I denne uge fortsætter vi med 250-turneringerne, som der dog kun er to af - én i Sydney og én i Auckland. Lars Baes tager et kig på de to turneringer og har blandt andet fidus til Troicki, Isner og Ferrer.

I den forgangne uge havde vi stort set hele rækken af stjerner i aktion i tre 250-turneringer plus Hopman Cup. Det gav en masse kvalitetstennis fra start samt titler til Bautista-Agut, Djokovic og Dimitrov. 

Det var en actionfyldt start på tennisåret, hvor vi også fik et ganske vellykket comeback fra Roger Federer, en optimistisk Rafael Nadal og et brag et af højintensitetsopgør mellem verdens to bedste spillere, Andy Murray og Novak Djokovic. Et opgør, som fortjent faldt ud til serberens fordel.

Nu tager de bedste spillere så helt efter bogen en turneringsfri uge, hvor de i stedet indlogerer sig i Melbourne og spiller sig ind på anlægget. Det åbner op for de næstbedste spillere, som der også er mange af i lodtrækningerne både i Sydney og Auckland.

Dominic Thiem er eneste top 10-spiller i aktion (Sydney), og i alt skal 10 spillere fra top 30 i kamp denne uge, der klassisk bliver brugt som en opvarmningsuge til Australian Open for nogle, mens andre ser det som en perfekt mulighed for at få en ATP-titel under bæltet.

Vi opdaterer snarest med odds fra turneringerne.

ATP 250 Sydney, Australien 

Lad os først kaste blikket på turneringen i Sydney, som har en rigtig fin tradition for et stærkt felt, nogle engagerede tilskuere og nogle ganske stærke finaler. Over de seneste 15 år har Federer, Hewitt, Nalbandian, Del Potro og Blake løftet trofæet i denne turnering, så det er ikke én af de 250'ere, hvor ingen stjerner nogensinde vender flyet forbi.

De seneste to sæsoner har Viktor Troicki vundet turneringen. Ganske imponerende af serberen, som ydermere nåede finalen i 2011. I sidste års finale blev det til en hårdt kæmpet sejr over Dimitrov, der netop har vundet turneringen i Brisbane og fornuftigt nok har valgt at sidde over denne uge.

Det er nok yderst tvivlsomt, om Troicki kan score et hattrick og vinde Sydney for tredje år i træk, men han er seedet 3, og når han har set på feltet af trusler, så er det næppe sådan, at han har været ved at besvime af benovelse. 

Dominic Thiem er seedet til at vinde turneringen, men han sluttede ikke ligefrem godt af i 2016, og da han også var i kamp i uge 1, så kunne det tænkes, at han ønsker at spare en anelse på kræfterne denne uge.

Han slog Groth og tabte til Dimitrov i tre sæt i Brisbane, og det er svært at lægge alt for meget i de resultater, men der kan måske spekuleres en smule i, at han er tilmeldt begge sæsonens første uger med begrundelsen, at han stadig mangler noget kamptræning.

Thiems lodtrækning ser dog intet mindre end formidabel ud med bye i første runde, Elias/O'Connell i anden runde og evt. en halvtræt Verdasco i kvartfinalen. Hvis Thiem ønsker at gå langt, så er vejen åben for ham, men til odds 4,00 (Unibet* og Nordicbet*) synes jeg alligevel, jeg mangler nogle procenter i hans favør. 

Udover Thiem og Troicki finder vi Carreno-Busta og Cuevas på de andre øverstseedede pladser, så det er ikke ligefrem et skræmmende felt for de to forhåndsfavoritter (Thiem og Troicki), når man tilmed husker på, at hverken Cuevas eller Carreno-Busta har hard court som favoritunderlag.

Derfor skal vi nok længere ned ad ranglisten for at finde de hårdeste konkurrenter, og her falder jeg over Gilles Muller, som to gange har stået i semifinalen i Sydney og kan "købes" til pæne odds 16,00 hos Unibet*. Samme odds får man på en Kohlschreiber-triumf, og det er måske heller ikke tosset at kigge i den retning, selv om tyskeren har været noget skuffende i et stykke tid.

Han plejer at præstere fint i denne termin (normalt deltager han i Auckland) og i det hele taget i turneringerne Down Under.

En anden outsider kunne være franske Nicolas Mahut, som allerede har spillet sig videre til anden runde, hvor Pablo Cuevas venter.

Mahut spillede godt i Sydney sidste år, og han møder en Cuevas, der sæsondebutterer på et underlag, som han ikke er uduelig på, men heller ikke stor fan af. Franskmanden kan meget vel profitere af en rusten Cuevas og dermed overtage den andenseededes plads i feltet.

Troicki kan levere hattricket

Serberen har vundet Sydney i både 2015 og 2016 og er tydeligvis vild med at spille her. Han er oversidder i første runde, fik et par gode kampe under bæltet i Brisbane i sidste uge, og han er i modsatte halvdel af Thiem.

Odds 11,00 hos Unibet* er bestemt ikke et dumt spil. Der kan evt. handles ud, hvis Thiem ser stærk ud i den anden halvdel, men han skal under alle omstændigheder have omkring 10% for at løfte trofæet for tredje gang på tre år.
 

ATP 250 Auckland, New Zealand

Turneringen i Auckland plejer ikke at være stærkere besat end den i Sydney, men i år er det faktisk tilfældet. Seks spillere fra top 30 har meldt deres ankomst, og feltet rummer så gode navne som Bautista-Agut, Isner, Ferrer, Sock og Lopez. Det er blandt disse spillere, at vi finder titelfavoritterne.

Bautista-Agut er forsvarende mester, men han har så også lige snuppet titlen i Chennai, Indien, hvor han spillede finale søndag middag dansk tid.

Selv om spanieren er lidt af en maskine, så er det noget af et hårdt program for ham op til Australian Open, hvor vi godt kan regne med, at han vil gøre alt, der står i hans magt for at gøre en god figur. Han har en fin lodtrækning, men jeg kan bare ikke i min vildeste fantasi tro, at han vil gå 100% efter at spille to fulde uger op til Australian Open.

David Ferrer kan blive manden at slå efter min mening. Han har en fantastisk historik fra denne turnering, som han har vundet 2007, 2011, 2012 og 2013, og selv om han "kun" nåede semifinalen i 2014 og 2016, så vidner det stadig om en scene, som den spanske slider godt kan lide at stå på.

Han skuffede mig dog fælt i Brisbane, hvor han spillede ringe og tabte til Thompson, men det er måske lige netop et sted som hjemmevante Auckland, at han kan få skudt gang i niveauet igen. 

Jack Sock er bookmakernes favorit med 5,50 (Nordicbet*, Bet365* og Betsafe), men han kan også vise sig at være en smule presset på fysikken, eftersom han kommer direkte fra fire singler og fire mixdoubler ved Hopman Cup i Perth.

Ikke, at jeg forventer det har slidt ham ned på nogen måde, men det er alligevel en del tid på banen, og skal han igennem endnu en lang uge her i Auckland, så begynder det samme problem at vise sig, som det gør ved Bautista-Agut ift. at være 100% frisk til Australian Open.

John Isner er seedet 2 og sæsondebuterer denne uge. Han sluttede 2016 ret fint af, fik lidt tiltrængt selvtillid tilbage, og han har vundet turneringen i Auckland to gange - i 2010 og 2014. Licensbookmakerne har faktisk Isner som favorit til at løfte trofæet endnu engang, men bookmakerne svinger generelt rundt i et tæt løb mellem Isner, Sock, Ferrer og Bautista-Agut.

Et par outsidere kunne være Adrian Mannarino og Jiri Vesely. Mannarino kommer netop fra en challengersejr i Noumea, nøjagtigt som han også gjorde i 2016, og i 2015 nåede Mannarino finalen i Auckland, hvor han tabte til netop Vesely, så det er to spillere med ganske udmærkede meritter fra Auckland.

Desværre er bookmakerne ikke helt så gavmilde ift. Mannarino, og jeg synes ikke, der er værdi i Nordicbets 17,50 på en fransk overraskelse. Odds 19,00 (Bet365*) på en Vesely-titel igen her i Auckland kan jeg bedre lide. Han har en fin lodtrækning, hvor han står til at møde en formentlig mast Bautista-Agut i 2. runde.

Ferrer eller Isner

Jeg må erkende, at jeg ikke er meget for Ferrers form pt., men han har altså en sublim historik i denne turnering, som jeg i sagens natur har svært ved at se bort fra. Det samme har Isner, og outright-spil på de to vil i lige så høj grad være spil imod Bautista-Agut og Sock, som begge har haft lange første uger.

Isner ligger pt. i odds 5,00 hos Bet365*, mens Ferrer er i 5,50 hos samme firma. Spiller man dem begge, får man et effektivt odds på 2,62, og det er ikke helt af vejen, synes jeg. På vippen til værdi.

BetXperts udregningsværktøj til halvgarderinger