Superligaen er også ramt af coronavirussen, og især Lyngby ser ud til at være hårdt ramt. Det kan spille voldsomt ind på weekendens kampe.

De senest uger er frygten for coronavirussen optrappet markant i Europa, og heller ikke sportens verden er gået ram forbi. I Italien skal fodboldkampe spilles uden tilskuere, og torsdag kom så første indvirkning på fodbolden i Danmark, da Thomas Kahlenberg blev ramt af virussen.

Kahlenberg var søndag til stede til Brøndby - Lyngby, og det får nu konsekvenser for begge klubber, da Kahlenberg havde kontakt med flere ansatte og spillere.

I Brøndby er assistenttræner Martin Retov, sportspsykolog Christian Engell, direktør Ole Palmå, analytiker Jimmy Brinksby og den skadede stopper Joel Kabongo sendt i hjemmekarantæne, og dermed er ingen af dem med ved Brøndbys kamp mod FC Nordsjælland søndag.

Kahlenberg havde også kontakt til Lyngby-trioen Patrick Da Silva, Martin Ørnskov og Kasper Jørgensen, og de er nu ligeledes havnet i hjemmekarantæne. Vigtige afbræk for Lyngby, inden de søndag skal på besøg hos AaB i Aalborg.

Mr Green: Få odds 10 på Brøndby-sejr

  • Gå til MrGreen.dk og opret konto
  • Spil op til 50 kroner på Brøndby-sejr over FCN
  • Spillet findes under Mr Green Specials, når du er logget ind
  • Få odds 10, hvis Brøndby vinder kampen
  • Gevinsten udbetales uden omsætningskrav

Få odds 10 på Brøndby nu

Pas på med tidlige spil

At Superligaen nu er ramt af coronavirussen, har også bettingmæssige konsekvenser, for sagen udvikler sig konstant. Der kan komme flere hjemsendelser, andre klubber kan blive ramt, og generelt er der stor uvished i branchen netop nu.

Derfor vil jeg anbefale, at man kigger sig meget nøje for, før tidlige spil på weekendens Superliga-runde sættes. For et par hjemsendelser kan betyde en verden til forskel for mange klubber, og skal eksempelvis Brøndby eller Lyngby undvære flere spillere, kan det blive meget afgørende i deres kampe.

Divisionsforeningen meldte torsdag ud, at der umiddelbart ikke er udsigt til udsættelser eller aflysninger i Superligaen, men samtidig slog man fast, at hvis spillere, hele trupper eller dele af staben i en klub sættes i karantæne, vil man forholde sig til det i den enkelte sag.

Hobro - Esbjerg

Søndagen byder på et hæsblæsende program med seks kampe, startende med Hobros opgør mod Esbjerg. En kamp mellem nummer 12 og 13 i Superligaen, to hold som begge har langt op til nummer 11, AC Horsens, så alt andet end en sejr vil reelt være ubrugeligt.

Hobro har blot hentet ét point i foråret, men i 0-2-nederlaget til FCM hjemme fortjente man markant mere. Der var masser af chancer, og spillet var godt. Det var det sådan set også senest i Aarhus, hvor det blev 0-0, og hvor Hobro igen viste, at de har en forrygende organisation.

Esbjerg åbnede med en flot sejr over FCK, men har siden tabt til Lyngby og FCN, og i midtugen røg man så ud af pokalen til AGF. I den kamp sparede Esbjerg flere profiler, og det er tydeligt, at fuld fokus er på Superligaen.

Hobros spil i foråret gør, at jeg ser dem som små favoritter her, og jeg vil gerne i omegnen af 40 procent for Hobro-sejr. Dermed er der fin værdi i de 2,65, som NordicBet* tilbyder. 

Hobro - Esbjerg: 1-tal til odds 2,65 hos NordicBet

Hobro er kommet godt fra land i foråret, mens Esbjerg er kommet ned på jorden efter den flotte sejr over FC København i premieren. 

SønderjyskE - OB

SønderjyskE kæmper for at holde de dårligste fire hold bag sig, og trods to nederlag på stribe i Herning og Farum ser sønderjyderne fornuftige ud, ikke mindst med Anders K. Jacobsen i front. Glen Riddersholm har sammensat et fint hold, som ikke bør komme i nedrykningsfare.

Det kommer OB heller ikke, men fynboerne kommer heller ikke i topseks, som ellers var målet. To point i tre forårskampe har sendt OB fem point fra en topseksplads, og spillet har ærlig talt ikke været til at være med i toppen. Savnet af Bashkim Kadrii er stort, og de potentielle afløsere har ikke slået til.

Ét mål har OB scoret i foråret, og 3-5-2-systemet synes ikke at fungere. Mart Lieder er ikke kommet i gang, og midtbanekreatør Troels Kløve har endnu ikke vist formatet efter vinterpausen.

SønderjyskE virker p.t. som et mere solidt hold end OB, så at fynboerne flere steder er favoritter, har jeg svært ved at forstå. De 2,80, som Danske Spil* tilbyder på SønderjyskE, indeholder fin værdi.

SønderjyskE - OB: 1-tal til odds 2,80 hos Danske Spil

Det ser solidt ud hos SønderjyskE, alt imens OB har mere end svært ved at score mål. 

AaB - Lyngby

En af de kampe, der for alvor skal holdes øje med qua coronavirussen. Lyngby har Patrick Da Silva, Martin Ørnskov og Kasper Jørgensen ude på den konto, men om der kommer flere er endnu for tidligt at spå om.

AaB hentede en god skalp i midtugen, da man sendte FCK ud af pokalen, og generelt spiller nordjyderne en god gang fodbold. Lucas Andersen er arkitekten bag det meste, dog ikke sejren over FCK, og han har fine og meget bevægelige spillere omkring sig.

Oddset på AaB er allerede dykket gevaldigt, siden coronavirussens indhug i Lyngby-truppen. Jeg finder ikke værdi i AaB-sejren i nuværende niveau med de usikkerheder der er om Lyngbys trup.

1X2 odds, AaB - Lyngby, Søn. 8. mar. 2020 kl. 14:05

AaB

Uafgjort

Lyngby

FC København - AC Horsens

”Løverne” så mere end slidte ud, da de røg ud af pokalen til AaB onsdag. Skader har ramt truppen hårdt, og umiddelbart er der ikke udsigt til, at ret mange af de skadede spillere bliver klar til søndagens hjemmekamp mod AC Horsens.

Østjyderne har gang i et frygteligt forår, hvor tre kampe har betydet tre nederlag og ti mål lukket ind. Offensivt har Horsens absolut intet at skyde med udover deres dødbolde, og defensivt er der intet, der for alvor hænger sammen.

Horsens kommer til Parken med en succes, da de sikrede sig en semifinaleplads i pokalen efter sejr over Silkeborg torsdag aften, men den kamp gik i forlænget, så spillerne kan meget vel være slidte her.

FCK har torsdag Europa League-kamp i Istanbul, men de har ikke råd til at spare folk i denne kamp. Der skal vindes for at holde nogenlunde snor i FCM. Med den kvalitet, der trods skader er i truppen, bør en sejr også være overkommelig. Odds 1,45, som Unibet* tilbyder, finder jeg dog ingen værdi i.

1X2 odds, FC København - AC Horsens, Søn. 8. mar. 2020 kl. 16:00

FC København

Uafgjort

AC Horsens

FC Nordsjælland - Brøndby

FC Nordsjælland har fuld plade i foråret, hvor Horsens, Esbjerg og SønderjyskE er blevet slået. FCN-mandskabet har vist flot spil offensivt, en solid og afklaret defensiv og ikke mindst rigtig flot karakter i flere tilfælde.

Flemming Pedersens mandskab ligner efterhånden et hold, der kan kæmpe med om tredjepladsen i Superligaen, men skal de det, er søndagens kamp mod Brøndby vital. Brøndby er øjeblikkelig firer, et enkelt point foran netop FCN i ligaen.

Brøndby er ramt af coronavirus i form af assistenten Martin Retov samt et par yderligere fra staben. Om spillere sendes i karantæne, vil de kommende dage vise, men uanset hvad har Brøndby ikke for alvor overbevist mig spillemæssigt siden premieren mod OB. 

Danske Spil* er i 2,05 på FCN - et spil, jeg finder ganske attraktivt ud fra de nuværende forudsætninger. Jeg er i 50 procent for hjemmesejren her.

FCN - Brøndby: 1-tal til odds 2,05 hos Danske Spil

Spillet kører godt for nordsjællænderne. Brøndby er muligvis hårdt ramte af coronavirussen. 

Randers FC - FC Midtjylland

Randers FC er stadig Superligaens grå mus, men de skraber stille og roligt point sammen. 0-0 mod OB og en comeback-sejr i Horsens er det hidtil blevet til, og selvom kronjyderne ikke gør meget væsen af sig, har de fine kort på hånden i topsekskampen.

Det kræver dog fortsat point, og det kan blive svært søndag aften, når FCM kommer på besøg. ”Ulvene” står med 7-0 og tre sejre i foråret hidtil, og nyindkøbene Anders Dreyer og Ronnie Schwartz er begge kommet stærkt fra land med hver to scoringer.

Historisk har Randers det mere end svært mod FCM, der har vundet ni af de seneste ti indbyrdes opgør. FCM har styrken til at fortsætte den stil mod et Randers-hold, der offensivt har mindre at byde på efter salget af Saba Lobjanidze. Oddset frister mig dog ikke.

1X2 odds, Randers FC - FC Midtjylland, Søn. 8. mar. 2020 kl. 20:00

Randers FC

Uafgjort

FC Midtjylland

Silkeborg - AGF

Silkeborg har leveret ganske fint i foråret, hvor man har hentet point mod både FC København og OB. Torsdag løb man dog ind i en skuffelse, da det efter 120 minutter og straffespark blev exit i pokalturneringen mod AC Horsens.

Nu venter AGF, der er åbnet foråret med fire point i to kampe og et pokalavancement, så aarhusianerne er godt kørende. De har det dog stadig svært, når modstanderne overlader initiativet til dem, og det kunne Kent Nielsens Silkeborg nemt finde på.

I det omvendte opgør hentede Silkeborg sæsonens første sejr, 4-3, og generelt har Silkeborg ofte drillet aarhusianerne. AGF skal være favoritter, men oddset finder jeg ikke attraktivt til spil p.t.

1X2 odds, Silkeborg IF - AGF, Man. 9. mar. 2020 kl. 19:00

Silkeborg IF

Uafgjort

AGF