og Ramos-Vinolas. Tre spillere, der alle kan gøre det fremragende på grus og indenfor det seneste års tid har særligt Ramos-Vinolas og Lorenzi bevist deres værd på underlaget flere gange, end spillerne fra øvre halvdel. 

Pga. højderne i Quito går det stærkt - noget som Estrella tilsyneladende er vild med - men også noget, der kan gøre det svært for ham at komme igennem Karlovic, der sagtens kan holde serv til tiebreaks under disse forhold.