Det er to stærke turneringer, der er lagt op til denne uge, selv om Kongen af Beijing, Novak Djokovic, har været nødsaget til at melde afbud i år. Murray, Nadal og Raonic er derimod klar i Beijing, mens Nishikori og Monfils fører det japanske felt an i Tokyo. Lars Baes tager her temperaturen på denne uges spændende turneringer i Asian Swing.

Novak Djokovic har vundet turneringen i Beijing seks gange de seneste syv år, men i år skal vi have en anden vinder, da Djokovic har meldt fra grundet skade.

Feltet ser nu alligevel ikke uinteressant ud. Murray, Nadal, Raonic og Thiem er de fire topseedede spillere i en turnering, som er så stærkt besat i år, at Richard Gasquet er helt nede som ottendeseedet.

Det skal blive yderst interessant at se, hvor Murray og Nadal står efter en mindre god periode for dem begge. Murray kommer lige fra tætte nederlag i to store kampe. Nishikori i US Open og Del Potro i Davis Cup i Murrays baghave.

To nederlag, som formentlig stadig gør en anelse ondt på skotten, men som regel er han god til at rejse sig fra de tunge nederlag.

Nadal har tabt fire af sine seneste otte kampe og skuffede stort ved at tabe en tæt kamp til Lucas Pouille i New York. Han har tidligere gjort det meget fornemt her i Beijing, hvor han helt tilbage i 2005 vandt titlen, og der er store forventninger til både ham og Murray nu, hvor deres værste konkurrent, Djokovic, er ude af titelræset.

I Tokyo er Kei Nishikori naturligvis den helt store publikumsfavorit, og han plejer sjældent at skuffe sine fans, når han spiller med landsmænd på lægterne.

Han er en fremragende Davis Cup-spiller, og han har desuden vundet turneringen her i Tokyo to gange. Sidste år skuffede han med et exit til Benoit Paire i semifinalen, men i år er han førsteeedet og klar til at tage revanche i form efter en fornem semifinaleplads ved US Open.

Heller ikke i Tokyo er der dog en let titel at hente, for feltet er virkelig stærkt igen i år. Hele syv spillere fra top 20 har meldt deres ankomst i Tokyo, og udover Nishikori er der besøg fra så stærke spillere som Monfils, Berdych, Kyrgios og Cilic.

ATP Beijing: Finder Murray og Nadal formen igen?

Turneringsinfo
Sted: Beijing, Kina
Status: ATP 500
Underlag: Hard court
Antal spillere i hovedrunden: 32
Forsvarende mester: Novak Djokovic
De fire topseedede: Andy Murray (1), Rafael Nadal (2), Milos Raonic (3), Dominic Thiem (4)

Vinder

Bedste odds Bookmaker
Andy Murray 2,35
Tonybet
Rafael Nadal 6,00
Unibet
Milos Raonic 6,00
NordicBet
Richard Gasquet 21,00
Unibet
Dominic Thiem 21,00
Unibet
David Ferrer 26,00
Bet365
Jack Sock 34,00
Unibet

Andy Murray har tabt to store kampe på det seneste. Mod Nishikori i kvartfinalen i US Open og mod Del Potro i Glasgow i et marathonopgør i Davis Cup.

Begge nederlag var ret bitre for Murray, og man kan måske godt spå i, at han mentalt kan være en lille smule nede. Murray bør dog være topmotiveret for at lukrere på Djokovic' skade og lidt "svage" form for hans standarder, eftersom en stærk skotsk sæsonafslutning kan sende ham tættere på ét af hans helt store mål; verdensetter på verdensranglisten.

Kommer Murray godt fra start mod Seppi, så er vejen umiddelbart banet for ham til en finale. Lodtrækningen har været klart mest gunstig for Murray, som er i halvdel med Bautista-Agut, Thiem og Ferrer, mens der i den anden halvdel gemmer sig spillere som Nadal, Raonic, Gasquet, Pouille, Dimitrov og Tomic.

Mens det er svært at se, hvem der skal stoppe Murray i øverste halvdel, så er der lagt i kakkelovnen til flere spændende opgør i nederste halvdel undervejs i turneringen.

Pouille slog Nadal i en meget seværdig femsætter i New York forleden, og de to kan tørne sammen allerede i kvartfinalen denne uge. Nadal tørster formentlig efter revanche, og så er han farlig, men Pouille er ekstremt velspillende pt. og har brugt "pausen" efter US Open på at vinde en indendørstitel i Metz, hvor han slog både Thiem og Goffin på vej til trofæet.

Raonic, som er seedet til et opgør mod Nadal i semifinalen, har været meget skidt kørende på det seneste - godt eksemplificeret via nederlag i sine to seneste opgør mod Harrison og Youzhny (mod Youzhny leverede Raonic et uhørt choke) - og det lugter ikke umiddelbart af en titel til canadieren her.

Sidste år tabte han i første runde til Troicki, og med den ringe form in mente kunne det ligne et tidligt exit til Raonic igen i år.

Hvem skal stoppe Murray?

Egentlig er jeg ikke vild med at spille Murray til 2,35, når han kommer med lidt ringe selvtillid, men gør han nu også det? Få er bedre end Murray til at rejse sig, og jeg tror, han har haft godt af pausen siden Davis Cup-nederlaget mod Argentina. 

Lodtrækningen er fremragende, og med mindre Nadal spiller sig voldsomt i form undervejs i turneringen, så har jeg svært ved at se Murray være mere end 1,40-1,45 i sådan en finale. Jeg skal lige se Murray an i første runde mod Seppi, men umiddelbart er det ikke langt fra værdi med de 2,35, selv om det lyder lavt som outrightspil i en ret stærkt besat turnering.
 

ATP: Nishikori skal begejstre de japanske tennistilskuere

Turneringsinfo
Sted: Tokyo, Japan
Status: ATP 500
Underlag: Hard court
Antal spillere i hovedrunden: 32
Forsvarende mester: Stanislas Wawrinka
De fire topseedede: Kei Nishikori (1), Gael Monfils (2), Tomas Berdych (3), Marin Cilic (4) 

Vinder

Bedste odds Bookmaker
Kei Nishikori 3,50
Unibet
Marin Cilic 6,00
Unibet
Gael Monfils 6,50
Bet365
Tomas Berdych 8,50
NordicBet
Nick Kyrgios 10,00
Unibet

Ligesom Murray er relativt klar favorit i Beijing, så ser jeg Nishikori som værende det samme i Tokyo. Feltet er godt nok overordentligt stærkt, men det vrimler med humørspillere, som i værste fald kan falde helt igennem. I samme ombæring skal det dog nævnes, at flere af disse humørspillere også kan ramme et topniveau, hvor selv en stærkt spillende Nishikori, kan komme i problemer.

Kyrgios, Monfils og Simon er umiddelbart de største ubekendte i feltet, fordi de svinger enormt meget hele tiden. Berdych kommer lige fra en titel i Shenzhen, og han er ikke typen, der normalt præsterer på topniveau to turneringer i træk. Goffin ser ikke ud til at ramme den på sit højeste niveau pt., og Karlovic har normalt ikke nok i serven til at komme igennem SÅ stærkt et felt.

Én ting er dog, at jeg kan finde argumenter mod alle de ovenfor nævnte spillere, men samtidigt kan der også argumenteres den anden vej ved nærmest dem alle. Karlovic er på toppen af sin karriere i en meget fremskreden alder og bomber serverne ind efter behag.

Goffin kan finde niveau i løbet af ugen, Berdych kan køre videre på momentum fra Kina, og både Kyrgios og Monfils kan potentielt være i et formidabelt spilhumør.

Nishikori har ovenikøbet trukket Almagro i første runde. Almagro slog Nishikori i denne turnering i kvartfinalen i 2013, og hvis spanieren finder niveau, så kan han godt bide skeer med Nishikori på hard court - særligt med det massive pres, japaneren spiller under på hjemmebanen.

Den farligste spiller for Nishikori, vil i min bog være Marin Cilic i en semifinale. Cilic spiller godt pt. og var altafgørende faktor i Kroatiens sejr over Frankrig forleden.

Han møder dog Paire i første runde (Paire forsvarer finale fra 2015), men kommer han igennem den franske humørklovn, så kan jeg godt se ham ramme topniveau i denne uge. En semifinale mellem Cilic og Nishikori vil være en gentagelse af US Open-finalen i 2014, hvor Cilic bankede Nishikori tre gange 6-3.

Nishikori er big in Japan

Der vil være massiv støtte til hjemmebanehåbet, Nishikori, og jeg tror ikke, han skuffer tilskuerne i år i den turnering, som han allerede har vundet to gange. Dog ligger der en potentiel alvorlig fare i Cilic, som han kan støde ind i semifinalen.

Med 3,50 på Nishikori og 6,00 på Cilic får man et effektivt odds på 2,21 ved at spille dem begge hos Unibet*. Det er tæt på værdi i min bog.

ATP Challengers denne uge

Mons, Belgien
Turneringen spilles på indendørs hard. Ilya Marchenko vandt turneringen i 2015.

Mohammedia, Marokko
Turneringen spilles på grus. Roberto Carballas Baena vandt turneringen i 2015.

Campinas, Brasilien
Turneringen spilles på grus. Facundo Arguello vandt turneringen i 2015.

WTA-karavanen gør denne uge stop i...

Beijing, Kina

Turneringen er en Premier Event (5,424,394$) og spilles på hard court. Garbine Muguruza er forsvarende mester.