Både i Skt. Petersborg og Metz afholdes 250-turneringer, men i begge turneringer - og særligt i den russiske - har vi at gøre med overraskende stærke deltagerfelter. Lars Baes tager her et kig på de to ATP-turneringer, hvor han har fidus til både en belgier og en russer.

Efter to spændende Davis Cup-semifinaler, som gav os en finale mellem Kroatien og Argentina at se frem til, skal vi nu kigge i retning af to på papiret mindre glamourøse turneringer. Men overraskende nok er deltagerfelterne særdeles slagkraftige. 

Hvordan det er lykkedes turneringsarrangørerne i Skt. Petersborg at få fat på spillere som Wawrinka, Berdych, Raonic og Bautista, er jeg ikke helt klar over, men det er i hvert fald sådan landet ligger, og så er det bare at læne sig tilbage og nyde, at der allerede i denne lille uge vil være tennis fra absolut øverste hylde.

Feltet i Metz er ikke nært så stærkt, og det skyldes primært, at de sædvanlige franske soldater, som normalt høster succeser i de franske indendørsturneringer, har måttet melde forfald. Det gælder både Monfils, Tsonga og Gasquet, og derudover kommer Pouille, Mahut og Herbert med et bittert semifinalenederlag til Kroatien i Davis Cup i baghovedet.

Er Wawrinka mæt efter US Open?

Det skal blive spændende at se, hvor Wawrinka står mentalt efter sejren ved US Open. Det kunne ligne ham at komme til Rusland en lille smule mindre dedikeret, end vi håber på.

Jeg vil tro, han er blevet betalt lidt ekstra for at møde op til turneringen, og så ser han nok primært sin deltagelse her som et led i bestræbelserne på at levere større resultater senere på indendørssæsonen, hvor der både venter Masters i Paris, den for Wawrinka prestigefyldte turnering i Basel og de uofficielle verdensmesterskaber i London.

Hverken Berdych eller Raonic hører til tourens største tilskuermagneter, og det bliver nok ikke lige én af de to, der får et relativt dødsygt russisk publikum til at smide hæmningerne, så selv om jeg tvivler på, Wawrinka vil give den 100% her, så er det ret vigtigt for turneringen, at schweizeren kommer fint ud af startblokkene og går langt.

Det bliver spændende at se, hvordan de franske spillere og tilskuere reagerer ovenpå endnu en lige-ved-og-næsten-præstation fra det franske Davis Cup-hold.

Alt så godt ud for få uger siden, hvor franskmændene havde både Tsonga, Monfils og Pouille i kvartfinalerne ved US Open, men nu står man i stedet med to skadede spillere og et Davis Cup-exit.

De franske tilskuere plejer at bakke godt op, så umiddelbart tænker jeg, at de affinder sig med, at der nu skal heppes på Simon og Pouille, men det kan næsten ikke undgås at sætte sit aftryk på turneringen af mangle tre så store nationale helte som Tsonga, Monfils og Gasquet.

ATP Metz: Hvem skal løfte den franske arv?

Turneringsinfo
Sted: Metz, Frankrig
Status: ATP 250
Underlag: Indendørs hard
Antal spillere i hovedrunden: 28
Forsvarende mester: Jo-Wilfred Tsonga
De fire topseedede: Dominic Thiem (1), David Goffin (2), Lucas Pouille (3), Gilles Simon (4)

Vinder af Metz 2016 - udvalgte odds

Bedste odds Bookmaker
Dominic Thiem 4,00
NordicBet
David Goffin 4,33
NordicBet
Gilles Simon 8,00
NordicBet
Lucas Pouille 10,00
NordicBet

Seks ud af de seneste syv sæsoner, har vinderen af turneringen i Metz haft fransk pas, og selv om vinderchancerne i år er kraftigt decimerede med afbud fra Tsonga, Monfils og Gasquet, så er der stadig pæne vinderchancer i tredjeseedede Pouille og fjerdeseedede Simon.

Gilles Simon har vundet denne turnering to gange før, og han trænger i den grad til nogle succesoplevelser - sæsonen har ikke været nogen succes for ham, og han er røget helt ned som 28 på verdensranglisten.

David Goffin er umiddelbart turneringens varmeste spiller. Han har vundet turneringen i 2014, han kommer med fin form fra Davis Cup, og han er generelt ekstremt stabil mod konkurrenterne på dette niveau. Goffin er seedet 2 og har en fin lodtrækning med den klassiske bye i første runde, hvorefter han formentlig skal igennem Robredo og Mahut, før de rigtigt sjove kampe begynder.

Robredo er ikke i nærheden af fordums styrke, men Mahut kan i sådan en kvartfinale på fransk jord være meget vanskelig at komme igennem - særligt, hvis han ikke længere slikker sårene fra sit semifinalenederlag til Kroatien, hvor Mahut/Herbert (verdens bedste doublepar) tabte en meget vigtig double til Cilic/Dodig.

Dominic Thiem er seedet 1 i turneringen, og jeg forventer nok ikke alverden af ham, selv om han naturligvis skal medregnes som en seriøs bejler til titlen. Lodtrækningen er god for ham, og på papiret bør intet volde ham problemer, før han i semifinalen står til at møde Gilles Simon. Men Thiem har ikke vist god fom længe, måtte trække sig i US Open med knæproblemer og er ingen ørn på de hurtige underlag som dette, så jeg forventer ikke, han går hele vejen her.

De franske helte, Simon og Pouille, som de lokale tennisentusiaster må sætte deres lid til her kan begge løbe ind i ubehagelige overraskelser i deres respektive kvartfinaler, hvor Simon står til at møde Paire, mens Pouille er i fjerdedel med Klizan.

Hverken Paire eller Klizan rammer formen pt., men begge spillere kan ud af det blå mestre et uhørt højt topniveau, så det er bestemt ikke givet, at hverken Simon eller Pouille bare sådan lige går igennem lodtrækningen uden sværdslag.

Goffin er favorit til at vinde titlen igen

Han gjorde det i 2014, og jeg synes, han er favorit til at gøre det igen. Jeg er dog ikke helt sikker på, at 4,33 er nok til et værdispil. Jeg ligger i lejet mellem 20 og 25% for, at han vinder turneringen, men jeg er til gengæld ret overbevist om, at bookmakerne har alt for stor tiltro til Thiem, som aldrig rigtigt har præsteret noget indendørs.

ATP Skt. Petersborg: Hvor har vi Wawrinka?

Turneringsinfo
Sted: Skt. Petersborg, Rusland
Status: ATP 250
Underlag: Indendørs hard
Antal spillere i hovedrunden: 28
Forsvarende mester: Milos Raonic
De fire topseedede: Stanislas Wawrinka (1), Milos Raonic (2), Tomas Berdych (3), Roberto Bautista-Agut (4)

Vinder af Skt. Petersborg 2016 - udvalgte odds

Bedste odds Bookmaker
Stanislas Wawrinka 3,25
Bet365
Milos Raonic 3,25
Bet365
Tomas Berdych 6,50
NordicBet
Roberto Bautista-Agut 10,00
NordicBet
Andrei Kuznetsov 26,00
NordicBet

Milos Raonic er forsvarende mester, og bookmakerne har sat ham som delt favorit med Wawrinka til at løfte trofæet i turneringen her.

Men Raonic så mildest talt ikke for godt ud i US Open, hvor det blev til et overraskende exit mod Ryan Harrison allerede i anden runde, og selv om vi formentlig kan regne med dedikation fra ham, så er det svært at spille ham som turneringsvinder til 3,25, når en storspillende Wawrinka i værste fald kan vente i en finale.

Så langt er jeg slet ikke sikker på, Wawrinka kommer, men det er formentlig kun Wawrinka og Magnus Norman, der ved med nogenlunde nøjagtighed, hvor motiveret schweizeren er denne uge. Er han her kun for at få en kamp eller to i benene, så er 3,25 på Raonic måske ikke helt tosset, men kommer Wawrinka motiveret ind her, så er 3,25 på ham langt bedre. 

Derudover har vi et par klare sekundære favoritter i Berdych og Bautista-Agut. Bautistas form i år er ikke helt så imponerende, som den tidligere har været, men han var i semifinalen her i Skt. Petersborg sidste år, og hans lodtrækning ser bestemt ikke tosset ud.

Berdych derimod har hverken form, turneringshistorik eller lodtrækning på sin side. Faktisk er det lidt af en mareridtslodtrækning efter min mening at løbe ind i "lokale" Kuznetsov (formentlig) i sin første kamp efter en skadespause, som bl.a. holdt ham ude af US Open.

Netop Kuznetsov har haft en fin sæson, og selv om jeg tror, at det knapt så høje topniveau blokerer for en mulig turneringssejr her, så kan han bestemt godt være med, når topspillerne mangler 10%, som jeg forventer, Berdych vil gøre, når de to forhåbentlig skal møde hinanden i anden runde, hvilket vil være Berdychs første kamp i turneringen.

Kuznetsov kommer med god form fra Davis Cup, hvor han vandt begge sine singler mod svære modstandere og dermed var den primære årsag til en fin russisk sejr over lillebror fra Kazakhstan.

Hold øje med Kuznetsov

Det russiske es er forhåbentlig klar efter to fine sejre i weekendens Davis Cup-match mod Kazakhstan, og selv om jeg ikke er helt sikker på værdien i odds 26,00 outright, så kigger jeg alligevel i hans retning, når han i anden runde møder Berdych (hvis Kuznetsov slår Donskoy i første runde).

Jeg tænker, at Kuznetsov mindst skal have 30% chance for at slå Berdych pt., hvor tjekken ikke er i sin bedste form. Hold øje med markedet og slå til, hvis oddset ligger over 3,00.

ATP Challengers denne uge

Kaohsiung, Taiwan

Turneringen spilles på hard court. Hyeon Chung vandt turneringen i 2015.

Izmir, Tyrkiet
Turneringen spilles på hard court. Lukas Lacko vandt turneringen i 2015.

Columbus, USA
Turneringen spilles på indendørs hard. Turneringen blev ikke afviklet i 2015.

Kenitra, Marokko
Turneringen spilles på grus. Roberto Carballas Baena vandt turneringen i 2015.

Sibiu, Rumænien
Turneringen spilles på grus. Adrian Ungur vandt turneringen i 2015.

Santos, Brasilien
Turneringen spilles på grus. Blaz Rola vandt turneringen i 2015.

WTA-karavanen gør denne uge stop i...

Guangzhou, Kina
Turneringen er en International Event (226,750$) og spilles på hard court. Jelena Jankovic er forsvarende mester.

Tokyo, Japan 
Turneringen er en Premier Event (885,500$) og spilles på hard court. Agnieszka Radwanska er forsvarende mester.

Seoul, Korea
Turneringen er en International Event (226,750$) og spilles på hard court. Irina-Camelia Begu er forsvarende mester.