BetXpert bager op til Superligaens forårsstart med et kig på de fem nederst placerede hold i ligaen. Flere har haft det svært i optakten til forårssæsonen.

Superligaen er 20 runder gammel. Om seks spillerunder skal ligaen splittes i et mesterskabs- og et nedrykningsspil, så der bliver afgørende kampe fra første fløjt, når ligaen i den kommende weekend genoptages efter to måneders vinterpause.

I de kommende dage kigger vi nærmere på de 14 Superliga-holds optakt, samt hvad der kan forventes af dem i de resterende seks spillerunder i grundspillet. Vi starter nedefra, og kigger i dag på de fem nederst placerede hold i ligaen.

Silkeborg - Farvel til Plaffeministeren

Oprykkerne Silkeborg har kurs mod direkte nedrykning, efter blot ti point i de første 20 spillerunder. Ikke mindst defensivt har silkeborgenserne været jammerlige at se på, noget atypisk med tanke på træner Kent Nielsen, der sædvanligvis har godt organiserede hold, som ikke lukker alt for mange mål ind.

46 af slagsen blev lukket ind i de første 20 spillerunder, klart flest af alle i ligaen. På målmandsposten blev Rafael Romo hentet ind i slutningen af sommerens transfervindue, og den rutinerede sydamerikaner skabte lidt ro i defensiven, men stadig har det ikke været prangende.

Nu har man så hentet endnu et rutineret kort ind, i form af Kees Luijckx, der senest har været i SønderjyskE. Han kan give noget ro, og kommer med masser af fightervilje, men om det er nok til at lukke den hullede defensiv er nok tvivlsomt.  

På midtbanen er norske Vegard Moberg kommet til for at lukke hullet efter Mathias Hebo Rasmussen, men netop tabet af Hebo kan komme til at gøre ondt, da han i min bog var blandt efterårets bedste i Silkeborg-trøjen.

Helt på niveau med Ronnie Schwartz var Hebo imidlertid ikke. Plaffeministeren stod for knap halvdelen af Silkeborgs mål i efteråret, men han er nu sendt til FC Midtjylland, der i stedet har sendt Junior Brumado, der stadig mangler at markere sig i Superligaen, den anden vej.

Uden den suveræne topscorer, og uden solide Mathias Hebo, går Silkeborg endnu et vanskeligt halvår i møde. Bortset fra første testkamp, hvor FC Midtjylland overraskende blev slået, har optakten heller ikke været prangende, med tre nederlag på stribe, og ingen mål mod hverken Sogndal eller Viborg.

Silkeborg går ind i foråret som bundprop og mit bud er, at de også har den placering, når ligaen om seks spillerunder deles.

Hvordan klarer Silkeborg sig? Højeste odds Bookmaker
Rykker ned 1,03
Rykker ikke ned 9,00

Esbjerg - Arsenal-keeper og ny defensiv

Esbjerg har slet ikke kunnet følge op på sidste sæsons tredjeplads, og det kostede i efteråret træner John Lammers jobbet. Ind kom Lars Olsen, der nu har haft en vinterpause til at få sat skik på sit mandskab.

Olsen har især defensivt haft fokus, også i transfervinduet, hvor en stribe spillere blev hentet ind. På målmandsposten ser skrøbelige Jeppe Højbjerg ud til at blive bænket, mens den tidligere Arsenal-keeper Vito Mannone tager over.

Foran sig har han masser af nye folk at dirigere med. Søren Reese, der tidligere har markeret sig i Superligaen,er ny mand sammen med svenske Franz Brorsson, der skal genfinde tidligere tiders form på Vestkysten.

Ny er også den gamle Esbjerg-kæmpe Kevin Conboy, ligesom polakken Rafal Kurzawa er hentet ind. Kurzawa ventes dog brugt på midtbanen, mens Brøndby-floppet Ante Erceg skal styrke angrebet. Om han kan det er mere tvivlsomt.

Optakten har ikke givet mange positive svar for Esbjerg. Fem testkampe har resulteret i fire nederlag og en enkelt uafgjort, og i de seneste to kampe har vestjyderne ikke scoret. I alt lyder målscoren i de fem kampe på 6-13, så planen om at sætte en prop i defensivt, har endnu ikke vist sig holdbar.

Læg dertil, at Esbjerg i foråret blot har én kamp mod de øvrige hold blandt de nederste fem,  og du har en meget svær opgave for Olsens tropper, der næppe formår at avancere før ligaen deles.

Hvordan klarer Esbjerg sig? Højeste odds Bookmaker
Rykker ned 1,30
Rykker ikke ned 3,50

Hobro - Hurra, Sabbi er her stadig

OB forsøgte flere gange i transfervinduet, men fynboerne får første til sommer Emmanuel Sabbi. Det er de glade for i Hobro, hvor Sabbis tilstedeværelse gør tilværelsen noget mere munter, og troen på overlevelse noget mere realistisk.

Udover Sabbi, markerede svenske Anel Ahmedhodzic sig forrygende i efteråret, men han er hentet hjem til Malmø. I stedet har træner Peter Sørensen hevet sin gamle væbner Simon Jakobsen ind fra Silkeborg, hvor Jakobsen i den grad var ude i kulden.

Efteråret var en skuffelse for Mål-Pål Kirkevold, der døjede med skader og svingende form, men optakten har peget i retning af, at den norske målmager er ved at finde tilbage til tidligere tiders niveau. Fire mål er det i hvert fald blevet til i de første tre testkampe.

Generelt har testkampene været fornuftige for Hobro, der åbnede med 4-2 over Horsens. Siden tabte man 5-2 til norsk Strømsgodset, mens det senest blev til 2-0 over ellers solide Fredericia. Sidste testkamp, mod Skive, spilles i dag, tirsdag.

Hobro har et solidt koncept og en taktisk dygtig træner i Peter Sørensen. Med Sabbi på kanten og Pål Kirkevold tilbage i form, har Hobro de ekstra meter i forhold til de to hold under dem, så nordjyderne kan med rette kigge lidt opad, om end der er hele fem point op til SønderjyskE på 11.-pladsen.

Netop SønderjyskE åbner Hobro foråret ude mod, mens der derefter venter svære opgaver mod FCM og AGF, inden de sidste tre kampe bliver noget mere overkommelige.

Hvordan klarer Hobro sig? Højeste odds Bookmaker
Rykker ned 1,50
Rykker ikke ned 2,55
Slutter i top 6 75,00

SønderjyskE - Topscorer erstattet og anfører hjemme

Glen Riddersholm har stor tro på sit SønderjyskE-mandskab, der i efteråret til tider spillede rigtig flot fodbold, mens man til andre tider tabte dumme kampe og havde store udfald spillemæssigt.

Topscorer Mart Lieder er sendt til OB, hvorfra man til gengæld har fået Anders K. Jacobsen, som Riddersholm allerede i sommer forsøgte at hente. Han har taget unge Julius Eskesen med sig, mens klubbens gamle anfører, Pierre Kanstrup, også er hjemme igen, efter en rundtur til Aarhus, Tyrkiet og Norge.

SønderjyskE har en ganske bred og homogen trup, med masser af solide kort. Optakten har budt på hele syv testkampe, hvor posen løbende er blevet rystet godt, hvilket også har givet noget blandede resultater, men senest blev et reservespækket Brøndby-mandskab dog slået med 3-1.

SønderjyskE har et hårdt program på fremmed græs, hvor man møder FCN, FCM og Brøndby, mens det hjemme ser mere overkommeligt ud, så det er her, pointene skal hentes.

Selvom programmet er hårdt, og selvom der er tre point op til Horsens på tiendepladsen tror jeg dog på, at SønderjyskE kan formå at tage det afgørende skridt og passerede Bo Henriksens gulblusede mandskab.

Hvordan klarer SønderjyskE sig? Højeste odds Bookmaker
Rykker ned 3,10
Rykker ikke ned 1,33
Slutter i top 6 25,00
Slutter i top 3 501,00

AC Horsens - Midtstopper som farligste våben

Horsens er et hold, mange elsker at hade, på grund af den til tider noget simple spillestil. Jeg holder af Bo Henriksens mandskab, der om nogen kender deres begrænsninger, og derfor spiller på den måde, de kan klare sig bedst.

Meget sigende for det primitive, har Horsens faktisk en spiller, der har nettet fire gange i fem testkampe. Hans havn er Erhan Masovic, og han er sådan set midterforsvarer, men han er blevet testet i angrebet i opstarten, og den test er gået godt.

Masovic fylder godt og dominerer i luftrummet, og det passer rigtig godt med den måde, Horsens spiller på. Han suppleres af store Simon Okosun, der støtter op fra midtbanen, og dermed har Horsens et våben, som kommer til at volde mange hold problemer.

Horsens har imidlertid et hårdt program i de sidste seks runder af grundspillet, hvor østjyderne møder alle top fem-hold samt nummer syv, FC Nordsjælland.

Hvordan klarer Horsens sig? Højeste odds Bookmaker
Rykker ned 4,75
Rykker ikke ned 1,16
Slutter i top 6 10,00
Slutter i top 3 251,00