Der er hele tre indendørs 250-turneringer denne uge. Turneringerne i Moskva og Stockholm er gamle travere på touren, mens det er første gang i 18 år, at Antwerpen har ATP-tennis at tilbyde. Lars Baes har kastet sin kærlighed på en hjemmestærk Goffin og Dimitrov, der har fået god lodtrækning.

Efter Asian Swing vender vi igen snuden mod Europa.

European Open kalder turneringen i Antwerpen sig selv, og til trods for den lave status som 250-turnering er det lykkedes arrangørerne at tiltrække tre stærke europæiske spillere fra top 20.

Hjemmebanehåbet David Goffin, David Ferrer og Richard Gasquet har alle meldt deres ankomst i det tennisgale land, som efterhånden er ret kendt for at have en imponerende bredde på både herre- og damesiden, landets størrelse taget i betragtning.

Turneringen spilles indendørs og udover de tre nævnte top 20-spillere gæstes Antwerpen også af topspillere som Pablo Cuevas, Gilles Simon og Nicolas Mahut.

Der er lagt i kakkelovnen til et yderst spændende comeback på touren for den belgiske turnering, der senest i 1998 havde ATP-tennis på programmet - dengang vandt Greg Rusedski turneringen.

Vores svenske naboer afvikler deres anden ATP-turnering i denne termin. Hvor vi i Danmark knapt kan mønstre futures-turneringer, så har svenskerne både ATP-turneringer i Båstad og Stockholm, og det er i den svenske hovedstad, at det foregår denne uge.

Det hurtige underlag og den hyggelige og uhøjtidelige atmosfære har altid tiltrukket gode spillere, og Stockholm er én af de turneringer på touren, hvor spillerne meget gerne vender tilbage, hvis de først har spillet her et par gange.

I år er ingen undtagelse ift. et stærkt og loyalt felt. Dimitrov, Baghdatis, Verdasco og Sock er nogle af de topspillere, som vender tilbage til Stockholm igen i år, ligesom Gael Monfils, der vandt turneringen i 2011, også har tænkt sig at lægge vejen forbi.

Derudover vrimler det med gode spillere - Isner, Anderson, Del Potro, Alexander Zverev, Karlovic og Johnson er alle i deltagerfeltet i noget, der ligner en turnering med potentielt utroligt mange over-kampe (partier).

Sidste turnering på programmet er den knapt så flamboyante i Moskva. Stemningen er ofte lidt halvdød her, og det er ikke få gange, hvor man har undret sig en smule over de resultater, der kommer ud af den turnering. Derfor også allerede nu en opfordring til at passe på med de alt for store indsatser i de indledende runder.

Feltet er ugens svageste, selv om det ser ud til, Bautista-Agut har meldt sin ankomst som førsteseedet. Om spanieren, der pt. er i finalen i Shanghai Masters, dukker op, ved jeg ikke, men hvis han gør, så er han vel nærmest den eneste "stjerne" på touren i feltet.

Kohlschreiber, Troicki, Ramos-Vinolas og Carreno-Busta er gode spillere, men med Kohlschreibers elendige form og de andres relativt lave topniveau indendørs, så er der ikke umiddelbart udsigt til en meritterende tennisuge i Moskva.

ATP Antwerpen: Goffin som den klare hjemmebanefavorit

Turneringsinfo
Sted: Antwerpen, Belgien
Status: ATP 250
Underlag: Indendørs hard
Antal spillere i hovedrunden: 28
Forsvarende mester: Ingen
De fire topseedede: David Goffin (1), David Ferrer (2), Richard Gasquet (3), Pablo Cuevas (4)

Vinder af Antwerpen 2016 - udvalgte odds

Bedste odds Bookmaker
David Goffin 0,00 Bookmaker
Richard Gasquet 0,00 Bookmaker
David Ferrer 0,00 Bookmaker
Gilles Simon 0,00 Bookmaker

Det er svært ikke at regne David Goffin som den klare favorit på hjemmebanen i Belgien. Den dedikerede belgier har ofte vist, at han sagtens kan køre på uge efter uge, og netop den kvalitet får han brug for efter et par lange uger i Asien op til denne turnering.

Han sidder dog over i første runde og har en yderst fordelagtig lodtrækning, så jeg har umiddelbart svært ved at se ham ryge ud til andre end indendørsstærke Nicolas Mahut inden finalen. De to vil i så fald skulle mødes i semifinalen.

Den anden halvdel virker noget mere jævnbyrdig. Her finder vi både David Ferrer, Richard Gasquet og Gilles Simon, ligesom Kyle Edmund vel er en fræk "dark horse" i det hele taget i feltet. Ferrer ser ud til at have fået lidt gang i det hele igen, og det samme kan vel siges om Gasquet, der godt nok skuffede lidt i Shanghai.

Simon blomstrede derimod op i Shanghai, hvor han endelig præsterede på topniveau igen med en semifinale, og jeg kunne godt fristes til at tro, at han kunne ride videre på momentum og slutte sæsonen stærkt af på de indendørsbaner, som han foretrækker at spille på. 

Simon har fået en fin lodtrækning - bortset fra Gasquet i kvartfinalen, som Simon aldrig har slået i en ATP-turnering. Gasquet fører 6-0 i ATP-opgør indbyrdes mod Simon, som dog har slået sin landsmand en enkelt gang på challenger-touren tilbage i 2010.

Dukker den "rigtige" Gasquet op her i Antwerpen, så kunne det godt ligne, at Simon får meget svært ved at komme igennen kvartfinalen, og så er der umiddelbart lagt op til en finale mellem Gasquet og Goffin. To spillere, der aldrig tidligere har mødt hinanden.

Goffin løfter trofæet på hjemmebane

Det er svært at finde værdi på et marked, der ikke er åbent endnu, men det behøver ikke afholde os fra at gisne om oddsene og udfra dét kigge lidt på, hvor der potentielt kunne være værdi. 

Jeg har Goffin som relavtivt klar turneringsfavorit her, og selv om den hårde optakt i Asien skræmmer mig en anelse, så er det "kun" fire kampe, han skal igennem her. Han er fysisk stærk, lodtrækningen er god, og kan man være heldig at få 3,50 på ham, når markedet åbner, så vil jeg hugge til.

ATP Stockholm: Mange stjerner om buddet

Turneringsinfo
Sted: Stockholm, Sverige
Status: ATP 250
Underlag: Indendørs hard
Antal spillere i hovedrunden: 28
Forsvarende mester: Tomas Berdych
De fire topseedede: Gael Monfils (1), Grigor Dimitrov (2), Ivo Karlovic (3), Alexander Zverev (4)

Vinder af ATP Stockholm - udvalgte odds

Bedste odds Bookmaker
Juan-Martin Del Potro 3,00
Unibet
Gael Monfils 6,00
Unibet
Grigor Dimitrov 8,00
Unibet
Alexander Zverev 9,00
Unibet
John Isner 11,00
Unibet
Jack Sock 16,00
Unibet

Del Potro er åbenbart bookmakernes (Unibets) favorit til at vinde titlen her i Stockholm, og det er da ikke sådan, at jeg er lodret uenig i den påstand, men jeg er bestemt ikke enig i, han skal være så klar en favorit, som han er.

Odds 3 på en spiller, der lige er røget ud i første runde i Shanghai, som modsat sine værste konkurrenter ikke sidder over i første runde (men tværtimod møder John Isner, mens de andre topseedede sidder over!) og som stadig ikke har vundet en titel efter sit comeback... Jeg synes godt nok, det er et latterligt lavt odds.

Særligt i det lys, at feltet er spækket med kompetente spillere fra øverste hylde. Topseedede Monfils har vundet turneringen i Stockholm i 2011, Dimitrov gør det som regel godt her (vandt pokalen i 2013), og så har vi det tyske stjerneskud, Zverev, som niveaumæssigt er helt oppe at ringe i selskab med de bedste for tiden.

Jeg synes, Dimitrov har fået den bedste lodtrækning af dem alle. På papiret bør han nærmest allerede stå med halvandet ben i kvartfinalen, hvor Baghdatis/Anderson formentlig venter. En opgave, som Dimitrov under de nuværende omstændigheder, bør tage sig af. Derefter venter Del Potro/Isner/Karlovic.

Tre tunge spillere med det helt tunge skyts i arsenalet. Den kamp bliver utvivlsomt svær for bulgareren, men det vil i så fald være Del Potros fjerde kamp i ugen, og jeg er stadig ikke 100% overbevist om hans fysiske stabilitet set over en hel uge i et så tætpakket program, selv om han indrømmet imponerede mig meget i netop den afdeling under OL i Rio.

Hvis Monfils er mentalt tilbage på sporet efter sit horrible choke mod Goffin i Shanghai (førte 64 *41), så har han meget fine vinderchancer har, hvor Zverev i semifinalen ligner den eneste reelle trussel for en fransk finaleplads.

Jeg har dog før set Monfils opføre sig som en fransk klovn i denne turnering. I 2012 skulle han som forsvarende mester møde Patrick Rosenholm i første runde. Monfils spillede det mest uinspirerende og ligegyldige tennis, man kan forestille sig fra en så talentfuld spiller, og han endte med at tabe i tre sæt.

Monfils har dog næppe været mere fokuseret og resultatmæssigt stabil end nu, og jeg har svært ved at forestille mig, at han ligefrem ender med at tanke denne turnering igen. Han vandt trods alt i 2011, formen er god, og han har meget at spille for ift. race-listen, hvor han i høj grad er med i kampen om billetterne til sæsonfinalen i London.

Dimitrov til fint odds

Rammer Dimitrov som topniveau i denne turnering, så er det bestemt ikke en dårlig idé at sætte sine penge på ham til odds 8. Han sidder over i første runde og har en fin lodtrækning. Oddset er ok, men ikke prangende, og jeg tror, der er mulighed for et endnu højere effektivt odds ved at spille ham fra runde til runde.

Skulle vi tilmed være så heldige, at Del Potro ryger ud til Isner eller Karlovic, og at Monfils måske ryger ud til Jack Sock i kvartfinalen, så er vejen næsten banet for en bulgarsk triumf for anden gang i den svenske hovedstad.

ATP Moskva: Bautista-Agut og alle de andre...

Turneringsinfo
Sted: Moskva, Rusland
Status: ATP 250
Underlag: Indendørs hard
Antal spillere i hovedrunden: 28
Forsvarende mester: Marin Cilic
De fire topseedede: Roberto Bautista-Agut (1), Albert Ramos-Vinolas (2), Philipp Kohlschreiber (3), Viktor Troicki (4)

Vinder af ATP Moskva - udvalgte odds

Bedste odds Bookmaker
Roberto Bautista-Agut 4,50
Bet365
Andrei Kuznetsov 7,50
Bet365
Viktor Troicki 8,00
Bet365
Karen Khachanov 13,00
Bet365
Philipp Kohlschreiber  15,00
Bet365

Feltet i årets Moskva er ét af de værste, jeg længe har set på ATP-touren, men det overrasker mig egentlig ikke, for turneringen er én af de mest sjæleløse turneringer, der findes.

Få tilskuere, og de der møder op, skaber ikke ligefrem nogen tifosistemning. Der kan dog komme lidt gang i lægterne, når russerne får én af deres egne langt frem i turneringen, og det tror jeg meget vel kan ske i år - særligt, hvis Bautista-Agut vælger at prioritere de kommende større turneringer fremfor denne i sin jagt på de afgørende point til London-kvalifikationen.

Russiske Khachanov er en farlig outsider til titlen efter min mening, men han har Bautista allerede i kvartfinalen. Bautista har en relativt let vej til den kvartfinale, og står han der først, så tvivler jeg på, han kaster håndklædet i ringen.  I det hele taget virker den øverste halvdel stærkest med formstærke spillere som Carreno-Busta, Granollers-Pujol og Troicki, mens den altid farlige og yderst ubekendte faktor, Martin Klizan, også gemmer sig her.

Nederste halvdel er ikke meget værd. Ramos-Vinolas er seedet til at gå i finalen dernedefra, men ham har jeg ikke megen fidus til pt. Det har jeg bestemt heller ikke til tredjeseedede Kohlschreiber, som udover at have været skadet ikke har ramt en kugle i mange måneder.

Russiske Kuznetsov er et godt bud på en overraskelse her, for han har ramt et godt niveau i år, og hjemmebanen må kunne trække lidt ekstra ud af ham. Desværre har han bare en usædvanligt ringe statistik i denne turnering, hvor det ikke lykkedes ham fra 2008-2014 at avancere fra første runde én eneste gang. 

Kan blive russisk triumf i Moskva

Markedet er stadig ikke åbent på outrights fra Moskva, men jeg forestiller mig et par gode russiske odds til Khachanov og Kuznetsov. Meget er dog afhængigt af Bautista-Aguts motivation, for sådan som han spiller pt., så tvivler jeg på, der er nogen fra feltet, der kan bide skeer med ham.

Ryger Bautista hurtigt ud, så kan der ligge fine spil i de to russiske hjemmebanefavoritter. Med Khachanov, som vel er udset til at bære russisk tennis de kommende år (måske sammen med Rublev), så er der endda håb for lidt optimisme på de russiske tilskuerpladser.

ATP Challengers denne uge

Ningbo, Kina
Turneringen spilles på hard court. Yen-Hsun Lu vandt turneringen i 2015.

Las Vegas, USA
Turneringen spilles på hard court. Thiemo de Bakker vandt turneringen i 2015.

Santiago, Chile
Turneringen spilles på grus. Rogerio Silva Dutra vandt turneringen i 2015.

Brest, Frankrig
Turneringen spilles på indendørs hard. Ivan Dodig vandt turneringen i 2015.

WTA-karavanen gør denne uge stop i...

Luxembourg, Luxembourg

Turneringen er en International Event (226,750$) og spilles på indendørs hard. Misaki Doi er forsvarende mester.

Moskva, Rusland
Turneringen er en Premier Event (758,788$) og spilles på på indendørs hard. Svetlana Kuznetsova er forsvarende mester.