Så er karavanen landet i Asien, og i denne uge spilles to små hard court-turneringer i Kina. Lars Baes tager her et kig på, hvad vi kan forvente os fra to turneringer, som er forholdsvist nye på touren. Udover Berdych og Kyrgios så har tenniseksperten også fidus til et par veteraner.

I Shenzhen, hvor der spilles ATP-tennis på tredje år, er forsvarende mester Tomas Berdych den oplagte favorit. Han kom fint fra land i St. Petersborg i sidste uge, hvor han nåede semifinalen (tabte til den senere turneringsvinder, Alexander Zverev), og nu skal han så forsøge at genvinde titlen fra sidste års triumf i Shenzhen.

Tjekken har i øvrigt ikke vundet en titel i hele 2016, så er han skadesproblemerne kvit, må man formode, han går helhjertet efter titlen her, hvor det ikke ligefrem vrimler med hårde konkurrenter.

Udover Berdych stiller Goffin, Tomic og Gasquet til start som de øvrige semifinaleseedede, mens Alexander Zverev, som netop har vundet titlen i Skt. Petersborg, er seedet fem.

Det er blandt de fem, at turneringen på papiret skal finde sin vinder, men fra det knapt så fine selskab finder jeg et par outsidere i Garcia-Lopez, Ryan Harrison og Mischa Zverev. Garcia-Lopez og Harrison løber dog ind i hinanden allerede i første runde.

Chengdu debuterer som ATP-vært på touren, og det er ikke noget tosset felt for en ny ATP 250-turnering. Også her ser de fire topseedede markant stærkere ud på papiret end resten af feltet.

Thiem, Kyrgios, Dimitrov og Lopez sidder over i 1. runde qua deres seedninger fra 1-4, og derefter er der umiddelbart et pænt spring ned til de nærmeste forfølgere med Ramos-Vinolas og Troicki i spidsen. Troicki møder i øvrigt det norske stjerneskud - teenageren Casper Ruud - i første runde.

ATP Shenzhen: Kan Berdych genvinde titlen?

Turneringsinfo

Sted: Shenzhen, Kina
Status: ATP 250
Underlag: Hard court
Antal spillere i hovedrunden: 28
Forsvarende mester: Tomas Berdych
De fire topseedede: Tomas Berdych (1), David Goffin (2), Richard Gasquet (3), Bernard Tomic (4)

Vinder

Bedste odds Bookmaker
Tomas Berdych 3,75
Bet365
Richard Gasquet 4,50
Bet365
David Goffin 5,50
Bet365
Alexander Zverev 8,00
Bet365
Bernard Tomic 13,00
Bet365
Guillermo Garcia-Lopez 23,00
Bet365

Topseedede Tomas Berdych er min relativt klare turneringsfavorit her. Han har bye i første runde, hvorefter han med god mulighed kan stå overfor to landsmænd, Rosol og Vesely, i de efterfølgende runder, inden de helt store opgaver begynder i semifinalen.

Spiller han sig frem til semifinalen, så er han så "heldig" at være i halvdel med Bernard Tomic som den anden semifinaleseedede spiller, og udover at Tomic ikke ligefrem gør det prangende pt., så har Berdych et fint overtag indbyrdes mod australieren som i fire opgør aldrig har slået Berdych.

I øverste halvdel gemmer sig også både Zverev, Garcia-Lopez og Harrison. Garcia-Lopez og Harrison mødes i første runde, og jeg tror, Tomic får hænderne fulde mod vinderen af den kamp. Zverev kommer med masser af selvtillid og momentum fra turneringssejren i Rusland, hvor han højst overraskende slog Wawrinka i finalen.

Men Zverev sidder ikke over i første runde, og han kan få store vanskeligheder ved omstillingen + den såkaldte mentale fatigue, selv om det bestemt ikke kan afvises, at en ung spiller som Zverev i stedet ender med at køre godt videre på momentum fra Rusland.

I den anden halvdel er det oplagt med Gasquet og Goffin som favoritter til at gå i finalen, men Goffin kommer lige fra en semifinale i Metz, hvor han skuffende gik helt ned mod Pouille efter at have haft overtaget med et minibreak i første sæts tiebreak, og Gasquet har ikke ramt topniveau længe. 

Goffin har dog umiddelbart en utroligt let lodtrækning, og han har tidligere vist, at han kan køre på uge efter uge, når han har fundet noget form, så jeg har nok en anelse svært ved at se, hvem der skal sende ham ud inden en semifinale, hvor jeg så ikke ser det som givet, at Gasquet venter.

Altid uberegnelige Fognini befinder sig dér og venter i en evt. kvartfinale, mens Mischa Zverev, som har spillet fint i kvalifikationen, har et tilpas højt niveau til også at skabe lidt ballade i sådan en lille turnering.

Værdi på Berdych?

Bet365* giver 3,75 på et tjekkisk titelforsvar, og selv om jeg opfatter ham som turneringsfavorit, så er jeg ikke sikker på, det er helt nok. Han er trods alt lige vendt tilbage fra skadespause, og en Goffin eller Gasquet i topform (det er ikke umuligt, Gasquet kan spille sig i form i løbet af ugen) kan meget vel sende Berdych i knæ.

Berdych er dog en type, som sjældent slår de allerbedste, men det er heller ikke ofte, han taber til spillerne fra næste række. Ofte har han ganske enkelt for meget fart til de næstbedste, og i det lys er 3,75 måske ikke helt tosset betalt. Jeg ligger et sted mellem 25-30% på et titelforsvar.
 

ATP Chengdu: Kyrgios eller Dimitrov

Turneringsinfo
Sted: Chengdu, Kina
Status: ATP 250
Underlag: Hard court
Antal spillere i hovedrunden: 28
Forsvarende mester: Turneringen blev ikke afviklet i 2015
De fire topseedede: Dominic Thiem (1), Nick Kyrgios (2), Grigor Dimitrov (3), Feliciano Lopez (4)

Vinder

Bedste odds Bookmaker
Nick Kyrgios 4,00
Bet365
Dominic Thiem 4,50
Bet365
Grigor Dimitrov 6,50
Bet365
Feliciano Lopez 9,00
Bet365
Marcos Baghdatis 21,00
Bet365

Dominic Thiem er seedet 1, men jeg tvivler på, han kommer til at være 100% skarp denne uge. Han kommer lige fra finalenederlag til Pouille i Metz, og i forvejen har formen haft lidt svingende karakter på det seneste.

Thiem er oversidder i første runde og har dog en ret let lodtrækning, hvor han ikke bør få problemer, før han i semifinalen er sat til at møde Grigor Dimitrov. Netop Dimitrov har fået sparket lidt gang i det hele igen efter en frygtelig 2015-sæson, og når vi snakker topniveau, så er Dimitrov absolut én af mine favoritter til at løfte et trofæ som dette.

Værst konkurrence får han formentlig fra australske Nick Kyrgios, som dog har bøvlet lidt med fysikken på det seneste. I det lys er odds 4 på en turneringssejr meget lavt, og jeg håber, Kyrgios får masser af kam til sit hår her, så han ikke bare får lov at spadere igennem endnu en turnering med sin vanlige arrogance.

Kyrgios har måske nok én af de mere vanskelige lodtrækninger set fra en topspillers perspektiv, og der skal ikke gå meget galt, før Kyrgios endnu engang må skuffe som tilskuermagnet. En mulig vej for Kyrgios kan være Anderson, Youhny og Bagdatis, før han rammer finalen - en temmelig stærk omgang at skulle igennem i en 250'er.

Af outsidere har jeg en smule fidus til et par gode turneringspræstationer fra Baghdatis og Stepanek. Veteranerne er begge i udmærket form, og jeg kan godt se én af dem nå rigtigt langt.

Er Kyrgios fit?

Det helt store spørgsmål i denne turnering er, hvorvidt Nick Kyrgios er mentalt og fysisk klar til at præstere i så lille en turnering. Lodtrækningen er ikke pærelet, og odds 4 feltets klasse taget i betragtning er ikke overvældende. 

Jeg ligger omkring de 25% for en Kyrgios-triumf, hvilket i så fald vil være andet år i træk.

ATP Challengers denne uge

Tiburon, USA
Turneringen spilles på hard court. Tim Smyczek vandt turneringen i 2015.

Orleans, Frankrig
Turneringen spilles på indendørs hard. Jan-Lennard Struff vandt turneringen i 2015.

Medellin, Colombia
Turneringen spilles på grus. Paulo Lorenzi vandt turneringen i 2015.

Rom, Italien
Turneringen spilles på grus. Federico Delbonis vandt turneringen i 2015.

WTA-karavanen gør denne uge stop i...

Tashkent, Uzbekistan
Turneringen er en International Event (226,750$) og spilles på hard court. Nao Hibino er forsvarende mester.

Wuhan, Kina
Turneringen er en Premier Event (2,288,250$) og spilles på hard court. Venus Williams er forsvarende mester.