Denne søndag skal Superligaens sidste spillerunde spilles. Tipredaktør Jesper Helmin ser nærmere på de resterende kampe og deler sine spiltanker- og forslag.

FC København er tilbage i pole position til at tage sølvet, men FC Nordsjælland kan stikke en kæp i hjulet og spille sølvmedaljerne over i hænderne på AGF.

Seks af 14 hold har spillet færdigt i denne sæsons Superliga, men der er stadig masser at spille op før sidste regulære runde i denne sæson. Sølvmedaljerne er nemlig i høj grad i spil, ligesom syvendepladsen skal fordeles, og dermed adgang til at spille om europæisk deltagelse.

Sølvet lå inden midtugens runde til AGF, men aarhusianerne fejlede i Farum, og dermed kunne FC København, med en flot sejr i Aalborg, tilbageerobre fordelen i kampen om sølvet inden søndagens sidste runde, der traditionen tro spilles med tre kampe samtidig.

Inden vi når så langt, skal det dog afgøres, hvem der venter Superligaens treer i en altafgørende kamp om europæisk deltagelse. OB har matchbold mod AC Horsens, efter at have vundet første dyst i Odense med 3-1.

AC Horsens - OB

Kampen spilles søndag klokken 14.00. Den vises på TV3 Sport. Se odds, skader, karantæner, nyheder, vejrudsigt og statistik i BetXperts matchcenter. 

AC Horsens fik et par ugers pause, da de fik lov til at sidde over i semifinalen i kampen om syvendepladsen. Det så ikke ud til at gavne østjyderne i første kamp mod OB, en kamp fynboerne kom klart bedst ud til, og heller ikke på den lange bane, var det en fordel for Horsens.

Man kunne ellers formode, at kræfterne ville være flere hos Bo Henriksens mandskab, der da også udlignede til 1-1 midt i anden halvleg, men OB havde herefter mest i tanken, og man hentede en 3-1-sejr. Dermed er alle kort på fynboernes hånd inden returopgøret.

Her skal Horsens altså vinde med mindst 2-0, hvis de skal videre, og det er ærligt talt svært at se ske. Horsens har godt nok været forårets hold, og de har overrasket igen og igen, men denne gang har jeg altså svært ved at se det ske. Ikke fordi OB er vanvittigt gode, men fynboerne har, med en stribe unge spillere, altså set fine ud på det seneste.

Omvendt har Horsens overpræsteret hele foråret, og selvom jeg har sagt det før, kan de ikke blive ved med det. Truppen er ordinær, træneren er ekstraordinær, men det er ikke nok her. OB går videre, og med et Horsens-mandskab presset frem, kan knap odds 3 på fynboerne faktisk se interessant ud.

Over 2,5 mål til odds 1,89 hos Unibet*

Dette er et interessant spil. I min optik burde vi snakke omkring odds 1,75 her, så der er flot værdi.

FC Midtjylland - AaB

Kampen spilles søndag klokken 19.00. Den vises på TV3 Sport. Se odds, skader, karantæner, nyheder, vejrudsigt og statistik i BetXperts matchcenter. 

FC Midtjylland skal søndag have overrakt guldmedaljer, men det sker i den grad i skyggen af andre kampe samme dag. Midtjydernes kamp mod AaB er reelt set uden betydning dog med det lille men, at AaB kan tage fjerdepladsen med en sejr, hvis Brøndby samtidig taber i Aarhus.

FCM har siden mesterskabet eksperimenteret lidt, og det har givet mere svingende resultater. Senest i Brøndby blev det til 1-1 i en kamp, hvor det var tydeligt, at ingen spillere for alvor havde lyst til at gå hårdt ind i duellerne. Derfor var der en del chancer, og kampen var vel mere til 3-3 end 1-1.

AaB har set defensivt ekstremt stærke ud på det seneste, med den nysammensatte trebackkæde med Okore, Thelander og Ross, og de skal forsøge at forhindre Ronnie Schwartz i at tage topscorertitlen i Superligaen.

Over 2,5 mål til odds 1,65 hos bet365*

Det kan meget vel blive lidt af en sommerkamp med tjubang-fodbold og masser af chancer i begge ender. Holdene skal godt på ferie, uden at pådrage sig skader, så over 2,5 mål til 1,65 hos bet365* kan være en lille mønt værd. Men hold indsatsen nede, qua kampens manglende betydning.

AGF - Brøndby

Kampen spilles søndag klokken 19.00. Den vises på 3+. Se odds, skader, karantæner, nyheder, vejrudsigt og statistik i BetXperts matchcenter. 

AGF stod ikke for presset, da sølvet var på deres banehalvdel. Godt nok havde man pænt med chancer i kampen mod FCN, især før pausen, men der måtte endnu et flot Casper Højer-mål til, før AGF fik uafgjort med sig hjem fra opgøret.

Dermed kan AGF ikke selv afgøre sølvet. De er afhængige af hjælp fra FCN. AGF skal gøre deres med en sejr over Brøndby, der efter et ganske pænt mesterskabsspil har set ganske ordinære ud i de seneste tre kampe, hvor det blot er blevet til to point og en enkelt scoring.

AGF var bedst i seneste indbyrdes opgør, som dog sluttede 0-0, og i de to foregående kampe i ligaen vandt aarhusianerne ganske fortjent. De har taktisk nøglerne til at bryde Brøndbys defensiv op, men også her er man uden Bundu i Corona-karantæne.

Til gengæld er Poulsen og Thorsteinsson tilbage fra karantæne, klare forstærkninger til den i forvejen brede og stærke trup. På motivationen alene skal AGF være pæne favoritter, men odds omkring 1,70, hvor niveauet ligger lige nu, er ikke interessant i min bog.

Få odds 6 på, at AGF vinder sølv

  • Tilbuddet er tilgængeligt for alle spillere med en Onsidebetting-konto
  • Bookmakeren giver odds 6,00 på, at AGF vinder sølv
  • En eventuel gevinst udbetales uden omsætningskrav
  • Spilstop er søndag klokken 19.00, når spillerundens kampe starter

Spil til det forhøjede odds her

FC København - FC Nordsjælland

Kampen spilles søndag klokken 19.00. Den vises på Canal 9. Se odds, skader, karantæner, nyheder, vejrudsigt og statistik i BetXperts matchcenter. 

FC København viste styrke i Aalborg og spillede sølvet tilbage i egne hænder. Tilbage er nu at vinde kampen over FC Nordsjælland, så er sølvet, og ikke mindst europæisk deltagelse, sikret. Det vil ikke redde sæsonen, men det vil dog holde skindet på næsen for københavnerne.

Her er man dog uden Rasmus Falk, der er i karantæne. Et vigtigt afbræk, for Falk har været en vigtig mand gennem hele sæsonen. Uden ham mangler den centrale midtbane dynamik, noget ingen af de oplagte afløsere i samme grad kan bidrage med.

FCN har for længst spillet færdig for sæsonen, men de viste dog lidt mod AGF senest. Kudus må man stadig se langt efter, men Kamal Deen er dog tilbage her, hvilket er styrker offensiven gevaldigt.

Kigger man lidt i statistikken, skal denne kamp ende uafgjort. FCK har nemlig været meget konsekvente mod deres mesterskabsslutspilsmodstandere. Man har slået AaB to gange, to gange spillet uafgjort mod Brøndby og to gange tabt til både AGF og FC Midtjylland. Første kamp mod FCN sluttede 1-1 - så skal statistikken følges, ender denne kamp uafgjort.

Uafgjort til odds 4,60 hos Cashpoint* 

FCK's motivation bør være mere end rigeligt til en sejr, men værdien ligger i krydset, der betales flot hos Cashpoint*.