Efter en lang tennispause er det atter tid til at serve en ny sæson i gang på både ATP- og WTA-touren. Som i 2016 tager vi et ugentligt kig på ATP-turneringerne, og vi starter med et samlet blik på ugens tre 250-turneringer samt Hopman Cup, hvor sportens største stjerner stiller op. Vi skal have gang i tennisdebatten igen, så byd hjertens gerne ind med spil- og værditanker i tråden.

Det er kun i begyndelsen af året, hvor spillerne tanker kamptræning og selvtillid op til Australian Open, at de små 250-turneringer kan mønstre deltagerfelte så stærke, som var det ATP 500.

I år er ingen undtagelse, når touren åbner sæsonen op i Chennai, Brisbane og Doha. Verdens bedste herrer skal nærmest alle i aktion i disse tre turneringer, og de, der ikke går efter at vinde ATP-point, spiller i stedet Hopman Cup i Perth, hvor otte nationer (én herresingle, én damesingle og én mixdouble) dyster mod hinanden.

Lad os vende Hopman Cup først, for her er det interessante, at Roger Federer vender tilbage til touren efter en skadesplaget 2016-sæson.

Federer er røget helt ned som nr. 16 på verdensranglisten, og han har ikke spillet konkurrencetennis, siden han tabte semifinalen i fem sæt ved Wimbledon i juli til Milos Raonic.

Federer udgør sammen med Belinda Bencic det schweiziske hold, og de må nok tage favoritværdigheden på sig, selv om der er masser af andre gode hold som f.eks. Australien med Nick Kyrgios, Frankrig med Richard Gasquet, Tyskland med Alexander Zverev og Andrea Petkovic samt USA med Jack Sock i deltagerfeltet.

Australien kan komme tilbage

I nat led Australien et højest overraskende nederlag til Spanien, Men Nick Kyrgios var suveræn mod Feliciano Lopez, og hvis Daria Gavrilova kan finde sit niveau, så tror jeg stadig på, de kan komme tilbage i turneringen.

USA er nemlig også i samme pulje, og det er bestemt ikke utænkeligt, at USA slår Spanien, mens Australien så kan slå USA. Sker dét, skal vi formentlig ud at tælle kampe for at finde puljevinderen. Det kan godt blive Australien, og jeg vil anbefale, at man holder øje med Australien på outright-markedet.

Vanskelig lodtrækning til Raonic 

Andetsteds i Australien, på østkysten i Brisbane, er det endnu engang lykkedes arrangørerne at lokke et hav af gode spillere til turneringen.

Det er der intet nyt i, men i år er feltet ekstremt stærkt, når hele fem af spillerne fra verdens top 10 stiller op. Milos Raonic, Stanislas Wawrinka, Kei Nishikori, Dominic Thiem og Rafael Nadal er at finde i feltet, og potentielle kvartfinaler mellem Raonic-Nadal, Thiem-Dimitrov, Ferrer-Nishikori og Pouille-Wawrinka dufter meget mere af Grand Slam eller Masters 1000 end af ATP 250. 

Ikke desto mindre ser det ud til, at vi allerede i uge 1 bliver voldsomt forkælet med nogle af disse kampe, og jeg synes særligt, det skal blive spændende at se, hvor Nadal befinder sig fysisk pt.

Han spillede rigtigt godt i Abu Dhabis opvisningsturnering i sidste uge, hvor det blev til tre sejre mod Berdych, Raonic og Goffin, og han har meldt optimistisk ud, at han regner med at kunne spille en del sæsoner på fuld styrke endnu.

Lodtrækningen er dog vanskelig med uberegnelige og vanskelige Dolgopolov i første runde, et evt. møde med Raonic i kvarten, formentlig Thiem/Dimitrov/Johnson i semifinalen for så til sidst at så overfor en mulig klassemodstander som Wawrinka eller Nishikori i finalen. 

Raonic vandt turneringen sidste år ved at finalebesejre Roger Federer, og jeg kan umiddelbart bedre lide hans chancer end Nadals for at komme igennem øverste halvdel. Uanset hvem der kommer igennem fra øverste halvdel, så er det meget sandsynligt, at der venter en virkelig hård modstander i finalen.

Udvalgte odds på Vinder af Brisbane 2017

   
Nadal 4,50
888sport
Wawrinka 5,50
Betfair Sportsbook
Nishikori 6,00
Betfair Sportsbook
Raonic 6,00 Betfair Sportsbook
Dimitrov 15,00
Betfair Sportsbook
Thiem 15,00 Betfair Sportsbook

Wawrinka er joker

Wawrinka er seedet 2 og plejer altid at gøre det fremragende i uge 1, hvor han af uransagelige årsager har valgt turneringen i Chennai fra. En turnering han er forsvarende mester i og har vundet hele fire gange.

Jeg er ikke vild med at sætte penge på ham i en lille turnering, før jeg ved, om han er motiveret, men kommer han først langt, så er han vanen tro farlig for alle.

Nishikori virker til at bygge mere og mere på fysisk, og han vandt flere kampe i 2016, end han nogensinde har gjort før.

Han slog blandt andet den nye verdensetter, Andy Murray, i en sejtrækker af en femsætter i US Open, og selv om han stadig mangler noget i både den fysiske og mentale afdeling, når de store kampe skal lukkes, så er han godt på vej og generelt en mere stabil spiller i disse småturneringer end f.eks. Wawrinka.

Næppe værdi i førsteseedede Raonic

Raonic sidder over i første runde, hvorefter der venter en på papiret overkommelig opgave i form af enten Schwartzman eller Querrey. Derefter venter Nadal formentlig, men spanieren har ikke bye i første runde og kommer lige fra tre relativt hårde opgør i Abu Dhabi. 

Spørgsmålet er, om odds 5,00 hos Nordicbet* er nok på en spiller, der godt nok er forsvarende mester og førsteseedet, men alligevel må forventes at skulle igennem både Nadal, Thiem/Dimitrov og Nishikori/Wawrinka for at løfte trofæet. Jeg synes nok, det er lige i underkanten.
  

Bedene trives i Chennai

I indiske Chennai, hvor forsvarende mester Wawrinka ikke stiller op i år, får vi et mere humant deltagerfelt med to klare favoritter, Marin Cilic og Roberto Bautista-Agut i spidsen.

Det vrimler ikke ligefrem med andre seriøse titelbejlere, men Borna Coric, som var i finalen sidste år, Alijaz Bedene, som altid præsterer på sit topniveau i denne turnering, Martin Klizan, som har et ekstremt højt topniveau, og gamle Mikhail Youzhny, der har kravlet sig tilbage tæt på top 50 efter et godkendt 2016, må regnes som de stærkeste konkurrenter til de to titelfavoritter.

Hvis Cilic og Bautista kommer med det tunge skyts, så har jeg svært ved at se, hvem der skal stoppe dem undervejs.

Cilic har en temmelig let lodtrækning, hvor en potentiel semifinale mod landsmanden Coric, nok er den største hurdle på papiret. Baustistas halvdel ser umiddelbart sværere ud. Her befinder sig Klizan, Bedene, Paire, Garcia-Lopez og Youzhny, og de kan alle på en god dag spænde ben for spanieren.

Bedene kan - måske - gå hele vejen

Britiske Bedene har gode minder fra Chennai-turneringen, hvor han er 15-4 i karrieren og nåede finalen i 2015 samt semifinalen i både 2013 og 2016.

Der kan hentes odds 34,00 på en titel til briten, og selv om jeg tvivler stærkt på, han kan gå hele vejen, da han ikke render rundt med verdens højeste topniveau, så er det et flot odds ift. at handle ud senere på ugen.

Udvalgte odds på Vinder af Chennai 2017

   
Cilic 2,63
Tonybet
Bautista-Agut 3,90 Tonybet
Klizan 17,00
NordicBet
Coric 12,50 Tonybet
Bedene 41,00
888sport
Youzhny 51,00 888sport

Karlovic skal true Murray og Djokovic

De tre sidste top 10-spillere, Murray, Djokovic og Berdych, er alle at finde i turneringen i Doha. Oddsmæssigt er der nærmest tale om "no contest" for Murray og Djokovic, som begge giver 2,25 hos Unibet*.

Jeg må indrømme, at det også for mig er svært at se, hvem der skal kunne true én af de to spillere. Berdych har bare ikke rigtigt dét, der skal til mod de bedste, og han så ikke specielt skarp ud i opvisningsturneringen i Abu Dhabi, så det bliver næppe ham, der overkommer begge i denne omgang.

Tsonga, som vandt Doha i 2012, kan måske gøre livet surt for Murray i en evt. semifinale, men franskmanden formåede ikke engang at kvalificere sig til sæsonfinalen i London i november, så det ligger ikke lige i kortene, at han skal kunne slå Murray nu her.

Goffin så god ud i Abu Dhabi, og Karlovic kan med sin klasseserv være en torn i øjet for selv den bedste. Noget, Djokovic selv erfarede i netop Doha 2015, hvor Karlovic agerede stopklods for den daværende verdensetter i kvartfinalen.

Vinder

Bedste odds Bookmaker
Djokovic 2,25 
888sport
Murray 2,35 Tonybet
Goffin 14,00 888sport
Tsonga 18,00 888sport
Karlovic 51,00
Unibet

Kan vi finde 2% på Karlovic?

Odds 51,00 kan der hentes på Karlovic, hvis han løber med titlen i Doha. Det lyder voldsomt, og er det måske også, når man tænker på, at han "blot" skal vinde fem kampe bedst af tre sæt for at hæve trofæet. 

De første to runder er tilmed mod spillere, hvor han vil stå som favorit (Marchenko og Khachanov), så selv om jeg slet ikke skænker ham megen chance for at komme igennem et felt med Murray og Djokovic, så er det da ikke umuligt, han kommer igennem Goffin i kvarten, og hvem ved, om han så kan gentage bedriften fra 2015 og slå Djokovic ud.