Uge 37 er godt i gang, men langt de fleste spillere må nøjes med at befinde sig på træningsbanen denne uge. Det gælder dog ikke for gruppen af Davis Cup-spillere, som fra fredag til søndag skal i aktion for deres nationer. Lars Baes tager her et kig på de to Davis Cup-semifinaler samt de otte play off-opgør.

I starten af sæsonen prøvede jeg at kigge lidt i krystalkuglen for årets Davis Cup, og selv om jeg normalt synes, Davis Cup er noget af det mest forudsigelige i kalenderen, fordi alle spillere som regel leverer tæt på 100% indsats, så er det ikke helt gået som forventet, må jeg indrømme. 

Novak Djokovic stillede ikke op for Serbien mod briterne, Cilic har servet Kroatien igennem en fjerdedel med så stærke nationer som USA og Australien, og Fognini kunne ikke stoppe Delbonis hjemme på gruset i Italien. Det betyder, at vi nu står foran to semifinaler mellem Storbritanien-Argentina og Kroatien-Frankrig.

Briterne er helt klart favoritter mod Argentina hjemme i Glasgow, hvor Murray-brødrene nyder særligt stor opbakning, men Del Potro er tilbage for Argentina og imponerede ved US Open, mens Murray skuffede stort ved at miste hovedet fuldstændigt mod Nishikori. 

I kroatiske Zadar vil årets overraskelse, Kroatien, tage imod et amputeret fransk hold, som skal sætte deres lid til en formsvag Gasquet og relativt uerfarne Lucas Pouille. Cilic og Coric viste fremragende form og moral i USA, hvor de vendte 0-2 til 3-2, og de går ind til kampen mod Yannick Noahs tropper som relativt klare favoritter.

World Group 2016, semifinaler

Storbritannien vs. Argentina

Spillested: Glasgow, Skotland
Underlag: indendørs hard
Storbritannien: Andy Murray (2), Daniel Evans (53), Kyle Edmund (85), Jamie Murray (-/4)
Argentina: Federico Delbonis (41), Guido Pella (49), Juan-Martin Del Potro (64), Leonardo Mayer (114)

Vinder

Bedste odds Bookmaker
Storbritanien 1,25
Unibet
Argentina 4,00
NordicBet

Andy Murray skuffede mig helt vildt i New York, hvor han brændte helt sammen mentalt mod Nishikori i en kamp, hvor han ellers var i fuld kontrol. Jeg synes ikke, han plejer at være så letpåvirkelig af omstændighederne, men lidt larm på tilskuerpladserne og et let-call fra dommeren var tilsyneladende nok til at Murrays fatning røg sig en tur.

Nu skal det blive spændende at se, om han er tilbage i sin vante Davis Cup-form, hvor han igennem de seneste sæsoner har høstet en masse imponerende meritter. Grundlæggende har han været en enmandshær, som har sikret briterne de mange sejre, som udmøntede sig i DC-titlen i 2015. Der er i den grad brug for, at Murray stepper op igen, når Argentina med en storspillende Del Potro kommer på besøg.

Del Potro har bare spillet sig bedre og bedre tilbage på sit gamle niveau, og der skulle en storspillende Wawrinka til at stoppe ham i New York, ligesom han også pressede netop Andy Murray til fire sæt i OL-finalen i Rio. Murray-Del Potro bliver formentlig allerede en realitet på førstedagen, og vinderen af den kamp vil efterfølgende stå som favoritter til at tage hele holdkampen.

Briterne har en fordel i at have den klart bedste doublekonstellation, men Mayer/Del Potro er ikke en duo, man bare lige kører henover. Derudover er både Edmund og Evans i fin form og formentlig en smule bedre på underlaget i Glasgow, og når de så tilmed får støtten fra publikum, så er der for mig at se ingen tvivl om, hvor favoritværdigheden ligger.

Men Delbonis har leveret store resultater tidligere - både i Davis Cup og i sin egen karriere - og har vel nok en noget finere rekordliste i karrieren end både Evans og Edmund.

Jeg synes dog, at det lave odds på briterne antyder, at der kunne være et problem i at få Del Potro 100% klar til alle tre kampe. Hvis Argentina skal have en fair chance her, så skal Tårnet fra Tandil ramme topniveauet.

Doublen bliver en langstrakt affære

Oddsene er selvsagt ikke ude endnu, men jeg synes allerede nu, at man bør skrive sig bag øret, at doublen kan gå hen at blive en lang kamp. Den er meget afgørende for begge mandskaber, og der vil blive sat alt ind på at vinde den fra begge kaptajner. 

Over 3,5 sæt eller over 38,5 partier eller lignende vil være et drømmescenarie til odds omkring henholdsvis 1,65 og 1,85.
 

Kroatien vs. Frankrig

Spillested: Zadar, Kroatien
Underlag: Indendørs hard
Kroatien: Marin Cilic (11), Borna Coric (42), Ivan Dodig (89/8), Marin Draganja (-/132)

Frankrig: Richard Gasquet (17), Lucas Pouille (18), Nicolas Mahut (40/1), Pierre Hugues-Herbert (112/2)

Vinder

Bedste odds Bookmaker
Kroatien 1,73
Tonybet
Frankrig 2,32
Unibet

Frankrig startede som favoritter, men så røg både Tsonga og Monfils på skadeslisten, og nu ser det ud til, at Yannick Noahs drøm om en Davis Cup-titel ender i Kroatien. Det er lidt ærgerligt i så fald, for Frankrig har virkelig været en dominerende faktor på bredden i herretennis i mange år, men igen og igen er det lige ved og næsten i både spillerenes individuelle karrierer og i Davis Cup-turneringen. 

De to afbud ville for de fleste lande være en katastrofe ensbetydende med et definitivt farvel (tænk, hvis Frederik Løchte ikke stillede op for Danmark), men Frankrig kan trods alt lukrere på både en fantastisk bredde og verdens bedste doublepar. Gasquet og Pouille spiller singlerne, mens Mahut/Herbert selvfølgelig spiller doublen lørdag.

Gasquets form virker dog temmelig ringe, og han er røget helt ned som nr. 17 i verden. Jeg tvivler på, han kan slå Cilic pt., og jeg er langtfra overbevist om, han sådan uden videre kommer igennem Coric, som medbringer et vildt momentum fra sejren i kvartfinalen mod USA, hvor Coric vandt femte og afgørende rubber mod Sock.

Cilic har dog også været lidt op og ned på det seneste, men jeg forventer en 100% indsats fra ham denne weekend, selv om han fik klø af Sock i New York forleden. Han har altid været velspillende og motiveret på hjemmebane, og vinder han to kampe, så skal både Gasquet og Pouille slå Coric, mens franskmændene også skal vinde en ikke helt let double mod Cilic/Dodig, som bl.a. lige har slået Bryan-brødrene i USA.

Cilic slår Gasquet

Heller ikke her er oddsene tilgængelige, og det bliver de nok først lørdag eftermiddag/aften, men jeg holder personligt øje med oddset på en kroatisk sejr i søndagens første kamp, som står mellem Cilic og Gasquet. Gasquet er næppe på 100% topniveau her, og Cilic på hjemmebane og indendørs er en uhyggelig effektiv cocktail.

Jeg tænker umiddelbart, at Cilic kan sættes som 65-70%-favorit alt afhængigt af, hvordan de to spillere ser ud i deres respektive kampe fredag.

World Group 2016, play-offs

Der spilles yderligere otte kampe i world group'en, hvor hele billetten til næste års world group er på spil. Nedenfor vender jeg kort kampene og sætter en cirka-cv på dem.

Uzbekistan-Schweiz
Schweizerne er uden deres to bedste, og med Laaksonen som førstemand og Bellier som andenmand bliver det mere end vanskeligt at se, hvordan de skal komme igennem Istomin og Dustov. 80/20 til uzbekerne.

Australien-Slovakiet
Jeg synes faktisk, at Slovakiet har et ok hold med Martin og Kovalik, men på græs i Australien mod Kyrgios og Tomic, har de seriøst nærmest ingen reel chance for at vinde, med mindre de to smarte australiere går på druk hele weekenden. 95/5 til Australien.

Rusland-Kazakhstan
Det er tæt på, jeg finder noget værdi i Kazakhstan her. De har skabt flere store resultater gennem årene, og de seneste sæsoner har de været deres russiske storebror meget overlegen i denne turnering. Kukushkin har en meget fin DC-historik, men jeg er ikke helt tilfreds med formen hos hverken ham eller Nedovyesov, mens Kuznetsov gør det rigtigt fint i år. Russerne må være favoritter, men det er tættest på værdi i 2,85 hos Unibet* på Kazakhstan. 65/35 til Rusland.

Tyskland-Polen

Det er altid interessant, når disse nationer mødes i hvilken som helst sport, men i tennissammenhænge skal jeg love for, at det er to decimerede hold, vi får at se i Berlin.

Hverken Zverev eller Kohlschreiber stiller til start for tyskerne, mens Janowicz sidder over for Polen. Tyskland har dog en meget bredere trup, og jeg har svært ved at se dem tabe tre kampe, selv om Polen bliver favoritter i doublen. 85/15 til tyskerne og lidt værdi på tysk sejr hos både Unibet* og Nordicbet*, som begge er ude med 1,20.

Belgien-Brasilien

Spændende duel mellem disse nationer, og det kan blive "højt at flyve - dybt at falde" for Belgien, som sidste år tabte finalen til Storbritanien. Brasilien vil være ret store favoritter i doublen, og Goffin skal formentlig vinde begge sine kampe.

Det tror jeg også, han gør, men Bellucci er ingen let modstander, hvis han rammer sit topniveau. Darcis er en humørspiller af rang, og selv om det vil være ret vildt, hvis han taber en femte rubber til Monteiro, som er uden DC-erfaring, så har Darcis tidligere tabt til Laaksonen i fem sæt, og jeg tør ikke sætte mine surt tjente penge på, at Darcis skal præstere, når oddset trods alt ikke er bedre. 70-75% til Belgien.

Canada-Chile

Raonic er ikke med for Canada, men indendørsunderlaget favoriserer canadierne så voldsomt mod et ungt chilensk hold, der ikke har mange meritter at berette om fra lignende hurtige underlag. Jeg synes dog, Canada ser ret sårbare ud og kan godt gå med til en cv, der er lidt tættere i Chiles favør end bookmakerne vil. 90/10 til canadierne.

Indien-Spanien

Ikke så meget at rafle om her. Spanien er kæmpe store favoritter, og de stiller så stærkt op som overhovedet muligt med Nadal, Ferrer og to gange Lopez i double. Hvis ikke Spanien vinder denne landskamp, så findes rigtige mirakler. 99/1 til Spanien.

Japan-Ukraine

Nishikori er med i truppen, men han spiller ikke fredag, og det er klart, at Marchenko og Smirnovs chancer for succes er realistiske efter den udmelding fra den japanske lejr. Japan er dog umiddelbart stærkere i alle andre kampe end Nishioka-Marchenko, som spilles fredag (forudsat, at Nishikori spiller søndag mod Marchenko), så jeg har svært ved at se en overraskelse i Osaka. 75% til Japan.