Det er et særdeles stærkt deltagerfelt, vi får at se, når Queens og Halle åbner græsbanerne denne uge. Lars Baes har fidus til den schweiziske mester Roger Federer, der er særdeles gavmildt prissat i Halle. I Queens kan spaniere gøre livet surt for Andy Murray.

Det er én af de mere legendariske uger i kalenderen, når der bydes på græstennis i nogle af de mest velbesøgte opvarmningsturneringer overhovedet. 

Spillere som Roger Federer, Andy Murray, Stanislas Wawrinka, Milos Raonic og Kei Nishikori skal alle i aktion i, og det er faktisk kun en skadet Nadal og Djokovic, som fra top 10 har meldt fra til turneringerne denne uge.

London-turneringen i Queens er en yderst respekteret, velbesøgt og vellidt turnering i kalenderen, og der er masser af prestige forbundet med at vinde den. Andy Murray kommer altid med motivation her, han har vundet turneringen fire gange tidligere, og han er såmænd også favorit til at løfte trofæet igen i år.

Men han får kam til sin hårpragt i år, hvor lodtrækningen er vanskelig og feltet fyldt med kompetente græsspillere, som vil gøre meget for at slå skotten af tronen foran sit "hjemmepublikum". 

I Halle, Tyskland, er Roger Federer som altid på deltagerlisten. Han har vundet turneringen hele otte gange og stået i finalen de sidste ti gange, han har spillet den. Han er klar favorit til at hæve trofæet endnu engang, men formen er ikke sublim, og feltet er fyldt med gode græsspillere.

ATP Queens: Murray for femte gang?

Turneringsinfo

Sted: Queens, England
Status: ATP 500
Underlag: Græs
Antal spillere i hovedrunden: 32
Forsvarende mester: Andy Murray
De fire topseedede: Andy Murray (1), Stanislas Wawrinka (2), Milos Raonic (3), Richard Gasquet (4)

Vinder

Bedste odds Bookmaker
Andy Murray 2,50
Unibet
Milos Raonic 10,00
Bet365
Nick Kyrgios 10,00
Bet365
Feliciano Lopez 34,00
Bet365
Fernando Verdasco  67,00
Unibet

Det er nogle temmelig vanvittige dueller, der er blevet trukket ud i første runde af Queens-turneringen. Isner-Del Potro, Murray-Mahut, Kyrgios-Raonic, Cilic-Lopez og Verdasco-Wawrinka er umiddelbart de mest iøjnefaldende, men det vrimler med kvalitet i denne turnering, som faktisk sagtens kunne ligne anden uge af Wimbledon, uden man ville tænke over andet fravær end fra Djokovic og Federer.

Andy Murray har vundet i Queens fire gange, og formen har længe været ganske pæn, så mon ikke han er én af dem, vi kan regne med et godt stykke inde i turneringen igen i år.

Han har dog trukket formstærke Nicolas Mahut i første runde. Franskmanden, som elsker græs og er meget svær at bryde for selv en spiller af Murrays kaliber i returspillet. Kommer Murray igennem Mahut, der tidligere har sendt Murray ud i Queens, så synes jeg, lodtrækningen begynder at se god ud for skotten.

I anden del af den øverste lodtrækning ser det primært ud til at være Cilic, Lopez, Gasquet og Dimitrov, der skal stoppe Murray i en evt. semifinale, og selv om det ikke umiddelbart lyder som spillere af Murrays standard, så er en bedst af tre sæts-græsturnering måske netop stedet, hvor én af de nævnte kan smække døren i for Murray.

Både Cilic og Dimitrov har vundet i Queens før, Lopez har været i finalen, og Gasquet er bare generelt en fremragende græsspiller.

I nederste halvdel af lodtrækningen har vi særligt opgøret mellem Raonic og Kyrgios at se frem til. Det siger noget om feltets kvalitet, at Kyrgios ikke engang er seedet mellem de otte bedste, og det er en meget uheldig lodtrækning for Raonic at bumpe ind i australieren allerede i første runde.

Wawrinka er seedet 2, men ham har jeg ikke megen fidus til på græs og særligt ikke i hans første optræden på underlaget i år. Hvis Verdasco er motiveret, kan han sagtens agere dørstopper for schweizeren, som ikke har nok tid til at udføre sit fantastiske baghåndsslag på det hurtige underlag.

Spaniere kan vinde, hvis Murray snubler

Andy Murray er helt nede i 2,50 for at vinde Queens i år, og det synes altså er for lavt med den megen kvalitet i feltet. Skulle Murray snuble, kunne der måske vente sig en spansk overraskelse.

Verdasco og Lopez står med svære lodtrækninger i deres første runde-kampe, men skulle de ske at komme igennem dem, så kunne lodtrækningen sagtens åbne sig op, så de kan skabe ravage.

Særligt en Lopez i græsform kan spille op med de bedste på disse baner, og jeg finder nok umiddelbart større værdi dér (odds 34,00) end i Verdasco til odds 67,00.

ATP Halle: Federer finder formen i Halle

Turneringsinfo

Sted: Halle, Tyskland
Status: ATP 500
Underlag: Græs
Antal spillere i hovedrunden: 32
Forsvarende mester: Roger Federer
De fire topseedede: Roger Federer (1), Kei Nishikori (2), Dominic Thiem (3), Tomas Berdych (4)

Vinder

Bedste odds Bookmaker
Roger Federer 3,25
Unibet
Kei Nishikori 5,00
Bet365
Dominic Thiem 9,00
Bet365
Tomas Berdych 8,00
Bet365
Philipp Kohlschreiber 13,00
Bet365
Alexander Zverev 34,00
Bet365

Roger Federer har vundet turneringen i Halle otte gange og de seneste 10 gange, han har spillet turneringen. Og de sidste to gange nåede han finalen.

Han er ikke i fantastisk form efter den længere skadespause, men han kom da nogenlunde i gang i sidste uge i Stuttgart, hvor det dog lykkedes ham at tabe til Thiem efter at have haft et par matchbolde.

Det skal formentlig revancheres her i Halle, men konkurrencen er ligesom i Queens også hård her. Nishikori er førsteudfordrer, men han er ingen gudsbenådet græsspiller, så jeg tror, det nærmere er Berdych, der skal holdes øje med.

Berdych har vundet denne turnering i 2007, og han var i finalen i Wimbledon i 2010, så han kan godt præstere på underlaget, selv om jeg umiddelbart synes, han er en anelse for tung og for dårlig til at komme frem ift. for alvor at true de bedste ved Wimbledon.

Berdych har desuden en svær lodtrækning, hvor han formentlig skal igennem både Baghdatis, Brown og Troicki/Zverev for at nå en semifinale mod Federer (efter alt at dømme).

Skal vi udelukkende fokusere på lodtrækningen, så må man sige, at den ser noget lettere ud i nederste halvdel, hvor Kohlschreiber og Thiem er stærkeste konkurrenter til Nishikori, men både Kohlschreiber og Thiem kommer formentlig med lidt fatigue i bagagen fra finaledeltagelse i Stuttgart søndag/mandag.

Karlovic er lidt af en dark horse i den halvdel, og rammer han sit ypperste på serven, så er der selvsagt ingen, der bare sådan lige kan slå ham på et hurtigt græsunderlag. Ferrer gemmer sig også i nederste halvdel, men jeg regner ham ikke for en seriøs titelkandidat her, da hans form har været meget nedadgående i år. 

Federer til odds 3,25 hos Unibet/888sport

Roger Federer er ganske vist lige vendt tilbage til touren, men han gjorde en hæderlig indsats i Stuttgart, og jeg forventer, han bygger på i Halle, hvor han notorisk gør det fremragende.

3,25 er et overodds efter min mening og yderst spilbart, eftersom Federer mindst skal have 35% i min bog for at hæve trofæet i Halle for niende gang i karrieren. Se tippet her

ATP Challengers denne uge

Blois, Frankrig

Turneringen spilles på grus. Mathias Bourgue vandt turneringen i 2015.

Perugia, Italien
Turneringen spilles på grus. Pablo Carreno-Busta vandt turneringen i 2015.

Fergana, Uzbekistan
Turneringen spilles på hard court. Teymuraz Gabashvili vandt turneringen i 2015.

Poprad, Slovakiet
Turneringen spilles på grus. Adam Pavlasek vandt turneringen i 2015.

Ilkley, England
Turneringen spilles på græs. Denis Kudla vandt turneringen i 2015.

WTA-karavanen gør denne uge stop i...

Birmingham, England

Turneringen er en Premier Event (780,900$) og spilles på græs. Angelique Kerber er forsvarende mester.

Mallorca, Spanien
Turneringen er en International Event (226,750$) og spilles på græs. Turneringen afvikles for første gang.