Grundet OL er det et afbudsramt ATP-felt, som denne uge dyster i Masters 1000-turneringen i Toronto. Vi har dog stadig seks top 10-spillere i feltet, og det skal særligt blive interessant at se den lokale servekanon Milos Raonic, der måske kan gå helt til tops. Lars Baes tager et kig på turneringen. 

Den canadiske Masters 1000-turnering skifter hvert år sted mellem Montreal og Toronto. Sidste år blev den spillet i Montreal, så i år afvikles den i Toronto. 

I 2015 vandt Andy Murray i Montreal, så officielt er han forsvarende mester. Sidst feltet var her i Toronto vandt Jo-Wilfried Tsonga. Hverken Murray eller Tsonga stiller dog til start i dette års turnering - begge forbereder sig til OL i Rio.

Det er desværre ikke kun de to, der har valgt at prioritere enten den ene eller den anden turnering fra. Således er der afbud fra både Roger Federer, Rafael Nadal, Andy Murray, Jo-Wilfried Tsonga, David Ferrer, Richard Gasquet og Roberto Bautista-Agut fra verdens top 15 til Masters-turneringen denne uge. 

Sådan er det med OL. Enten så satser man stort på det, ellers gør man slet ikke, og feltet er totalt splittet, hvad det angår, hvilket betyder, at vi får både en afbudsramt masters i Toronto og et afbudsramt OL i Rio. Hele otte spillere fra top 20 har meddelt, at de af den ene eller anden grund har valgt at prioritere OL fra.

Tilbage til Toronto, hvor vi nu heller ikke behøver male fanden på væggen, for der er stadig masser af topspillere med, og det helt store trækplaster, Novak Djokovic, har heldigvis meldt sin ankomst.

Det har den lokale helt, Milos Raonic, også, og da han ikke spiller i Rio, så skal vi måske forvente et endeligt gennembrud for ham på hjemmebane.

Han trænger til at løfte et stort trofæ, og selv om der bl.a. bliver hård modstand fra førnævnte Djokovic, Kei Nishikori og Stanislas Wawrinka, så skal de alle tre med flyet direkte fra Toronto til Rio, så meget kunne tyde på, at Raonic er en meget seriøs titelbejler her.

ATP Toronto 2016

Sted: Toronto, Canada
Status: ATP Masters 1000
Underlag: Hard court udendørs
Antal spillere i hovedrunden: 96
Forsvarende mester: Andy Murray
De fire topseedede: Novak Djokovic (1), Stanislas Wawrinka (2), Kei Nishikori (3), Milos Raonic (4)

Vinder

Bedste odds Bookmaker
Novak Djokovic 1,60
NordicBet
Stanislas Wawrinka 10,00
NordicBet
Milos Raonic 11,00
Bet365
Kei Nishikori 12,50
NordicBet
Dominic Thiem 23,00
Bet365
Nick Kyrgios 21,00
NordicBet
Marin Cilic 26,00
Bet365
John Isner 51,00
NordicBet

Lodtrækningen har maget det således, at mine to turneringsfavoritter, Djokovic og Raonic, er endt i samme halvdel, men står selvsagt først til at møde hinanden i en semifinale.

I øverste halvdel gemmer der sig ikke voldsomt mange potentielle overraskelser efter min mening, men lidt fare på færde er der naturligvis for favoritterne.

John Isner har valgt at skippe OL, og han kunne sagtens peake på det her tidspunkt, men jeg synes ikke formen er helt god, og han fik håret i postkassen mod Cilic forleden i Davis Cup, hvor Isner ellers kunne have sikret USA en samlet sejr.

Den tror jeg stadig gør lidt ondt på den lange amerikaner, og da han ovenikøbet skal igennem både Berdych i tredje runde, Djokovic i kvarten og Raonic i semifinalen, så kunne det tænkes, at Isner har tankerne rettet mod de senere amerikanske hard court-turneringer i stedet.

Berdych har nærmest gjort en karriere ud af at slå alle udenfor top 10 og tabe til top 4 i samtlige store turneringer, så ham regner jeg ikke for nogen alvorlig trussel til Djokovic, som han potentielt render ind i i kvartfinalen, men skulle Djokovic ske at snuble, så er Berdych altid en dark horse til at løbe med guldet.

Goffin, Monfils og Johnson er de næste trusler på papiret i øverste halvdel, og her skal det blive spændende at se, hvorvidt Monfils evner at præstere for anden uge i træk, efter han søndag aften vandt titlen i Washington med noget af et comeback mod Karlovic, som kunne have servet finalen hjem i to sæt.

Goffin bliver seedet til en kvartfinale i Rio og kan tænkes at have lidt for meget fokus på dét, mens Johnson nok heller ikke har 100% fokus her i Toronto, eftersom han bliver én af de mere eller mindre amerikanske medaljeaspiranter ved OL, efter både Isner og Querreys afbud.

Raonic og Djokovic i semien

Går det som præsten prædiker møder Raonic og Djokovic hinanden i semifinalen, og jeg føler mig næsten mere "sikker" på en canadisk semifinale end en serbisk, selv om Djokovic naturligvis er favorit til at vinde det hele.

Det er dog meget vanskeligt at spå om Djokovic' engagement denne uge. På den ene side kan vi nok godt regne med, han vil skabe optimale vilkår for sig selv i jagten på OL-guldet, men på den anden side har han brug for en succesoplevelse ovenpå fiaskoen i Wimbledon, hvor han tabte til Querrey tidligt i turneringen.

I nederste halvdel står Nishikori og Wawrinka til at møde hinanden i semifinalen, men begge er med i OL-feltet, og særligt Wawrinkas motivation i Toronto kan der typisk sættes spørgsmål ved, når noget så stort som OL er på programmet om kort tid.

Han har ellers en ganske fornem lodtrækning, hvor Thiem, som netop har spillet grus hjemme i Kitzbühel (og tabt til Melzer) er værste hurdle på papiret inden semifinalerne. 

Nishikoris fjerdedel ser værre ud. Her venter spillere som Kyrgios, Cilic, Dimitrov og Karlovic. Karlovic slikker formentlig sårene efter nederlaget i Washington-finalen mod Monfils, så ham regner jeg ikke med det store fra, men Cilic er i fantastisk form, og Kyrgios, som ikke overraskende fandt noget at brokke sig over hos det australske forbund, hvilket har medført et OL-afbud, bør have 100% fokus på Toronto. 

Raonic kan endelig triumfere hjemme

Jeg mener, at Raonic har gode muligheder for at nå langt her. Lodtrækningen er rigtig god, og man kan også med god grund spekulere i, at Djokovic ikke har fokus 100% her i Toronto.

Canadierens form er god efter finalepladsen ved Wimbledon, og med afbuddet til OL er der kun grund til at tro, motivationen og fokuset er lige nøjagtigt, hvor det skal være. Odds 11,00 hos Bet365* er meget tæt på værdi, men personligt ønsker jeg lige at se, hvor Djokovic står, før jeg vil sætte et spil på ham.

Det er trods alt meget forlangt af Raonic at slå sig igennem både Djokovic og Wawrinka/Nishikori under pres på hjemmebane.