Efter Masters-turneringen i Cincinnati, hvor Marin Cilic overraskende vandt sin første masters 1000 i karrieren efter finalesejr over Andy Murray, skal vi nu ned på jorden igen i - til 250-turneringen i Winston Salem i North Carolina, hvor Kevin Anderson er forsvarende mester. Lars Baes tager et kig på ugens eneste turnering på ATP-niveau.

Det er vel nok én af de mindre fascinerende uger på touren i denne uge. Kun én turnering spilles, og det er endda en fra laveste kategori - en 250'er. Den amerikanske stat, North Carolina, huser turneringen i Winston Salem, hvor der, som forventet i en 250'er, ikke er den helt store tilslutning fra de absolutte topspillere.

Det skal dog ikke afholde os fra at have forventninger til tennis på højeste niveau fra Winston Salem.

Kevin Anderson er forsvarende mester, Richard Gasquet er topseedet, og ift. turneringens størrelse er det faktisk ganske imponerende, at en så prominent spiller som Gilles Simon (ATP 31) kun er seedet 7.

Der spilles én runde mere end normalt i de små turneringer, hvilket betyder, at man skal vinde seks kampe for at stryge helt til tops.

De 16 seedede spillere har dog bye i første runde, og det vil være noget af en sensation, hvis ikke vinderen findes blandt disse 16. Der er i alt 48 spillere at finde i hovedturneringen.

ATP Winston Salem: Kommer Gasquet i gang?

Turneringsinfo
Sted: Winston Salem, North Carolina, USA
Status: ATP 250
Underlag: Hard court
Antal spillere i hovedrunden: 48
Forsvarende mester: Kevin Anderson
De fire topseedede: Richard Gasquet (1), Roberto Bautista-Agut (2), Pablo Cuevas (3), Steve Johnson (4)

Vinder af Winston Salem 2016 - udvalgte odds

Bedste odds Bookmaker
Gasquet 8,00
Betsafe
Bautista-Agut 8,00 Betsafe
Simon 15,50 Betsafe
Verdasco 21,00 Betsafe

Lodtrækningen i turneringen har umiddelbart favoriseret den topseedede franskmand, Richard Gasquet, som på papiret er sat til at spille semifinale i den øverste halvdel på lørdag mod tredjeseedede Pablo Cuevas.

Inden da skal de dog begge igennem potentielt vanskelige kampe, eftersom der i denne del af lodtrækningen gemmer sig spillere som Kevin Anderson, Albert Ramos-Vinolas, Andrei Kuznetsov, Jiri Vesly, Pablo Carreno-Busta, Federico Delbonis og Mikhail Youzhny.

Det er alle spillere, som på deres bedste kan vinde en turnering som denne, og det skulle undre meget, om ikke én af outsiderne finder et højt niveau denne uge.

Går vi lidt dybere ind i lodtrækningen fra øverste halvdel, så lugter det langt væk af en spændende kvartfinale mellem forsvarende mester, Kevin Anderson, og tredjeseedede Pablo Cuevas, mens Gasquet skal underpræstere endda temmelig meget, hvis ikke han skal stå i en kvartfinale fredag.

Der er dog mange om buddet ift. potentielle modstandere for Gasquet i denne kvartfinale, eftersom kvaliteten af spillerne i den fjerdedel er meget ens. Ramos-Vinolas og John Millman er umiddelbart mine bedste bud på en kvartfinalemodstander til Cuevas, hvis denne skulle nå så langt.

Farlige amerikanere

Nederste halvdel indeholder flere spillere med højt topniveau på de her baner efter min mening. Samtlige otte seedede spillere fra denne halvdel holder et meget højt topniveau og er samlet set af en noget højere klasse end de otte seedede fra øverste halvdel.

Bautista-Agut er det oplagte valg til at gå i finalen fra denne halvdel, men han får helt sikkert kam til sit hår fra de amerikanske udfordrere, Sam Querrey og Steve Johnson, som begge må formodes at ville give den alt, hvad den kan trække på hjemmebane.

Kvartfinaler mellem Bautista-Simon og Johnson-Querrey ser meget sandsynlige ud, men useedede spillere som vinderen fra 2014, Lukas Rosol, det amerikanske stjerneskud, Taylor Fritz, og den altid farlige taiwaneser, Yen-Hsun Lu, ligger gemt i lodtrækningen.

Johnson skal løfte den amerikanske arv

Formstærke Steve Johnson, som vandt OL-bronze i double i Rio, hvorefter han nåede kvartfinalen i Cincinnati, har fået en vanskelig lodtrækning med Rosol (formentlig) i sin første kamp, men han er i mine øjne et oplagt bud til at løfte trofæet på hjemmebane.

Han var i semifinalen sidste år, han har fordel af hjemmebane, hans form er god, og vi ved, at hans topniveau er godt nok til at slå alle i feltet. Lodtrækningen taler imod oddsmæssigt, da den er så svær, at man formentlig vil kunne hente et højere odds på ham ved at spille ham som vinder fra runde til runde. Derudover skal det bemærkes, at Johnson aldrig har stået i en finale i en amerikansk hard court-turnering.

Johnson ligger i odds 9 lige nu, og det er umiddelbart en kende for lavt. Kommer licensbookmakerne op over de 10, så vil jeg anbefale at slå til.

ATP Challengers denne uge

Manerbio, Italien
Turneringen spilles på grus. Andrei Kuznetsov vandt turneringen i 2015.


WTA-karavanen gør denne uge stop i...

New Haven, USA

Turneringen er en Premier Event (695,900$) og spilles på græs. Petra Kvitova er forsvarende mester i en turnering, som Caroline Wozniacki vandt fire gange i træk fra 2008-2011. Wozniacki deltager også i år og møder Jelena Ostapenko i første runde mandag aften dansk tid.