Turneringen er Shanghai er den eneste ATP-turnering denne uge, og den markerer samtidigt et lille comeback til Novak Djokovic, der duellerer med Murray om at ende sæsonen som verdensetter. Lars Baes ser nærmere på turneringen, der bettingmæssigt er interessant, fordi en lang række topspillere møder op ude af form.

De første kampe i denne uges Masters i Shanghai - der penge som pengemæssigt er den største ketcherturnering i Asien - er allerede spillet. De bedste spillere træder dog først ind i turneringen om et par dages tid.

Det ligner efterhånden et lazaret i toppen af ATP-touren, hvor Roger Federer er færdig for i år, mens både Kei Nishikori og Milos Raonic måtte trække sig fra deres respektive kampe i sidste uge.

Verdens bedste, Novak Djokovic, har også for kort tid siden bøvlet lidt med en skade eller lignende, ligesom Rafael Nadal, Jo-Wilfred Tsonga og Tomas Berdych heller ikke været på 100% hele vejen igennem sæsonen.

I Shanghai gør både Djokovic og Tsonga "comeback" efter en måneds pause, og spørgsmålene er mange omkring særligt Djokovic' niveau. Serberen har ikke spillet siden finalenederlaget til Wawrinka ved US Open for en måned siden. Så hvor står han nu?

Selvom han ikke ligefrem er presset som verdensetter, da han stadig er omkring 2000 race-point foran Andy Murray, som netop har vundet titlen i Beijing, så kan der alligevel godt ske ting og sager.

Murray har relativt klart meldt ud, at han går efter toppen af verdensranglisten og med både Shanghai Masters, Paris Masters og sæsonfinalen i London tilbage i kalenderen, så er det bestemt ikke umuligt, at skotten får fravristet førstepladsen fra Djokovic på hjemmebanen i London, hvis Djokovic vel at mærke er en anelse under niveau.

Blandt andet derfor er denne uge særligt spændende. Murray har fået halet ind på Djokovic med titlen i Beijing, og med 1000 point på spil i Shanghai, en Murray i topform og en Djokovic, som måske ikke er i sin allerbedste form, så er der et begrundet håb for, at Murray efter denne uge for alvor begynder at puste den ellers så suveræne verdensetter i nakken.

ATP Shanghai: Djokovic og Murray duellerer videre 

Sted: Shanghai, Kina
Status: ATP Masters 1000
Underlag: Hard court udendørs
Antal spillere i hovedrunden: 96
Forsvarende mester: Novak Djokovic
De fire topseedede: Novak Djokovic (1), Andy Murray (2), Stanislas Wawrinka (3), Rafael Nadal (4)

Vinder

Bedste odds Bookmaker
Novak Djokovic 2,50
Unibet
Andy Murray 3,50
Bet365
Stanislas Wawrinka 11,00
Unibet
Juan-Martin Del Potro 17,00
Bet365
Rafael Nadal 16,00
Unibet
Milos Raonic 21,00
Bet365
Gael Monfils 26,00
Unibet
Marin Cilic 26,00
Bet365
Nick Kyrgios 34,00
Bet365
Tomas Berdych 41,00
Unibet
Jo-Wilfred Tsonga 41,00
Bet365
Grigor Dimitrov 51,00
Tonybet
Lodtrækningen er sjældent let for nogen i et så stærkt felt, som vi har at gøre med i denne uge, og jeg synes da heller ikke, at hverken Murray eller Djokovic har været specielt heldige i den afdeling.

Giftig lodtrækning for Djokovic

Djokovic har Fognini i sin første kamp, og derefter kan han allerede i sin anden kamp se frem til et opgør mod enten Dimitrov, Gasquet eller Karlovic. Det bliver ikke nødvendigvis voldsomt let for serberen, som må formodes at have lidt rust siddende, men som også normalt er vældigt godt klar over, hvordan og hvornår han skal investere sine kræfter. 

Rammer Djokovic lidt form, så må det forventes, at han trods alt kommer igennem de første runder, og så kan han passende toppe formkurven i kvartfinalen, hvor det kunne ligne et opgør mod enten Berdych eller Kyrgios, som begge har vundet titler i Asien de seneste par uger.
Kigger vi lidt længere ned i lodtrækningen, så finder vi et potentielt semifinaleopgør mellem Djokovic og Nadal i øverste halvdel. Først skal Nadal, som vel nok er den af topspillerne, som er blevet begunstiget med den bedste lodtrækning, formentlig igennem enten Tsonga eller Cilic i kvartfinalen.
Tsonga forsvarer finalepoint fra 2015, men han måtte trække sig med skade i US Open for en måned siden, og det er svært at forestille sig, franskmanden være velspillende nok til at klare sig lige så godt i år, som han gjorde sidste år.
Andy Murray står til et ubehageligt mod enten Del Potro eller mod altid uberegnelige Monfils i kvartfinalen, men forinden det opgør kan blive realiseret, skal skotten først igennem Lucas Pouille, som efterhånden må være at regne for én af de helt store nye spillere. Han har ganske enkelt hævet niveauet betragteligt i år - tempoet er højt og den mentale styrke forbedret. 
Spørgsmålet er, om turneringssejren i Beijing har styrket eller drænet Murray. Jeg tror på det første, fordi han trods alt har flere dages pause fra Beijing til Shanghai, eftersom de topseedede spillere vanen tro har bye i første runde, og fordi han ligner en mand, der har lugtet blod ift. at erobre førstepladsen fra verdensrangslistens dominerende figur, Djokovic.

Uberegnelig Wawrinka

I den anden fjerdedel i nederste halvdel har vi den altid uberengelige Wawrinka at finde. Wawrinka ved vi aldrig rigtigt, hvor vi har, men faktum er, at han er den seneste GS-vinder (endda på hard court), og lodtrækningen ser ikke uoverkommelig ud for ham.
Raonic er seedet til at møde ham i kvartfinalen, men Raonic ligner stadig ikke helt sig selv, og han måtte trække sig med skade i sidste uge. Skulle Wawrinka komme igennem sin fjerdedel, så tror jeg dog, at både Murray i semifinalen og evt. Djokovic i finalen vil være ekstremt tændte for at sætte ham på plads og revanchere deres US Open-nederlag.
Wawrinka derimod kan sagtens være typen, der møder op til de opgør kun med 90% tænding. Formentlig ikke bevidst, men det vil efter min mening ligge og lure i baghovedet på ham, at han groft sagt ikke behøver vinde de kampe, fordi han lige har slået dem i New York.
Skal Wawrinka vinde over Murray og Djokovic, så er det pinedød nødvendigt, at han giver den alt, hvad den overhovedet kan trække. Han skal være topmotiveret og ramme topformen samtidigt. Det plejer kun at ske i Grand Slam-turneringerne.

Svært outright-marked

Jeg kan ganske enkelt ikke finde værdi nogle steder på outright-markedet. Wawrinka kommer formentlig med et 85-90%-niveau, men jeg tror ikke, han har særligt store vinderchancer, med mindre både Djokovic og Murray ryder ud tidligt.

Murray til 3,50 er muligvis interessant, men det er heller ikke meget, hvis Djokovic rammer topniveau i løbet af ugen. Djokovic' topniveau til 2,50 er til gengæld fornemt, men igen så aner vi ikke rigtigt, hvor serberen er, og så er 2,50 ikke meget.
 

ATP Challengers denne uge

Tashkent, Uzbekistan
Turneringen spilles på hard court. Denis Istomin vandt turneringen i 2015.

Fairfield, USA
Turneringen spilles på hard court. Taylor Fritz vandt turneringen i 2015.

Buenos Aires, Argentina
Turneringen spilles på grus. Kyle Edmund vandt turneringen i 2015.

Casablanca, Marokko
Turneringen spilles på grus. Damir Dzumhur vandt turneringen i 2015.

Monterrey, Mexico

Turneringen spilles på hard court. Thiemo de Bakker vandt turneringen i 2015.

Ho Chi Minh City, Vietnam

Turneringen spilles på hard court. Saketh Myneni vandt turneringen i 2015.

WTA-karavanen gør denne uge stop i...

Hong Kong, Hong Kong

Turneringen er en International Event (226,750$) og spilles på hard court. Jelena Jankovic er forsvarende mester.

Tianjin, Kina
Turneringen er en International Event (426,250$) og spilles på hard court. Agnieszka Radwanska er forsvarende mester.

Linz, Østrig

Turneringen er en International Event (226,750$) og spilles på indendørs hard. Anastasia Pavlyuchenkova er forsvarende mester.