FC Midtjylland er kåret som mestre, men Superligaen ruller videre, og der er i denne weekend flere interessante opgør på programmet. Tipredaktør og Superliga-ekspert Jesper Helmin ser nærmere på de kommende kampe.

Meget er afgjort i Superligaen, men den sidste nedrykker er stadig ikke fundet. Det gør Hobro - Lyngby til rundens mest interessante kamp på trods af et derby i Parken mellem FC København og Brøndby.

FC Midtjylland satte endegyldigt mesterskabet på plads torsdag aften, da de vendte 0-1 til 3-1 hjemme mod FC København. Dermed er Ulvene 17 point foran, med blot fire spillerunder igen, så nu handler det kun om, med hvor stor margin mesterskabet bliver sikret.

FCK har stadig ikke sikret sig sølvet, med kun fire point ned til AGF, og stadig et internt opgør ventende. AGF har heller ikke sikret bronzen, for efter deres nederlag i Aalborg har Brøndby kun seks point op, så der er reelt fin kamp om medaljepladserne, og også om tredjepladsen, der skal ud i Europa League-playoff mod nummer syv.

Randers FC - OB

Kampen spilles lørdag den 11. juli klokken 18.00. Den vises på TV3 Sport. Find mere information i BetXperts matchcenter.

Netop kampen om syvendepladsen starter lørdag, når Randers FC tager imod OB i den første og eneste semifinale. Et spøjst system gør nemlig, at pokalvinderne SønderjyskE er trukket ud af ligaen, hvorfor AC Horsens har en fribillet til finalen om syvendepladsen.

Randers FC kommer fra en 3–1-sejr over nedrykkede Esbjerg, men det var faktisk vestjyderne, der var bedst i halvdelen af den kamp. Randers viste siden formatet, men deres form og spil imponerer mig stadig ikke. Simon Piesinger er her tilbage fra karantæne, hvilket løfter defensiven, og Vito Mistrati kommer med enorm selvtillid centralt efter sit hattrick mod Esbjerg.

OB tabte deres sidste puljekamp hjemme til Silkeborg med 3-1, men den kamp kan man ikke bruge som målestok, da OB stillede med et nærmest rent ungdomshold. En af de eneste rutinerede, Janus Drachmann, udgik efter ni minutter med en skade, så han er tvivlsom her.

Under 2,5 mål til odds 1,83 hos Unibet*

Hidtil i sæsonen har holdene spillet tætte og halvkedelige kampe, og sådan har det faktisk generelt været, når holdene er mødtes de senere år. 0-0 senest i Randers, og inden da tre gange 1-0, to gange til OB og en enkelt gang til Randers. Historik og kampens betydning - der er returkamp i Odense om en uge - gør, at jeg godt kan finde værdi i Unibets 1,83 på under 2,5 mål.

FC Nordsjælland - AaB

Kampen spilles søndag den 12. juli klokken 14.00. Den vises på Eurosport 2. Find mere information i BetXperts matchcenter.

FC Nordsjælland er gået i stå i mesterskabsspillet, hvor holdet nu er dumpet ned på sjettepladsen. Mesterskabsspillet har kastet blot fire point af sig i seks kampe, og mod Brøndby senest ramte det unge mandskab helt forbi skiven præstationsmæssigt.

AaB har længe fokuseret på pokalfinalen, som de sidste uge tabte til SønderjyskE, men de rejste sig flot med først sejr over Brøndby og siden AGF. Nordjyderne er stadig uden Lucas Andersen, men man formår alligevel at præstere ganske fornuftigt. Tre sejre på stribe er det nu blevet til i ligasammenhæng.

AaB har dog haft det svært mod FCN, der har vundet sæsonens tre hidtidige opgør, heraf to sikre sure i Aalborg. FCN’s eneste sejr i mesterskabsspillet kom faktisk i Aalborg, hvor man vandt hele 4-0.

X2 til odds 1,86 hos Cashpoint*

FCN er i skidt form, og flere spillere overvejer givetvis fremtiden, da der er bud efter dem, heriblandt Kudus. Stjerneskuddet Kamal Deen er ude med karantæne, så jeg synes efterhånden at et spil på AaB-point til omkring odds 1,90 er fornuftigt

FC København - Brøndby

Kampen spilles søndag den 12. juli klokken 18.00. Den vises på 3+. Find mere information i BetXperts matchcenter. 

For nye spillere: Få odds 15 på BIF-sejr uden omsætningskrav

  • Gå til Mrgreen.dk og opret konto
  • Gå til "Mr Green* Specials" og vælg det forhøjede odds på Brøndby
  • Spil op til 50 kroner 
  • Hvis BIF vinder, får du udbetalt 750 kroner kontant uden omsætningskrav

få odds 15 på Brøndby-sejr her

FCK spillede en glimrende første halvleg i torsdags i Herning, og førte fortjent 1-0 ved pausen mod FC Midtjylland, men så gik københaverne i stå og tabte 3-1. Den gør givetvis ondt, men nu skal alt sættes ind på at sikre andenpladsen, og motivationen bliver næppe mindre af, at det er Brøndby, der er næste opgave.

FCK havde Wind tilbage i startopstillingen i Herning, og selvom han ikke er i gear, klædte det holdet. Mikkel Kaufmann spillede også en god kamp i front, og kan Dame N’Doye her igen være med, ligner angrebet igen noget for Løverne.

Brøndby spillede en stærk kamp mod FCN torsdag og vandt med hele 4-0. Dermed er der igen lidt chancer i bronzekampen, selvom der stadig er seks point op til AGF. Skal aarhusianerne hentes, skal de sidste fire kampe nok give mindst ti point, og man kan passende starte med en sejr i Parken.

X2 til odds 2,20 hos bwin*

Holdene har taget fire point hver indbyrdes i denne sæson, men FCK er naturligvis favoritter. Jeg synes dog, at oddset på gæsterne er for højt, da FCK har været svingende og trods alt heller ikke er bedre i denne sæson.

AGF - FC Midtjylland

Kampen spilles søndag den 12. juli klokken 20.00. Den vises på Canal 9. Find mere information i BetXperts matchcenter.

Er der champagne-tømmermænd i Herning? FCM fejrede på behørig vis deres suveræne mesterskab torsdag, og nu skal de fire sidste kampe i sæsonen sådan set bare overstås. FCM kan gå efter rekord-forspring og flere andre rekorder, men det er næppe samme motivation som et mesterskab.

Noget der dog kan give motivation er, at søndagens modstander er AGF, for de har voldt FCM problemer i år. AGF vandt for få uger siden 4-3 i Herning, og i december vandt AGF 3-1 samme sted. Sæsonens første kamp, i Aarhus, vandt FCM med 1-0.

AGF er uden vigtige Nicolai Poulsen, der er i karantæne, og det betyder meget for holdets balance. Omvendt har FCM Frank Onyeka tilbage, og han giver netop det, Poulsen gør på AGF-holdet. Onyekas fravær var tydeligt i første halvleg mod FCK torsdag aften.

AGF er på motivationen gjort til favoritter, hvilket giver mening. Inden et eventuelt spil vil jeg dog anbefale at tjekke startopstillinger, for meget afhænger af, hvad FCM kommer med.

Hobro - Lyngby

Kampen spilles mandag den 13. juli klokken 19.00. Den vises på TV3 Sport. Find mere information i BetXperts matchcenter.

Så er vi fremme ved den vigtigste kamp i runden. Mandag møder Hobro Lyngby i den første af to kampe, som skal afgøre, hvilket af de to hold, der skal en tur i NordicBet* Ligaen. En nedrykning er dyr på mange parametre, så det bliver en kamp med nerverne uden på trøjerne.

Lyngby spillede 1-1 i onsdags mod SønderjyskE med et reservespækket hold, mens Hobro, endnu mere reservespækket, faktisk gjorde en god figur i 3-2-nederlaget til Horsens.

Gæsterne har en fornuftig organisation, og offensivt har de en del strenge at spille på. Sabbi, Babayan, Kirkevold, Luati og Hvilsom er en kompetent håndfuld spillere, og det bliver dem, der, sammen med en solid defensiv, skal bringe Hobro gennem disse kampe.

Lyngby har længe været tandløse offensivt, og de er nu på ti kampe i Superligaen uden sejr. Det gør ondt, og det er ærligt talt svært at se, hvor offensiven skal komme fra. Spillet flyder på ingen måde, og chancerne bliver ikke længere skabt. Meget er lagt over på Rezan Corlus skuldre, men han har ikke været lige så god i foråret som i efteråret.

Begge hold vil være rystende nervøse, og går ind uden selvtillid. Forvent en meget afventende start, hvor det meste handler om ikke at blotte sig. 3,40 på krydser kunne være en mulighed, også qua Hobros forkærlighed for uafgjorte kampe, men også Unibets 1,66 på under 2,5 mål frister.