Stjernespillerne flygter fra Superligaen, og den kommende sæson kan ligne en omgang leverpostejsbold uden X-faktor til at henrykke fodboldfansene.

I transfervinduet har Superligaen igen måtte tage afsked med nogle af de bedste spillere i ligaen med Andreas Cornelius, Nicklas Helenius, Jores Okore, Joshua John, Mads Albæk og Lasse Vibe. Samtidig har de danske klubber ikke hentet de store navne til at erstattet de solgte profiler, og det kan efterlade fodboldfansene på lægterne med et noget lunkent indtryk inden de første kampe sparkes igang om et par uger.

Interessen for Superligaen er stærkt dalende med lave tilskuertal, mens også færre og færre vælger at bruge 90 minutter i tv-sofaen på at følge de danske klubber. 

Man kan ikke se på transfermarkedet, hvis der bliver satset på succes i Europa League, og heller ikke hos mesterklubben FCK har man hentet forstærkninger til de vigtige Champions League kampe. Det kan ligne, at de danske klubber kan se frem til en række nederlag, når FCK skal i CL gruppespillet, mens Esbjerg, Randers, AaB skal i aktion i Europa League, og så skal FCN forsøge at kæmpe sig igennem Champions League kvalifikationen.

Vi skal ikke så mange år tilbage for at finde de store udlandske profiler i Superligaen. Skattefordelene ved forskerordningen betød, at Superliga-klubberne kunne tiltrække udlandske profiler og samtidig også lokke danske udlandsproffer tilbage til Superligaen.

Det førte til flere gode internationale resultater, men i de seneste år har Superliga-klubberne valgt at skære kraftigt ned på spillerbudgettet, og de solgte profiler bliver nu oftest erstattet af unge spillere fra egne rækker. Målkonger som brasilianske Gilberto Macena og Senegal-bomberen Dame N´Doye var vel de sidste udlandske stjerner, der tilføjede denne uforudsige X-faktor til Superligaen.

X-faktoren har alle forladt Superliga-skuden, og de danske klubber kan ikke længere forvente at kunne tiltrække prominente navne fra udlandet.

Hvem bliver målkongen i Superligaen 2013/14?

Sidste sæson var Superligaen domineret af unge, ofte danske profiler, og ser vi på Top10 på topscorerlisten for sidste sæson, så er hele 6 af de 10 spillere ikke med, når Superligaen starter op igen den 19. juli. De 6 spillere er Cornelius, Helenius, Jóhannsson, Pourie, Vibe og John.

Vi har dog stadig Simon Makienok, Cesár Santin, Nicolai Jørgensen og Ronnie Schwartz, som også er blandt favoritterne til at blive ligatopscorer i 2013/14 sæsonen. Der kan stadig nå at ske meget i sommerens transfervindue, men lige nu er FCKs erfarne Cesar Santin udset som målkongen i Superligaen, efterfulgt af fyrtårnet Simon Makienok og Nordsjællands Morten Nordstrand.

Udvalgte ligatopscorer-odds: Nordicbet*

Bedste odds
Cesar Santin (FCK) 8,00
Simon Makienok (Brøndby) 10,00
Morten Nordstrand (FCN) 10,00
Ronnie Schwartz (Randers) 12,50
Morten "Duncan" Rasmussen (FCM) 12,50
Darko Bodul (OB) 15,00
Igor Vetokele (FCK) 15,00
Nicolai Jørgensen (FCK) 20,00
Thomas Dalgaard (Viborg) 25,00

*Betsafe tilbyder odds topscorer-odds, men Nordicbets odds er bedre på samtlige spillere.

Udvalgte målscorer Head2Head-odds

Simon Makienok: odds 1,80
NordicBet
Morten Nordstrand: odds 2,40
Betsafe
   
Nicolai Jørgensen: odds 1,85
Unibet
Martin Braithwaite: odds 2,00
Betsafe
   
Sylvester Igboun: odds 1,72
Betsafe
Quincy Antipas: odds 2,20
Unibet
   
Tommy Bechmann: odds 1,96
Betsafe
Morten Duncan: odds 1,95
Unibet