Sportsbetterne kaster sig i stigende grad over bookmakernes kortodds. Her har vi sat fokus på superligadommernes statistik for antal kort og tipredaktør Frank Pilantra giver et par spilforslag til interessante kortspecials til den kommende spillerunde i superligaslutspillet.

Der er ret markant forskel på dommerlinjen hos de enkelte Superliga-dommere, der svinger fra kortkongen Morten Krogh med et gennemsnit på 5,42 gule kort per kamp til den mere kortnærige Jakob Kehlert, der i gennemsnit giver 2,25 gule kort per kamp.

Derfor bør man være opmærksom på dommerens stats, før man kaster sig over bookmakernes kortodds, og man kan måske fange nogle gode kortodds ved at holde øje med, hvilke dommere foretrækker at holde kortene i lommen og hvilke dommere, der vælger at lede slagets gang ved flittigt at uddele kort.

I denne spillerunde skal følgende dommere i aktion:

Fredag klokken 18.30: AaB - Randers (Se Ekspert-tip):
Dommer Jakob Kehlet: 2,25 gule kort per kamp, 1 rødt kort i 12 kampe

Søndag klokken 14.00 FC Nordsjælland - AGF (Se MatchCenter):
Dommer Sandi Putros: 3,69 gule kort per kamp, 0 røde kort i 13 kampe

Søndag klokken 14.00 SønderjyskE - OB (Se Ekspert-tip):
Dommer Peter Kjærsgaard: 3,91 gule kort per kamp, 3 røde kort i 11 kampe

Søndag klokken 16.00 Silkeborg - Brøndby (Se MatchCenter):
Jørgen Burchardt: 4,82 gule kort per kamp, 0 røde kort i 11 kampe

Søndag klokken 18.00 FC København - FC Midtjylland (Se Ekspert-tip):
Jakob Sundberg: 4,50 gule kort per kamp, 1 rødt kort i 10 kampe

Mandag klokken 19.00 Vejle - Viborg (Se Ekspert-tip):
Mads Kristoffersen: 3,58 gule kort per kamp, 2 røde kort i 12 kampe

Gennemsnittet for samtlige superligadommere i denne sæson er i øvrigt 3,90 gule kort per kamp. Så i denne runde har vi Jørgen Burchardt og Jakob Sundberg, der ligger over gennemsnittet, mens Jakob Kehlet ligger et godt stykke under gennemsnittet.

Spilforslag til denne spillerunde i Superligaen

Søndag klokken 18.00: FC København - FC Midtjylland

Den unge dommer Jakob Sundberg får lov til at passe fløjten i topopgøret mellem FC København og FC Midtjylland. Det er første gang, at han dømmer i Parken, og der kan komme masser af intensitet og smæk på i nærkampene.

Jakob Sundberg holder et højt kortgennemsnit på 4,5 gule kort per kamp og har også uddelt et enkelt rødt kort i denne sæson.

FC København er blandt de mandskaber, der modtager flest kort med et gennemsnit på 2,30 gule kort per kamp. Her har FC Midtjylland været mere i fairplay-humør og holder et gennemsnit på 1,56 gule kort per kamp. Kun Silkeborg har modtaget færre kort end FC Midtjylland i denne sæson.

Både FCK og FCM får Over 1,5 kort: Odds 1,76 hos Unibet*


Alternativ spil:
FCK får over 2,5 kort i kampen til odds 2,40 hos Unibet*

FCK-forsvareren Davit Khocholava har fået hele ni gule kort i blot 17 kampe, mens Lukas Lerager har modtaget syv gule kort i 20 kampe for FCK i denne sæson.

Hos FCM er Junior Brumado korttopscorer med fem gule og et rødt kort i 17 kampe, mens Paulinho har fået fire gule kort i 18 kampe.

FC Københavns spillere i karantænefare: Nicolai Boilesen, Kevin Diks og Pep Biel. Hvis Davit Khocholava får et gult kort og det vurderes til fire strafpoint, så vil han også havne i karantæne.

For FC Midtjylland er Erik Sviatchenko, Mads Døhr Thychosen og Raphael Onyedika i karantænefare, og ved advarsel til fire point vil Evander og Júnior Brumado også havne i karantæne

Afviklede kampe:
Fredag kl 18:30: AaB - Randers 3-0 (1-1 i kort)

Jakob Kehlet star i spidsen for dommerteamet i Aalborg, når AaB tager imod Randers i fredagskampen. Kehlet har suverænt det laveste kortgennemsnit af samtlige superligadommere med 2,25 gule kort per kamp. Næstlaveste gennemsnit er i øvrigt Michael Tykgaard med 3,25 gule kort per kamp.

AaB er nummer fem på bisselisten i Superligaen i denne sæson og har fået 52 gule kort, mens Pedro Ferreira har fået et rødt kort. Til dette opgør er AaB uden tre af deres største korthajer: Kristoffer Pallesen (seks gule kort), Magnus Christensen (fem gule kort) og så netop portugisiske Pedro Ferreira (syv gule kort og et rødt). 

Randers har modtaget 44 gule kort i denne sæson, hvor de har undgået udvisninger. Svenske Simon Tibbling har fået fem gule kort, selvom han blot er startet inde i 13 af sæsonens kampe og har spillet i alt 1.003 minutter i Randers-trøjen.

AaB - Randers: Under 3,5 kort til odds 2,02 hos Danske Spil* (vundet)


Alternativt spil:
Randers får under 2,5 kort i kampen: Odds 1,40 hos Danske Spil* (vundet)

Flest kort i kampen: AaB (DBN) til odds 2,26 hos Danske Spil/Unibet (voided)
AaB flest kort: Odds 2,95 hos Unibet* (77 procent af indskud)
Lige mange kort: Odds 4,30 hos Danske Spil* (23 procent af indskud)

Artiklen opdateres med yderligere spilforslag, når flere bookmakere åbner for deres kortspecials for de øvrige superligakampe i denne runde.