French Open i Paris starter om en uges tid, men i denne uge har vi en masse kvalifikationskampe på programmet. De spillere, der ikke må igennem kvalifikationen i Paris, sidder enten over eller anstrenger sig for at få de sidste kampe i benene og finde formen i de to ATP 250-turneringer i Lyon og Geneve.

Vi har bestemt ikke at gøre med de dårligste 250-lodtrækninger, man har set. Således skal hele syv spillere fra top 20 i aktion i enten Frankrig eller Schweiz med Wawrinka, Raonic, Nishikori og Kyrgios som de mest prominente navne.

Geneve, Schweiz

Stanislas Wawrinka er forsvarende mester og seedet 1 i sit hjemlands turnering, og hvis ellers man kunne regne med et konstant højt topniveau og tilsvarende motivation for Wawrinka, så ville det være rimeligt enkelt at placere sine penge i hans retning til udmærkede 3,25, som Bet365* er ude med pt. Men Wawrinka er ekstremt svingende, og det har da taget helt overhånd i dette års grussæson, hvor han kun har vundet to af sine fem kampe. 

Wawrinka har ellers en rigtig god lodtrækning som førsteseedet, hvor der vanen tro er bye i første runde. Derfor skal han "kun" vinde fire kampe, før han står med trofæet i hænderne. Vejen kan vise sig at hedde Sousa, Querrey og Ramos-Vinolas frem til finalen, og det er bestemt ikke noget, der bør skræmme livet af schweizeren. Ramos-Vinolas har dog vist godt spil i grussæsonen i år, og han skal aldrig afskrives helt, men Wawrinkas topniveau er med al respekt for Ramos-Vinolas på et andet plan.

I den modsatte halvdel har vi et par stærke spillere i formstærke Isner og altid farlige Nishikori, men ellers er det ikke sådan, at denne halvdel vrimler med store stjerner. Jeg tvivler på, Isner kører voldsomt på denne uge, for det vil ikke give nogen mening at bruge alt for mange kræfter for amerikaneren inden Paris, når han netop har haft en lang uge i Rom. Alligevel ser vi ofte med Isner, at han kører på med 200 km/t, når han først har fundet noget form, og det må man sige, han har med sejre over Wawrinka, Ramos-Vinolas og Cilic, før Zverev satte en stopper for ham i tre sæt.

Nishikori har virket meget skrøbelig både mentalt og fysisk på det seneste, og jeg kunne godt frygte lidt, at han er nede i en bølgedal mentalt, hvor han ikke rigtigt har sulten længere. Større ting var spået for japaneren, som aldrig rigtigt har formået at indfri potentialet, og han kan måske stå med en tom følelse af, at toget er kørt fra ham, og han aldrig helt evnede at komme med på vognen. Nishikoris 3,75 virker lidt lavt, men er også et udslag af, at det øvrige felt udover Wawrinka ikke er et klassisk stærkt grusfelt.

En spiller som Kevin Anderson, der begynder at finde lidt form, kunne måske godt lave lidt ravage her. Forholdene tilgodeser de spillere, der trykker godt til boldene, og Anderson har en ok lodtrækning med Lorenzi i første runde. Anderson giver odds 15,00 hos Bet365* og kan måske være et skud værd med det i baghovedet, at Anderson har fem kampe til en titel, og Nishikori kan vente i en kvartfinale.

Lyon, Frankrig

Feltet i Lyon ser hamrende stærkt ud. Raonic er seedet 1, Tsonga 2, og derudover har vi så stærke spillere som Del Potro, Berdych, Kyrgios og Simon, der stiller til start. 

Alle de nævnte har i princippet brug for en god optaktsuge til Paris, og særligt må man efterhånden frygte lidt for French Open-arrangørerne, når det kommer til de lokale spilleres form. Frankrig har en masse gode spillere disse år, men der er ikke rigtigt nogen af dem, der rammer topniveau for tiden. Paire er allerede ude (tabte til Thompson i går), og det efterlader de franske fans i Lyon med Simon, Tsonga og Mahut. Mahut kan vi ikke forvente os alverden af på grus, Simon er nede i en frygtelig bølgedal, og Tsonga har kæmpet med formen et godt stykke tid, efter han blev far. Senest måtte han trække sig fra Madrid med en skulderskade.

Hvis Kyrgios er topmotiveret, og det er et stort hvis, så ligger meget til ham her. Han har en fin lodtrækning modsat både Raonic og Del Potro, der er i fjerdedel med hinanden, og det vil være en gedigen overraskelse, hvis ikke Kyrgios kommer til at stå i den ene af semifinalerne. Her kan han så risikere at stå overfor Tsonga, som er notorisk god i de små franske ATP-turneringer, men igen - det er svært at finde megen optimisme i de seneste måneders tennis fra franskmandens side.

Berdych er seedet 3, og hvor man tidligere kunne sætte sin børneopsparing på, at han ville tabe mod top 4, så har den gruppe efterhånden udviklet sig til top 20. Udover en sejr over Tsonga i Doha i januar har han ikke slået en eneste fra top 20 i 2017, og i det lys ser det også svært ud for ham at komme igennem en halvdel, hvor Raonic eller Del Potro kan vente i semifinalen.

Det er en meget svær uge at spå om, for hvem vil, og hvad vil de forskellige egentlig med French Open lige om hjørnet, men man kunne spekulere i, at vinderen af Raonic/Del Potro-fjerdedelen tilsyneladende har motivation til at gå efter titlen. Tsonga har formentlig motivationen på hjemmebane og med meget få kampe i benene op til Paris, men så er spørgsmålet, om han har niveauet pt. til at slå en spiller som Kyrgios i semifinalen.