I de kommende uger er al tennisfokus rettet mod Masters-turneringen i Miami, hvor både Djokovic og Murray har måttet melde fra inden start. Det betyder, at bookmakerne har gjort formstærke Federer til turneringsfavorit, men han har et stærkt felt af titelaspiranter lige i hælene på sig.

Miami Masters 1000 er en turnering, der har været domineret af Novak Djokovic de senere år. Hele seks gange har serberen løftet pokalen i Miami. Andy Murray har vundet den to gange, så faktisk har Djokovic/Murray tilsammen vundet denne titel hele otte gange, siden én anden spiller fra feltet har vundet den.

Vi skal nemlig helt tilbage til 2005 og 2006, hvor Roger Federer vandt turneringen her i Miami, og historisk set har det ikke ligefrem været en yndlingsturnering for hverken Federer eller Nadal. Nadal har sågar stadig til gode at vinde turneringen, selvom mange mener, at den bør tilgodese de dygtigste grusspillere, da underlaget er en anelse langsomt og temperaturerne høje. 

Spørgsmålet er så, om Nadal er klar til at vinde titlen i år. Han blev kørt lodret over af Federer i Indian Wells, og forlydender siger, at spanieren ikke var helt på toppen der. En Nadal uden 100 procent fysisk form er sjældent værd at regne med, da fysikken er så vital en del af hans tennis. 

Et af de øvrige store spørgsmål, og måske det største, er, hvorvidt Federer kan fortsætte det, han har gang i i denne sæson. Han er klar 1'er på race-listen efter turneringssejre i Melbourne og Indian Wells, og mens Murray og Djokovic underpræsterer og døjer med skader, så spår mange Federer gode chancer for at komme tilbage på tennistronen i form af en førsteplads på verdensranglisten. En titel her i Miami vil vel nærmest favorisere ham ift. at ramme førstepladsen sidst på sæsonen, hvis han vel at mærke kan holde sig nogenlunde skadesfri i de vigtige græsturneringer og amerikanske hardcourt-turneringer op til US Open.

Lodtrækningen

Federer er måske nok favorit, hvis han kommer ind med motivation og friskhed efter den relativt hårde turnering i Indian Wells, men lodtrækningen er ikke ligefrem gunstig for ham. Og dog. Godt nok har han Del Potro i sin anden kamp i turneringen, men kommer han igennem den, så synes jeg faktisk, at vejen er banet nogenlunde for ham. Wawrinka, som han står til at møde i semifinalen, har ikke ligefrem fået fjernet sit Federer-kompleks på hard court-banerne, hvor han stadig har til gode at slå sin landsmand.

I det hele taget ser Wawrinkas vej vanskelig ud, da han i tredje og fjerde kamp kan stå overfor de to største talenter på touren, Zverev og Kyrgios. Kyrgios var dog ramt af madforgiftning i Indian Wells, så spørgsmålet er, om han er tilbage ved fuld styrke igen. 

I den nederste havldel synes jeg, Nishikoris vej ser ret overkommelig ud. Der er selvfølgelig flere gode spillere, som på gode dage kan sende japaneren ud, men rammer Nishikori sit topniveau, er det svært at se andre end Cilic i kvartfinalen agere stopklods. Cilic virker dog ikke til at være formmæssigt lige så stærk som Nishikori pt.

Kommer Nishikori igennem sin fjerdedel, så venter et opgør med en fra den på papiret sværeste fjerdedel. Nadal, Raonic, Sock og Dimitrov gemmer sig alle i den kamp om en semifinalebillet, og selv om jeg godt kan lide tanken. om en Nadal, der langt om længe løfter trofæet i Miami, så synes jeg ikke, der er meget, der taler i hans retning her. Odds 7,00, som er licensmarkedets højeste (Betsafe), i skrivende stund virker efter min mening for lavt.

Vinder af Miami Masters 1000

Bedste odds Bookmaker
Roger Federer 4,00
Bet365
Rafael Nadal 7,00
Betsafe
Kei Nishikori 8,00
Unibet
Milos Raonic 10,00
Unibet
Stanislas Wawrinka 10,00
Bet365
Nick Kyrgios 13,00
Bet365
Grigor Dimitrov 17,00
Bet365
Juan Martin Del Potro 21,00
Bwin

Kan Nishikori endelig forløse sit potentiale?

Jeg har indrømmet svært ved at finde noget værdi i outright-oddsene, men jeg synes Nishikoris lodtrækning ser så gunstig ud, at jeg nok i hvert fald er over 10% på ham til at vinde trofæet her. 

Han lider dog fysisk langt inde i turneringerne, og jeg synes egentlig heller ikke, han virker mentalt klar til at vinde de større turneringer. Det er som om, talentet aldrig bliver forløst, og det må også tage temmelig hårdt på ham selv at være medfavorit i alle turneringer, han spiller, men gang på gang gå skuffet fra turneringerne.

Jeg tror ikke, han vinder turneringen - min favorit er Federer, hvis han kommer igennem Del Potro - men odds 8,00 på japansk triumf er tæt på at være godkendt til i det mindste at handle med senere i turneringen.