Danmark rasler ned af UEFAs rangliste. De seneste sæsoners skuffende resultater i CL og EL har sendt Danmark ned på en 19. plads.

Med fornemme præstationer af FC København og tidligere AaB i Champions League og UEFA Cup lykkedes det Danmark at opnå en placering som nummer 13 på UEFAs rangliste efter 2011/12-sæsonen.

2013/14:
Superliga-vinderen er direkte kvalificeret til CL-gruppespillet, mens vicemestrene indtræder i CL-kvalifikationens 3. runde.

2014/15:
Superliga-vinderen og vicemestrene træder ind i CL-kvalifikationens 3.runde.

2015/16: Superligavinderen træder ind i CL-kvalifikationens 2.runde.

Men nu ser det ikke videre godt ud for dansk fodbold i de internationale turneringer. UEFAs rangliste optæller point for resultaterne i de seneste 5 sæsoner, og det betyder, at de danske Superliga-klubber nu ligger bag klubberne fra lande som Cypern, Schweiz, Grækenland, Israel, Østrig og Rumænien.

Uheldig lodtrækning men også skuffende præstationer

I denne sæson kunne vi opleve nordjyske AaB blive besejret af Dila Gori, Randers røg ud til Rubin Kazan, FC Nordsjælland kunne ikke vinde mod svenske Elfsborg, FCK fik sidstepladsen i deres Champions League-gruppe, mens Esbjerg netop har overstået deres europæiske eventyr med 1-1 resultatet mod Fiorentina.

Den sløje pointhøst i de seneste sæsoner betyder, at kommende danske mestre ikke længere vil være automatisk kvalificeret til gruppespillet.

Et hold mindre i Champions League

Vice-mestrene FC Nordsjælland havde chancen for at kvalificere sig til CL-gruppespillet, men de trak russiske Zenit i 3. kvalifikationsrunde og blev elimineret med samlet 6-0.

I den kommende sæson vil Superligaen stadig levere to hold til at jagte Champions League-drømmen, men fra 2015/16 sæsonen kommer kun mestrene med i CL-kvalifikationen, og træder endda allerede ind i anden runde.

Så der står altså hele 3 modstanderne i vejen og de danske mestre skal dermed igennem hele 6 kvalifikationskampe inden de kan få en plads i Champions Leagues gruppespil.

Til 2015/16 sæsonen vil Danmark have tre hold med i Europa League-kvalifikationen, men de træder alle ind allerede i 2. runde, og har dermed en lang vej for at nå til gruppespillet.

Læs mere her og se UEFA´s rangliste her.