I denne uge er der ATP-turneringer i Basel og Wien, og selv om det "kun" er ATP 500-turneringer og dermed en slags opvarmning for næste uges Paris Masters, så er der vanen tro masser af vigtige point på spil for det store felt, som jagter de sidste billetter til sæsonafslutningen i London. Særligt Del Potro og Tsonga er interessante.

Roger Federer stiller desværre ikke til start i Basel denne uge, og hjemmepublikummet må derfor sætte sin lid til Stanislas Wawrinka, som notorisk har underpræsteret i Basel og ikke været forbi 1. runde siden 2011.

Han har i den grad altid stået i skyggen af sin landsmand hjemme i Schweiz, men på den internationale scene har der været en oplevelse af en ny verdensorden mellem de to spillere de seneste par år.

Med Federers afbud er der i særdeleshed lagt op til nu, at Wawrinka også hjemme i Schweiz skal træde ud af Federers sko og vinde turneringen i Basel.

Men konkurrencen er hård i årets turnering. Mange topspillere jagter både prestigen, som er forbundet med denne altid velbesøgte turnering, og pointene som kan sende dem et større skridt mod London. Hele syv af verdens 19 bedste spillere stiller til start i Basel; Wawrinka, Raonic, Cilic, Goffin, Gasquet, Nishikori og Dimitrov.

Der er lagt i op til én af de mere interessante udgaver af Basel-turneringen, selv om Federer ikke er med, og særligt meget fokus er der på Goffin, Cilic, Dimitrov og Gasquet, som alle kan nå det forjættede land i O2-arenaen i London.

I Wien ser feltet faktisk lige så stærkt ud som dét i Basel. Murray jagter førstepladsen på verdensranglisten, og han kan tage endnu et skridt i den retning ved at vinde den østrigske turnering, mens Djokovic stadig virker mere interesseret og dedikeret i at lappe sine private problemer.

Murray får kam til sit skotske hår her, for der er ingen bye-pladser i første runde, og top 8 i turneringen har alle et meget højt niveau.

Berdych, Thiem, Ferrer, Tsonga, Pouille, Karlovic og Bautista-Agut kan alle med mere eller mindre god vilje skaffe sig billet til London, og selv om der kan spekuleres i, at der for nogle af spillernes vedkommende måske vil være større fokus på at skaffe sig pointene i næste uge i Paris, så kan det sagtens vise sig at være netop her i Wien, at de afgørende point til race-listen hentes.

ATP Basel: Kan Wawrinka fylde Federers sko ud?

Turneringsinfo
Sted: Basel, Schweiz
Status: ATP 500
Underlag: Indendørs hard
Antal spillere i hovedrunden: 32
Forsvarende mester: Roger Federer
De fire topseedede: Stanislas Wawrinka (1), Milos Raonic (2), Kei Nishikori (3), Marin Cilic (4)

Vinder af ATP Basel 2016 - udvalgte odds

Bedste odds Bookmaker
Stanislas Wawrinka 3,75
Bet365
Milos Raonic 5,50
Bet365
Juan-Martin Del Potro 6,00
Bet365
Kei Nishikori 6,00
Bet365

Wawrinka har som topseedet fået en ganske udmærket lodtrækning. Chiudinelli i første runde er ikke en nem modstander på papiret, fordi Chiudinelli også er på hjemmebane, en udmærket indendørsspiller og formentlig kommer med fuld motivation her.

Men det er samtidigt en spiller, som Wawrinka næppe ønsker at tabe til på hjemmebanen, og på den måde kan lodtrækningen "tvinge" Wawrinka til at være klar fra start, hvilket han ikke har været længe i denne turnering, som han ikke har præsteret i på topniveau meget længe. Det er hele fem år siden, han var forbi første runde, og han har aldrig været længere end semifinalen her.

Wawrinka er i halvdel med Cilic og Gasquet, og selv om Cilic er en håd nød at knække, så har han ikke for alvor fundet melodien i år, og jeg tvivler på, han har ret meget andet end Davis Cup-finalen i tankerne pt.

Netop den finale kan dog have den effekt, at han lægger sig i selen for at finde sit topniveau i optakten, og Davis Cup-finalen er stadig så langt væk, at han ikke kan ødelægge sig selv fysisk ved at toppræstere de kommende uger.

Det vil være en katastrofe for Cilic at komme ind til Davis Cup-finalen med flere hurtige exits i bagagen, så det er bestemt ikke umuligt, at kroaten begynder at finde niveau nu. 

Gasquet har netop vundet titlen i Antwerpen, og spørgsmålet er så, om han kan ride videre på den bølge. Jeg siger nej. Med Paris i næste uge har Gasquet brug for en kort uge her, og hans selvtillid og niveau fejler intet.

Der er dog en lille chance for en London-billet endnu for Gasquet, og ønsker han sådan én, så vil det være smart også at køre sig selv ud her, for han skal nok ikke regne med at løfte trofæet i Paris.

I nederste halvdel er der lagt op til en semifinale mellem Raonic og Nishikori, men hvor meget kan vi lige forvente af de to? Turneringen er næppe specielt vigtig for dem, da de begge er kval'et ind til London, og Nishikoris ryg så virkelig skidt ud mod Sousa på hjemmebanen i Tokyo, sidst han var i aktion. Raonic er nede i lidt af et formdyk med kun fem sejre i de seneste ti kampe, han har spillet.

Det er også nede i denne halvdel, at vi finder spillere som Goffin, Del Potro og Dimitrov, og jeg forventer mig en god præstation af bulgareren her.

Lodtrækningen er fin, og han med to gode turneringer de kommende uger stadig skaffe sig billet til London. Formen er god, og han kommer lige fra en semfinale i Stockholm, så han har haft en perfekt restitutionstid inden kampene i Basel går løs.

Spændende skal det blive med Del Potro, som netop har vundet titlen i Stockholm. Del Potro har to gange tidligere vundet her i Basel (2012 og 2013), hvor han begge gange slog Federer i finalen. Det kræver sin mand at slå Federer i finalen indendørs i Basel, så det her må virkelig være en turnering, som Del Potro holder af at spille.

Spørgsmålet er, om han kan køre videre efter en lang uge i Sverige. Turneringsarrangørerne vil formentlig gerne have ham med dybt ind i turneringen, og man må håbe for både Del Potro og turneringen, at de først sætter ham på til at spille onsdag. I så fald vil han have haft rigeligt med tid til at komme sig, og så bliver han en yderst farlig titelkandidat.

Del Potro kan vinde i Basel til odds 6

To gange tidligere har det argentinske tårn vundet denne turnering, og nu kommer han ind til 2016-udgaven i god form med selvtilliden i orden. Han skal sandsynligvis op mod Goffin i anden runde, hvilket vil være en revanchemulighed for ham, da det kun er få uger siden, Goffin slog ham i Shanghai. Kommer han fint igennem den kamp, så kunne han meget vel være favorit her.

Odds 3,75 på Wawrinka, som ofte har problemer indendørs og ikke været igennem første runde i fem år, virker lavt, men spørgsmålet er, om der er værdi på 6,00 på Del Potro-turneringssejr. Jeg synes, det er fristende, men jeg vil gerne have arrangørernes planlægning, før jeg vil satse mine mønter på ham. Spiller han først onsdag, vil jeg mene, at odds 6 er et udmærket spil.

ATP Wien: Bookmakere satser på Murray som vinder

Turneringsinfo
Sted: Wien, Belgien
Status: ATP 500
Underlag: Indendørs hard
Antal spillere i hovedrunden: 32
Forsvarende mester: David Ferrer
De fire topseedede: Andy Murray (1), Tomas Berdych (2), Dominic Thiem (3), Roberto Bautista-Agut (4)

Vinder af ATP Wien 2016 - udvalgte odds

Bedste odds Bookmaker
Andy Murray 1,61
Bet365
Jo-Wilfred Tsonga 9,00
Bet365
Tomas Berdych 10,00
Bet365
Dominic Thiem 13,00
Bet365

Murray er efterhånden ved at være faretruende tæt på Djokovic ift. at slutte 2016 af på toppen af verdensranglisten. Faktisk skal der grundlæggende ikke så meget mere til, end han "bare" skal være bedre end Djokovic i Paris og London, og derfor er det hårdt sagt ikke nødvendigt for skotten at toppræstere denne uge i Wien.

Det giver dog sig selv, at han vil stå noget bedre i jagten på førstepladsen, hvis han snupper de 500 point i Wien også, og jeg har meget svært ved at se Murray tanke noget som helst pt. I det hele taget er det meget sjældent, han har smidt kampe uden indsats, og pt. vil det være dumt at kyle momentum væk ved at levere halvhjertede og tvivlsomme præstationer.

Lodtrækningen er dog hård - ikke mindst fordi han ikke har en oversidderbillet i første runde, hvor Klizan venter. Han skal også op mod og formentlig igennem spillere som Simon, Pouille og Thiem, før en finaleplads er i hus. Der er spillere, der er kommet lettere til deres Grand Slam-finaler til sammenligningen...

Hvis Murray skulle falde igennem synes jeg, det er interessant at kigge på Tsonga til at løfte trofæet. Han har godt nok turneringen i Paris i næste uge at tænke på - en turnering, han holder meget af - men han har efter min mening brug for nogle kampe i Wien, hvis han skal spille sig i god nok form til at konkurrere med om Paris-titlen, og hvis Tsonga først spiller sig i form indendørs, så er han svær at hamle op med.

Derudover har han stadig en chance for at nå London, hvis han både klarer sig godt i Wien og i Paris.

Måske lidt værdi i Tsonga

Jeg synes ikke, odds 9 er fantastisk på en fransk triumf, men det er heller ikke ringe. Kommer han først i form i løbet af ugen, så kan han slå alle - inkl. Murray.

Problemet med spillet er, at Paris Masters spilles næste uge, og det er en turnering, som Tsonga værdsætter meget højt. Han vil nok under ingen omstændigheder risikere en god Masters-præstation i Paris, og der kan bestemt lægges plausibilitet i at fremhæve hans frygt for fatigue ved at gå hele vejen i Wien. Jeg ligger dog et sted mellem 10-15% på ham her, og så kan den optimistiske godt hive værdi ud af spillet.

ATP Challengers denne uge

Suzhou, Kina

Turneringen spilles på hard court. Dudi Sela vandt turneringen i 2015.

Pune, Indien
Turneringen spilles på hard court. Yuki Bhambri vandt turneringen i 2015.

Lima, Peru
Turneringen spilles på grus. Gastao Elias vandt turneringen i 2015.

Budapest, Ungarn
Turneringen spilles på indendørs hard. Turneringen blev ikke spillet i 2015.

Traralgon, Australien

Turneringen spilles på hard court. Mathew Ebden vandt turneringen i 2015.

WTA-karavanen gør denne uge stop i...

Singapore
Turneringen er sæsonfinalen og dermed sæsonens uofficielle verdensmesterskab (7.000,000$) og spilles på hard court. Agnieszka Radwanska er forsvarende mester.