Aftalen om medierettighederne til dansk fodbold fra 2012 til 2015 er nu faldet på plads, og igen er det MTG/Viasat og TV 2 SPORT der sidder tungt på dansk fodbold de kommende år.

Viasat (TV3+ / TV3+ HD) har sikret sig:

Livekampspakke 1: 1. valgskamp og 6. valgskamp

Livekampspakke 2: 2. valgskamp og 5. valgskamp

DBU’s Pokalturnering

TV 2 SPORT / TV 2 SPORT HD har sikret sig:

To ugentlige Superliga-kampe

Eksklusive rettigheder til 1. division.

Aftalen mellem Divisionsforeningen og TV 2 SPORT omfatter tredje og fjerde kampvalg i Superligaen, herunder den vigtige mandagskamp. Netop kampen mandag aften er af stor betydning for TV 2 SPORT, som gennem de seneste par år har haft voksende succes med MandagsBold.

TV 2 SPORT vil nu iværksætte forhandlinger med MTG med henblik på at sublicensiere minimum én af de fire Superliga-kampe, som MTG har købt rettighederne til. Målet er, at TV 2 SPORT i den kommende rettighedsperiode kan tilbyde seerne mindst tre kampe i hver spillerunde.

Med den nye aftale gør MTG (TV3+) og TV 2 SPORT således rent bord hvad angår dansk topfodbold.

”Vi er utrolig glade for, at vi fortsat kan vise Superliga og 1. division på TV 2 SPORT. Til glæde for fans og seere samles dansk topfodbold nu igen hos MTG og TV 2 SPORT, og det vil blandt andet betyde mindre forvirring blandt seerne. Samlet set er der tale om en rigtig positiv aftale, og vi ser frem til et fortsat godt og tæt samarbejde med Divisionsforeningen og klubberne i de kommende år”, siger Claus Bretton-Meyer, administrerende direktør, TV 2 SPORT A/S.

Sportschef for Viasat Sport Peter Nørrelund er meget tilfreds med udkommet af forhandlingerne.

”Dansk Fodbold har været en væsentlig del af Viasat siden vi første gang erhvervede rettighederne i 1998. Vi glæder os til sammen med klubberne og Divisionsforeningen at løfte dansk klubfodbold yderligere, og så er vi naturligvis også glade for at leve op til det, vi lover vores seere – nemlig at levere det bedste og mest betydningsfulde fodboldunderholdning til dem”.

I den nye tv-aftale er der lagt op til, at Superligaen også spilles fredag aften. Umiddelbart er det Viasat som har sat sig på fredagens kamp, det såkaldte sjettevalg, men denne kan muligvis ende hos TV 2 SPORT som den kamp TV 2 SPORT vil sublicensere fra Viasat. ”Selvom det er sjettevalget, så er det ikke nogen dårlig kamp. Specielt når det er en selvstændig kamp om fredagen”, siger administrerende direktør på TV2 Sport, Claus Bretton-Meyer til spn.dk.

Ifølge Rizau så her Divisionsforeningen fået mere end en milliard kroner for rettighederne, men det specifikke beløb holdes dog hemmeligt. Dermed må CANAL9 altså sige farvel til Superliga fodbold efter indeværende sæson mens 6′eren mister den danske pokalfodbold.

Superliga-klubberne har i den nye aftale også fået mulighed for at etablere egne tv-stationer med Superliga-fodbold.

Artikel publiceret den 15-09-2011

Kilde: Viasat og TV 2 SPORT / Ritzau / digitalt.tv


 

TV 2 SPORT sikrer sig endnu en Superliga-kamp

TV 2 SPORT har i dag (den 21-09-2011) indgået en aftale med MTG om sublicensiering af én af de fire kampe i hver spillerunde af Superligaen, som MTG har erhvervet rettighederne til fra 2012 til 2015. Dermed kan Danmarks sportskanal også fremover tilbyde seerne hele tre af rundens seks Superliga-opgør, svarende til næsten 300 kampe i den treårige aftaleperiode.

I sidste uge indgik TV 2 SPORT en aftale med Divisionsforeningen om køb af live-rettighederne til den såkaldte ”pakke 3”, som omfatter tredje- og fjerdevalget i hver runde. Tredjevalgskampen spilles lørdag eftermiddag, mens fjerdevalgskampen finder sted mandag aften.

Derudover har TV 2 SPORT nu sikret sig sjettevalgskampen, der som noget nyt vil blive spillet fredag aften. Fra 2012 kan TV 2 SPORT altså byde på Superliga-fodbold fredag, lørdag og mandag.

”Det er en stor fornøjelse, at vi hermed kan give vores seere en garanti for, at de også fremover får halvdelen af alle kampe i Superligaen på TV 2 SPORT. Vi har hele tiden haft som ambition at sikre os minimum tre kampe i hver spillerunde, og jeg er derfor meget tilfreds med, at det nu er en realitet”, siger Claus Bretton-Meyer, administrerende direktør, TV 2 SPORT A/S.

Udover de tre live-kampe i hver runde af Superligaen fra sommeren 2012 til foråret 2015 har TV 2 SPORT også sikret sig de eksklusive tv-rettigheder til den danske 1. division i fodbold.

Artikel publiceret den 26-09-2011

Kilde: TV 2 SPORT presse / digitalt.tv


 

CANAL9 fortsætter med Superliga med enkelte kampe på Canal+

C More Entertainment, der blandt andet står bag tv-kanalerne CANAL9 og CANAL+ har forlænget rettighederne til den danske Superliga fra og med sæsonen 2012/13 til og med sæsonen 2014/15. C More Entertainment har lavet en aftale med MTG, som indebærer, at 66 kampe fra Superligaen er sublicensieret til CANAL9 og CANAL+.

“Det er vigtigt for CANAL9 og CANAL+, at vi fortsat er en del af dansk klubfodbold. Vi kontaktede derfor MTG, da det stod klart, at de havde sikret sig rettighederne fra Divisionsforeningen, og gav dem et tilbud for Superligaens andet- og femtevalg. I dag er vi meget glade for, at vi kan meddele vores seere og abonnenter, at vi fortsætter med at vise dansk topfodbold fra Superligaen i mindst tre sæsoner endnu”, siger Johan Kleberg, Administrerende direktør hos CANAL+.

Aftalen indebærer, at CANAL+ og CANAL9 har rettighederne til at vise andet- og femtevalget fra Superligaen – i alt 66 kampe per sæson. Det er seks kampe mere end i sidste sæson. Mindst 50 af kampene bliver vist på CANAL9, mens de resterende vil blive vist på CANAL+.

MTG kommenterer på årsagen til frasalget således: “I budprocessen om rettighederne til dansk fodbold var det meget vigtigt for os at være sikre på, at vi kunne tilbyde cremen af dansk klubfodbold til vores seere. Derfor bød vi bredt på de rettigheder, der blev udbudt, men vi er også klar over, at forbrugerne har en maksimums-pris for, hvad de vil betale for at se fodbold på TV, så derfor har vi valgt at beholde det bedste og sælge det andet fra.”

Som det også kendes fra nogle af de største europæiske ligaer, vil der fra forårsturneringens start blive indført en fælles kamp-grafik samt lavet en stærkere branding af Superliga-produktet.

Artikel publiceret den 26-09-2011

Kilde: Canal+ presse / Viasat presse / digitalt.tv