FC København er stadig ikke ude af guldkampen, men for at have en realistisk chance kræves en sejr i søndagens store brag mod FC Midtjylland.

AGF bragte en smule spænding ind i guldkampen i Superligaen, da de i søndags overraskede stort ude mod FC Midtjylland. Efter 76 minutters spil var aarhusianerne ellers nede med 1-3, men David Nielsens tropper kørte bare på, og til slut sikrede man en vanvittig 4-3-sejr.

Dermed har AGF scoret syv mål mod FCM i tre kampe i denne sæson. I alt har FCM lukket 18 mål ind. Så Superligaens bronzefavorit er næppe yndlingsmodstanderen for FC Midtjylland, der søndag skal på endnu en svær opgave, når man gæster nummer to, FC København.

Længere nede i rækkerne er der mest spænding om anden- og tredjepladsen i nedrykningspulje 1, mens der i er nedrykningspulje 2 er direkte duel om at undgå sidstepladsen, når Hobro og Esbjerg tørner sammen.

AGF - AaB

AGF tabte lige inden Corona-pausen ude til Silkeborg, men det nederlag rystede dem ikke. Siden genstarten har bronzefavoritterne leveret stærkt, og med seks sejre som ubesejret, heraf fire sejre, har man nu skabt et hul på hele ni point ned til fjerdepladsen i mesterskabsspillet.

Nu venter så AaB, som AGF slog 3-2 for tre uger siden. Kort efter tabte man så med samme cifre i pokalsemifinalen, så AaB løb med finalepladsen. Den plads er lidt det eneste, AaB har at spille for i resten af sæsonen, men klubben kommer til Aarhus med et nyt setup trænermæssigt.

Jacob Friis er stadig cheftræner, mens hans assistenter Allan K. Jepsen og Lasse Steensgaard røg ud. I stedet er koryfæerne Rasmus Würtz og Thomas Augustinussen kommet ind. Tal om klubånd og sejrsvilje. De har nået to dage på træningsbanen inden dette opgør.

AGF er i kampen uden midtbanemotoren Nicolai Poulsen, mens AaB er uden backen Jakob Ahlmann. To defensive afbræk, og med tanke på hvor målrigt holdene spillede for tre uger siden, ligner over 3,0 mål i en Asian-variant til odds 2,05 et fornuftigt spil hos ComeOn*.

AGF - AaB: Over 3,0 mål til odds 2,05 hos ComeOn*

Målene rasler ind for tiden, når AGF og AaB mødes. Hertil kommer, at hvert hold er lidt ramt på defensiven, hvad angår skader. 

SønderjyskE - Silkeborg

Silkeborg er rykket ned i 1. division, selvom de faktisk har spillet bedre efter Corona-pausen. Nu skal resten af sæsonen bare overstås, givetvis med fokus på at spille de unge spillere, man gerne vil teste af frem mod livet i 1. division, ind på holdet.

SønderjyskE kæmper omvendt for ikke at komme i nedrykningsdyndet. Glen Riddersholms mandskab er a point med Lyngby på tredjepladsen, så alle point tæller, og en kamp mod et allerede nedrykket hold bør være en opgave, der kan løses.

Silkeborg er uden den stærke stopper Kees Luijckx, der er i karantæne. I den anden lejr er Patrick Banggaard ude. Holdene har spillet både 3-3 og 2-2 i denne sæson, men senest vandt SønderjyskE med 2-1 ude. Det lugter af mål, for SønderjyskE skal vinde, og Silkeborg kan spille frit. ComeOns 1,87 på over 3,0 mål Asian indeholder værdi.

SønderjyskE - Silkeborg: Over 3,0 mål til odds 1,93 hos Onside Betting*

Begge hold mangler en fast forsvarsspiller, og de hidtidige indbyrdes opgør i sæsonen har været målrige. Hertil kommer, at det er en must win-kamp for sønderjyderne, alt imens Silkeborg kan spille frit.

Randers FC - AC Horsens

To hold, der nu er fri af nedrykning, kan spille frit i kampen om førstepladsen i nedrykningsgruppe 2. Randers FC var også ventet nemt at klare sig fri qua en fin margin ned, men mere overraskende er det, at Horsens har klaret sig så stærkt i foråret.

Randers, der er uden karantæneramte Alhaji Kamara, imponerer mig stadig ikke, men de vandt dog 4-0 over Hobro i seneste hjemmekamp. Siden da mødte man Horsens ude, hvilket var en kamp, der sluttede 0-0 og vel ret beset ikke var til mere end det.

Horsens står med tre uafgjorte på stribe, og de spiller, trods redningen, altid kynisk. Bo Henriksen jagter altid point, og med tanke på stillingen kan uafgjort til 3,70 hos 888sport indeholde flot værdi.

1X2 odds, Randers FC - AC Horsens, Søn. 28. jun. 2020 kl. 14:00

Randers FC

Uafgjort

AC Horsens

Hobro - Esbjerg

Hvedebrødsdagene under Troels Bech er slut i Esbjerg. Efter fire point i de første to kampe så man ud til at være på vej til at indhente Hobro senest, da Esbjerg tidligt kom foran 1-0, men på magisk vis og nærmest uden at skabe chancer vendte Hobro slaget og vandt 3-1.

Dermed er der fortsat fem point mellem de to mandskab, så alt andet end en sejr her vil være meget tæt på at sende Esbjerg i 1. division. Uafgjort kan til nød gå, men det vil sætte enormt pres på før de sidste to kampe, og samtidig vil intet være i Esbjergs egne hænder.

Hobro vil givetvis ikke gå offensivt til værks her. Uden karantæneramte Simon Jakobsen er der selvfølgelig mangler defensivt, men Peter Sørensen kan stadig sætte en betondefensiv op, og Hobro stiller sig med garanti meget godt tilfredse med 0-0. Jeg synes reelt, oddset på Hobro er for højt, men de var ringe i Esbjerg trods sejren, så jeg ville hellere kigge mod under 2,5 mål til odds 2,06 hos NordicBet*.

Over/Under odds, Hobro IK - Esbjerg fB, Søn. 28. jun. 2020 kl. 16:00 Linje: 2.5

Over

Under

FC Nordsjælland - Brøndby

Duel om fjerdepladsen i rækken. Begge mandskaber har 45 point, men FCN har scoret seks mål flere end Brøndby, mens holdene har lukket samme antal ind.

FCN imponerer ofte spillemæssigt og slog senest AaB med 4-0 ude efter en meget solid indsats. Brøndby har omvendt ikke imponeret på det seneste, i hvert fald ikke offensivt i 0-0’erne mod AGF og FCM, men mod FCK senest, hvor det blev til 1-1, var Brøndby faktisk mest chanceskabende og bedst.

Holdene spiller ofte meget målrigt, hvilket 2-2 og en 4-2-sejr til Brøndby i de første to indbyrdes opgør i sæsonen vidner om. Totalt har de seneste ti indbyrdes opgør budt på 44 scoringer, men Brøndbys problemer offensivt gør, at jeg vælger NordicBets 2,70 på over 3,5 mål fra.

Over/Under odds, FC Nordsjælland - Brøndby IF, Søn. 28. jun. 2020 kl. 18:00 Linje: 3.5

FC København - FC Midtjylland

Hvad kan FC København? Har de det, der skal til for at lukke et hul på otte point op til FCM? Det vil søndag give meget af svaret på. Den første af to indbyrdes opgør i mesterskabsspillet skal vindes, hvis troen skal bevares, men FCK spillede ikke specielt godt senest i Brøndby.

Læg dertil, at Michael Santos nu også er skadet, og anfører Zeca er i karantæne. Offensivt mangler FCK meget med Santos på skadeslisten sammen med N’Doye og Wind, ligesom Viktor Fischer ligeledes sidder ude. 

FCM har mindre at slås med skadesmæssigt, men må dog se bort fra Jens-Lys Cajuste, der er i karantæne. Mest bekymrende for FCM var nedsmeltningen mod AGF, som scorede tre mål på et kvarter og vandt 4-3 i Herning i en kamp, hvor FCM ellers kunne have sat nådesstødet ind på FCK.

Kampen er vurderet helt lige af bookmakerne, hvilket jeg er helt på linje med. Jeg finder ikke umiddelbart værdi i opgøret.

1X2 odds, FC København - FC Midtjylland, Søn. 28. jun. 2020 kl. 20:00

OB - Lyngby

OB har rejst sig flot oven på 0-6 i Silkeborg for et par uger siden. Fynboerne har skubbet nedrykningsspøgelset væk med to sejre på stribe, heriblandt da man for en uge siden gæstede Lyngby, som altså nu kommer på besøg på Fyn.

Hvor OB er stort set fri af nedrykning, er problemerne hobet sig op hos Lyngby, der er a point med SønderjyskE i kampen om tredjepladsen. De kongeblå er i frygtelig form med syv ligakampe på stribe uden sejr, og i nedrykningsspillet har man blot scoret ét mål i tre kampe.

Kniven er for struben af Lyngby-spillerne, mens OB med en sejr endegyldigt reelt kan sikre sig overlevelse og tænke på missionen om at nå i en Europa League-playoff-kamp mod Superligaens bronzevinder. Det her bliver en speciel kamp grundet presset på Lyngby, men jeg finder ikke umiddelbart værdi i 4,2 på de kongeblå. Dertil har de været for ringe for længe. 

1X2 odds, OB - Lyngby, Man. 29. jun. 2020 kl. 19:00

OB

Uafgjort

Lyngby