I denne uge bliver der kun spillet toptennis i én turnering på ATP-touren; i Nottingham. De bedste spillere holder fri, men spillerne fra anden og tredje række pudser formen endeligt af inden Wimbledon, som begynder om en uge. Lars Baes har taget et kig på turneringen i Nottingham.

En lidt sjov uge på touren, hvor samtlige spillere fra top 19 holder pause, mens det vrimler med spillere fra næste geled i den 48 mand store græsturnering i Nottingham.

Denis Istomin, som har haft et jammerligt 2016 indtil videre, er forsvarende mester, og han skal vinde hele seks kampe, hvis han skal kunne forsvare sin titel, eftersom turneringen er en 64 draw med bye i første runde til de 16 seedede spillere, hvem Istomin ikke er i blandt.

Grundlæggende virker det til, at turneringen får besøg af de spillere, som for det første "gider" spille turneringer med 250-rang, men også af spillere som måske ikke har fået helt nok græstennis i benene i de forgangne uger.

Deltagerfeltet er nemlig fyldt med spillere, som oftest ryger ud inden de helt sjove kampe i ATP-turneringerne. 

Det kan godt være, at der mangler et par store navne, men med et felt på 48 kvalitetsspillere med masser af ATP-meritter i bagagen, så er titlen i Nottingham bestemt ikke én af de lettest købte.

At skulle igennem fem eller seks runder på én uge i ugen op til én af verdens absolut vigtigste turneringer, er ikke bare sådan lige at gøre.

ATP Nottingham: Det kan blive Querreys turnering

Turneringsinfo

Sted: Nottingham, England
Status: ATP 250
Underlag: Græs
Antal spillere i hovedrunden: 48
Forsvarende mester: Denis Istomin

De fire topseedede: Kevin Anderson (1), Pablo Cuevas (2), Joao Sousa (3), Aleksandr Dolgopolov (4)

Vinder

Bedste odds Bookmaker
Sam Querrey 7,00
Unibet
Kevin Anderson 8,50
Unibet
Gilles Muller 9,00
Bet365
Adrian Mannarino 14,00
Unibet
Steve Johnson 17,00
Bet365
Denis Istomin 29,00
Bet365
Kyle Edmund 34,00
Bet365

16 spillere sidder over i første runde, som faktisk blev tyvstartet søndag med to favoritsejre og en enkelt overraskelse, da Donskoy slog Kudla i to sæt.

Det er meget forlangt at skulle toppræstere seks dage på en uge, hvilket er nødvendigt for en useedet spiller, hvis han skal til tops, og i det hele taget tror jeg, at vinderen af turneringen skal findes blandt de seedede folk.

Kevin Anderson, Sam Querrey, Steve Johnson og Gilles Muller er feltets servebombere, og de står umiddelbart alle med gode avancementmuligheder langt ind i turneringen, selv om Kevin Anderson er langt fra fordums styrke, og Steve Johnson og Gilles Muller vel streng taget ikke har brug for meget mere græs i benene inden Wimbledon, fordi de begge har vist god form i de forgangne optaktsuger.

Sam Querrey derimod har brug for en god turnering, og så sent som i 2015 nåede han faktisk finalen i netop denne turnering, hvor han lidt overraskende tabte til Denis Istomin. Querrey viser ikke ligefrem dårlig form, men han tabte en meget tæt kamp til Mahut i Queens, så han har brug for nogle sejre denne uge for ikke at gå ind til Wimbledon med tre nederlag i træk. 

Querrey tabte i tre tætte sæt til formstærke Mahut i Hertogenbosch og tresætsnederlaget til Bautista gør heller ikke formen eller selvtilliden dårlig, tror jeg, så fornemmer egentlig, Querrey er, hvor han bør være.

Lodtrækningen i Nottingham har endvidere været til den gode side for amerikaneren, der står til at møde andenseedede Cuevas i kvarten og Muller/Dolgopolov i semifinalen. 

Anderson, der stadig ikke rigtigt er sig selv efter skadespauser, tror jeg ikke rigtigt på til at vinde en titel her, men han kan være heldig, at Verdasco ikke kommer med den helt store motivation til deres mulige ottendedelsfinaleopgør.

Kommer Verdasco og Johnson med fuld skrue her i Nottingham, så har jeg svært ved at se, hvordan Anderson skal komme igennem dem begge.

Bookmakerne har desværre luret, at Adrian Mannarino er i rigtig fin form pt., og franskmanden spillede sig da også fornemt videre til anden runde allerede søndag ved at besejre stortalentet, Taylor Fritz, i overlegen stil. Hans lodtrækning er virkelig god denne uge, og kan han holde dampen oppe, så kan jeg sagtens se ham gå til semifinalen - hvis ikke bedre.

Kyle Edmund er vel det lokale håb i fraværet af Andy Murray, men Edmunds lodtrækning ser svær ud med Lukas Rosol allerede i første runde, og det ser umiddelbart svært ud for Edmund ligefrem at skulle gå igennem seks runder for sit første ATP-trofæ her.

Kan Istomin forsvare sin titel?

Denis Istomin har spillet en rædderlig sæson, og jeg tror bestemt ikke, han vinder turneringen her, men formen ser ud til at være en smule stigende. Den stigende formkurve får han i den grad brug for denne uge, hvor han forsvarer 250 ranglistepoint, og heldigvis for Istomin ser lodtrækningen fornuftig ud.

Der kunne sagtens være en fidus i at spille på Istomin nu med dét for øje at sælge ham senere i turneringen. Jeg forestiller mig en meget motiveret Istomin, som langt om længe rammer lidt niveau.

Wimbledon - kvalifikationsturneringen

Mandag skydes de mange kvalifikationskampe i gang til årets tredje Grand Slam, Wimbledon. Der venter allerede i første kvalifikationsrunde et par spændende tyske opgør, når Berrer-Stebe og Zverev-Brands står ansigt til ansigt.

ATP Challengers denne uge

Milano, Italien

Turneringen spilles på grus. Federico Delbonis vandt turneringen i 2015.

WTA-karavanen gør denne uge stop i...

Eastbourne, England
Turneringen er en Premier Event (780,900$) og spilles på græs. Belinda Bencic er forsvarende mester.