12 af 14 Superliga-hold er kommet i gang med forårssæsonen, der i første runde var udsat for to udsættelser. FC Nordsjællands kamp mod AC Horsens blev dog hurtigt sat til spil onsdag aften, så det er kun AGF og Randers, der endnu ikke har været i kamp.

Åbningen af foråret bød på yderligere intensivering af guldkampen, da FCK efter en noget sløv indsats blev slået 0-1 i Esbjerg. Dermed kunne FC Midtjylland med en sejr over Lyngby øge afstanden til syv point, og den chance forspildte ”Ulvene” ikke.

FCM kom i kampen mod Lyngby med et lidt andet udtryk offensivt, dels fordi Evander var i karantæne, men også fordi Anders Dreyer og Lasse Vibe er kommet til, og især førstnævnte viste i 2-0-sejren, at han kan blive en stor, langsigtet gevinst for førerholdet.

Kampen var Brian Priskes 15. Superliga-kamp som cheftræner for midtjyderne, siden han tog over for Kenneth Andersen. Og selvom Andersens pointsnit i sæsonens første seks kampe faktisk var højere, end Priskes har været, ser tingene bare meget mere solide ud under Priske.

Under Andersen hentede man i sæsonens start 16 point i seks kampe, men det var ofte med lodder og trisser, og målscoren i de seks kampe lød blot på 8-2.

Siden Priske tog over, er der hentet 34 point i 15 kampe, og målscoren lyder på 26-11. Stadig ikke et højt målsnit, men jeg synes, pilen peger i den rigtige retning scoringsmæssigt samtidig med, at defensiven og ikke mindst målmand Jesper Hansen holder et ekstremt højt niveau.

Mere spillende offensiv

Med Lasse Vibe i truppen har førerholdet fået en mere spillende spidsangriber, der bedre end Sory Kaba går med i kombinationsspillet. Vibe kan herudover løbe dybt bag bagkæden, og det giver gode muligheder, ikke mindst kombineret med Evanders stærke pasningsfod.

Anders Dreyer er den pågående og til tider skydegale offensivspiller, vi nok kommer til at se på den ene kant, mens lynhurtige Awer Mabil tager den anden. Dreyer har ikke slået til i udlandet, siden han forlod Esbjerg, men hans kvaliteter er uomtvistelige, og i min bog har FCM i Dreyer hentet en fremtidig Superliga-profil.

Læg dertil, at Ronnie Schwartz er kommet ind. Han er nok mest tiltænkt en indskifterrolle, men han har noget af det, FCM manglede i efteråret, nemlig kynismen i boksen. Får Schwartz chancen her, klapper han den ind, og det kan meget vel blive afgørende i foråret.

Hobro - FC Midtjylland

FC Midtjylland er i kamp allerede fredag aften, hvor de kan øge afstanden til FCK til ti point. Det skal ske i udekampen mod Hobro, der i deres forårspremiere tabte med 1-3 hos SønderjyskE i en kamp, hvor vinden kom til at spille en forholdsvis stor rolle.

Hobro spillede til tider udmærket i premieren, men deres niveau er langt fra Midtjyllands. I denne kamp er man endda uden Christian Cappis, der ellers fylder rigtig godt på midtbanen. 

De sortklædte har Evander tilbage efter karantæne, mens Sory Kaba stadig er skadet. Kabas fravær gør ikke det store for FCM’s brede trup, hvor Vibe og Schwartz alligevel nok står foran det dyre sommerindkøb.

Guldaspiranterne måtte i efteråret nøjes med 1-1 hjemme mod Hobro, men herudover har man vundet de foregående syv kampe mod nordjyderne, og endnu en sejr er da også særdeles realistisk her. Odds 1,45, som Danske Spil betaler, er dog på grænsen værdimæssigt.

1X2 odds, Hobro IK - FC Midtjylland, Fre. 21. feb. 2020 kl. 19:00

Hobro IK

Uafgjort

FC Midtjylland

FC Nordsjælland - SønderjyskE

FCN viste stort format i onsdagens udsatte premiere mod AC Horsens. Et tidligt FCN-mål åbnede Horsens totalt op, og det udnyttede de unge Farum-spillere, der med hurtigt og flydende angrebsspil sikrede en imponerende 6-0-sejr.

SønderjyskE åbnede ligeledes med sejr, da de slog Hobro med 3-1. I den kamp viste Anders K. Jacobsen, at han kan blive en stor gevinst for sønderjyderne, og generelt var spillet ganske glimrende, trods meget svære omstændigheder.

FC Nordsjælland har haft et godt tag på SønderjyskE de seneste gange, holdene har mødtes. I efteråret vandt de 4-1 i Haderslev, og totalt er de senest tre kampe vundet. Går man tilbage til 2017, har ”Tigrene” vundet fem af syv kampe, og bemærkelsesværdigt er det, at fire af sejrene har været på 4-1.

FCN’s afklapsning af Horsens har skruet oddset på hjemmesejren helt ned i omkring 1,70, hvilket jeg ikke finder værdi i. Flemming Pedersens mandskab svinger stadig, så jeg vil nærmere kigge i retning af spil på, at SønderjyskE løber af sted med point her.

1X2 odds, FC Nordsjælland - SønderjyskE, Søn. 23. feb. 2020 kl. 12:00

FC Nordsjælland

Uafgjort

SønderjyskE

Randers FC - OB

Hvor står Randers efter salget af profilen Saba Lobjanidze? Svaret venter vi stadig på, da kronjydernes kamp mod AGF i premieren blev udsat. Det betyder også, at Randers har haft en uges ekstra forberedelse til dette opgør, hvor Jesper Lauridsen og Mathias Greve starter.

Samme spørgsmålstegn havde man til dels ud for OB, der har solgt Bashkim Kadrii, men til gengæld hentet stærke navne som Mart Lieder, Kasper Larsen og Aron Thrandarson. I premieren mod Brøndby var svaret negativt, da fynboerne tabte 0-2 og generelt leverede under niveau.

Thrandarson var lyspunktet, da han kom ind. Islændingen ligner en klar gevinst på midtbanen, som generelt havde det svært mod Brøndby. Det samme havde Oliver Lund, der efter få minutter på banen så rødt og dermed er i karantæne her.

Disse to hold har de senest år spillet målfattige opgør. Således har OB vundet de seneste to kampe, der begge har været i Odense, med 1-0, mens Randers ligeledes vandt med 1-0, da man senest spillede i Kronjylland. 

Med tanke på, at OB havde offensive problemer mod Brøndby, og har solgt topscoreren, mens Randers ligeledes har sagt farvel til Lobjanidze, ligner et spil på få mål et godt udfald. Jeg finder udmærket værdi i odds 1,98 hos Danske Spil på under 2,5 mål. Den er i mine øjne spilbar til niveauet.

Randers FC - OB: Under 2,5 mål til odds 1,98 hos Danske Spil

Begge hold er uden deres topscorer, og OB havde tilmed offensive problemer i premieren mod Brøndby. 

Lyngby - Esbjerg

Lyngby tabte ikke overraskende forårspremieren mod FC Midtjylland, men præstationen var faktisk udmærket. Nytilkomne Pascal Gregor og Mathias Hebo viste sig begge som solide kort, og spillemæssigt var de kongeblå rigtig fint med i Herning.

Nu gælder det så Esbjerg, der har købt stort ind i januar, og det bar frugt med en 1-0-sejr over FCK i premieren. Vito Mannone viste stor klasse i målet, både med redninger og ro. Søren Reese samtidig var stærkt spillende i midterforsvaret.

Esbjerg skaber stadig ikke meget, og deres mål kom da også efter en dødbold. Jeg kan stadig ikke se dem skabe kampe og stribevis af chancer, heller ikke selvom de her møder et hold med en dårligere defensiv end FC Københavns.

Begge hold har et vigtigt afbud, da Marcel Rømer er ude for hjemmeholdet, mens Yuriy Yakovenko er fraværende for gæsterne. Sidstnævnte er et af Esbjergs stærkeste kort offensivt, så det fravær hæmmer offensiven yderligere.

Lyngby er med rette svage favoritter her, men jeg finder ikke umiddelbart værdi, som markedet er nu.

Over/Under odds, Lyngby - Esbjerg fB, Søn. 23. feb. 2020 kl. 14:00 Linje: 2.5

Over

Under

Silkeborg - FC København

Foråret er overlevelseskamp for Silkeborg, men missionen startede ikke godt, da man hjemme tabte 0-2 til AaB i en blæsende affære. Silkeborg skabte egentlig en del chancer i kampen, men Junior Brumado havde ikke Ronnie Schwartz’ skarphed, og spillerne bag ham har ikke de samme kvaliteter som de spillere, der kommer til at stå på den anden side af midterlinjen her. 

FCK skuffede med 0-1 mod Esbjerg i premieren. Defensiven var shaky på dødbolde, og offensiven præsterede ikke. Siden har man i torsdags spillet Europa League mod Celtic i en kamp, der endte 1-1, men hvor indsatsen faktisk var forholdsvis opløftende.

Ståle Solbakkens tropper sprudler ikke og har tilmed returkampen mod Celtic at tænke på. De er her uden karantæneramte Dame N’Doye, hvilket svækker offensiven yderligere, så jeg forventer, som i Esbjerg, en lavtscorende kamp, dog denne gang med FCK som vindere. Kig mest mod under 2,5 mål i dette opgør. 

Over/Under odds, Silkeborg IF - FC København, Søn. 23. feb. 2020 kl. 16:00 Linje: 2.5

Over

Under

AaB - Brøndby

To hold, der startede sæsonen med 2-0-sejre, mødes i Aalborg. AaB viste fint niveau i deres sejr i Silkeborg, hvor trioen Kasper Kusk, Lucas Andersen og Patrick Olsen nok en gang svingede taktstokken offensivt. Kusk scorede to, Andersen og Olsen lagde op til et mål hver.

Brøndby har sagt farvel til Wilczek, Kaiser og Mukhtar, mens unge spillere som Anis Slimane og Morten Frendrup fik chancen fra start mod OB. Den chance greb de unge midtbanespillere, der i min bog begge strøg ind i top-3 blandt præstationerne på Brøndby-holdet.

Brøndby og AaB spiller ofte nogle meget intense og tætte opgør, men Brøndby har dog haft overhånden på det seneste. Af de seneste ti indbyrdes opgør har Brøndby vundet seks, mens fire er endt uafgjort. 

AaB er bookmakernes favoritter, men Brøndbys præstation i Odense gør, at jeg holder mig fra nordjysk sejr her. Odds 3,10, som tilbydes på Brøndby, er imidlertid også i underkanten, med tanke på at vi kun har set én kamp uden Wilczek, Kaiser og Mukhtar.

1X2 odds, AaB - Brøndby IF, Søn. 23. feb. 2020 kl. 18:00

AaB

Uafgjort

Brøndby IF

AC Horsens - AGF

”Vi har prøvet det før og ved, hvordan vi rejser os. Jeg er ikke bange for noget eller bekymret som sådan.”

Sådan sagde Bo Henriksen til bold.dk efter Horsens’ premierenederlag på 0-6 i Farum. Det er selvfølgelig fint ikke at ryste på hånden, men indsatsen i Farum var så ringe, at jeg i den grad ville være bekymret, hvis jeg var Horsens-træner.

Det er svært at se, hvor Horsens-målene i foråret skal komme fra, og når en af de bedste spillere offensivt, Hallur Hansson, så er i karantæne mod AGF, bliver det ikke nemmere. Slet ikke, når defensiven i Farum viste skræmmende lavt niveau.

AGF fik deres premiere mod Randers udsat, men aarhusianerne har samme hold som i efteråret, og optakten har været stærk, ikke mindst med Atlantic Cup-sejren over FC København.

Jeg har allerede spil ude på AGF til odds 2,05. Et odds, der er for nedadgående.

1X2 odds, AC Horsens - AGF, Man. 24. feb. 2020 kl. 19:00

AC Horsens

Uafgjort

AGF