Fodboldlandskampen mellem Sverige og Danmark den 6. juni vil kunne ses af op mod to millioner husstande. Viasat, Stofa, TDC og YouSee blev i aftes enige om at udvide transmissionen af kampen til også at omfatte analoge tv-kunder hos Stofa og YouSee. Samtidig er det besluttet at sende kampen i HD-kvalitet.

Det var meningen, at der først i morgen skulle komme en afklaring på hvor den efterhånden meget omtalte kamp skulle sendes. Oprindelig blev kampen også tilbudt både DR og TV 2, men deres bud var ikke høje nok for udbyderen og dernæst blev det annonceret, at kampen skulle sendes via digitalt tv – og dermed kun nå ud til en begrænset del af befolkningen. Analytikere har sat spørgsmålstegn ved disse hensigter og har kaldt det et mediestunt. YouSee har da også i weekenden erkendt, at man har opnået at få sat fornyet fokus på mulighederne for digital tv.

"Vi har først og fremmest ønsket at sikre, at kampen overhovedet blev vist på dansk tv, men debatten om vores køb har truet med at overskygge selve kampen, hvor landsholdet med en sejr kan tage et stort skridt mod VM-slutrunden i Sydafrika. Debatten har selvfølgelig gjort indtryk på os, og det har været medvirkende til vores beslutning om at sende kampen bredere ud," lyder det i fællesskab fra Viasat, Stofa, TDC og YouSee.

De fire tv-distributører købte for tre uger siden rettighederne til kampen, da det stod klart, at hverken DR, TV 2 eller TV3 ville købe den til den udbudte pris. Planen var i første omgang kun at vise kampen på digitalt tv.

Viasat og TDC vil fortsat sende kampen i digitalt format til alle deres kunder. De to kabel-tv selskaber Stofa og YouSee sender derimod kampen både digitalt og analogt, så kunderne selv kan vælge.

"Vi købte blandt andet kampen, fordi vi så en mulighed for at skabe opmærksomhed om digitalt tv. Det må man sige er lykkedes. Men vi har også måttet erkende, at vores rent digitale løsning har skabt en voldsom debat og et enormt engagement hos mange. Nu har vi valgt en løsning, så flest mulige af vores kunder får mulighed for at se kampen. Men samtidig kan vi stadig tilbyde en unik digital tv-oplevelse," hedder det fra YouSee og Stofa.

Kampen sendes på Viasat-kanalen TV3 PULS, som kan ses af alle kunder hos Viasat og TDC TV og omkring 95 pct. af kunderne hos Stofa og YouSee. De to sidstnævnte sender som de eneste kampen både analogt og digitalt.

Den digitale version af kampen bliver sendt i både traditionel SD- og i HD-kvalitet.

"Den bedste reklame for digitalt tv er uden tvivl at vise kampen i HD. Det er fremtidens tv-signal, og det er vi glade for at kunne give rigtig mange danskere en smagsprøve på," mener firkløveret bag landskampen.

Kampen vil stadig blive tilbudt til både privat og offentlig visning, herunder på sportscafeer og ved storskærmsarrangementer en række steder i landet. Skønsmæssigt får op mod to mio. husstande mulighed for at følge kampen. Dermed kan kampen ses af flere danskere, end det typisk har været tilfældet ved landsholdets udekampe i de senere år.

Kilde: tvnyt.com