Nu er ventetiden snart forbi. Fredag næste uge skydes Superligaen i gang med et hæsblæsende forårsprogram. Vi skal igen kåre de danske mestre og finde medaljetagerne og nedrykkerne. Vi har i denne optakt for forårsprogrammet 2015 taget temperaturen på hver enkel superligaklub.

Mens de største europæiske ligaer nærmest ikke holder vinterpause, så skal vi altid vente urimelig lang tid på at sparke den danske liga i gang. Til gengæld ved vi også, at Superligaen er en af de store forårsbebudere, så når først vi går i gang, så er det som regel igen vejr til at komme ud på lægterne. 

16 runder skal afvikles på 11 uger, og der venter et meget interessant forår. Før starten er der to hold, som for alvor er stukket af: Silkeborg i bunden og FC Midtjylland i toppen. Og mens der ikke er mange, som tror på mirakler i Søhøjlandet, så er optimismen noget større i det københavnske, hvor FCK har sat jagten ind på de midtjyske ulve.

Vi har i denne optakt gennemgået alle klubberne, listet nykomne og bortrejste spillere op samt fundet de bedste vinderodds for de kommende danske mestre.

Nuværende stilling

Superligaen efter 17 kampe Målscore Point
1. FC Midtjylland                       34-18 40
2. FC København 19-12 32
3. Randers FC 17-11 31
4. Brøndby 21-17 27
5. FC Nordsjælland 19-20 25
6. AaB 16-14 22
7. Hobro 24-25 21
8. Esbjerg fB 23-19 20
9. SønderjyskE 16-17 20
10. OB 19-23 19
11. FC Vestsjælland 17-31 15
12.Silkeborg 8-26 4

Holdgennemgang

FC Midtjylland

Nummer 1

Kan midtjyderne "glemme tabellen" og spille, som de gjorde i efteråret? 

Er tiden kommet? Er det nu den storsatsende hedeklub vinder det første trofæ og skifter et hav af sølvmedaljer ud med en af guld? Meget tyder på det. De er således massive favoritter hos samtlige bookmakere til at løbe med titlen. Bedste odds for at vinde DM-titlen er pt odds 1,30 hos Bet365*.

I forhold til sidste sæson hvor de i vinterpausen lå nogenlunde lige så godt til – men hvor de som bekendt fik gummiben i foråret – så virker de nu endnu mere solide. Først og fremmest fordi midtjyderne spillemæssigt var klart det bedste efterårshold. Fundamentet er bundsolidt med en stærk sammenspillet trup, og konkurrencen er stor på holdet med snart to kvalitetsspillere til hver position.

Men de er også bedre rustet i den forstand, at der nu står en stærk pengemand bag, som har spillet med musklerne i vinterpausen. Rigmanden Matthew Benham har i transferperioden sendt kraftige signaler om, at det er nu, det skal være. Hvor FC Midtjylland tidligere så det som deres fremmeste mål at udvikle og sælge spillere, så har de i vinteren afvist at sælge de to store salgsobjekter, Sisto og Igboun, og har samtidigt oprustet på to centrale pladser på holdet.

Når man skal vurdere FCM’s guldchancer, skal man naturligvis også skele til konkurrenterne. FCK må igen være den største konkurrent, og de imponerede på ingen måde i efteråret. Kan de virkelig over en vinterpause forbedre sig så meget, at de kan overhale FCM?

Et stort spørgsmål er selvfølgelig, hvor mentalt stærk FCM-holdet er, hvis de tidligt i foråret oplever modgang. De var på ingen måde uheldige i flere af efterårskampenes sidste minutter, hvor de hev flere point hjem. Hvad hvis de får en halvskidt start og 8-pointforspringet til FCK reduceres til 1-3 point efter forårets første fem runder? Træner Glenn Riddersholm afviser på det kraftigste, at de skulle være mentalt skrøbelige, og afviser samtidigt, at de i sidste års guldkamp fik gummiben.

Transferstatus

At man henter en svensk reservelandsholdsmålmand (Johan Dahlin) og superligatopscorer Martin Pusic vidner om, at man ikke stiller sig tilfreds med andet end guld. Men stærkest signal er nok, at de har takket nej til adskillige millioner og undladt at sælge nøglespillerne Pione Sisto og Sylvester Igboun. 

Ind: Martin Pusic (angriber - Esbjerg - starter/topscorer), Johan Dahlin (målmand - Genclerbirligi - starter), Sonny Nattestad (midterforsvar - Horsens - starter)

Ud: Janssen (angriber - indskifter), Korch (målmand - reserve), Onuachu (angriber - indskifter)

FC Købehavn

Nummer 2

  

Kan FCK endelig finde stabiliteten? 

Ståle Solbakken vendte hjem til hovedstadsklubben i august 2013 og blev naturligt nok betragtet som den store frelser. Den resultatmæssige FCK-tranformation er dog udeblevet. Der er sket store omvæltninger i klubben, nuvel. Ståle Solbakkens magt er enorm - han er således både cheftræner og sportschef. Derudover er et hav af spillere hentet ind - og lige så mange røget den anden vej. Der er egentlig ikke så meget tvivl om, at spillermaterialet rummer et kæmpe potentiale. Men hvornår mon det folder sig ud?

Efterårssæsonen var præget af store skuffelser. Spillet tøffede afsted som en udslidt Skoda, og der var store problemer med både at tilspille sig chancer og ikke mindst score på dem. Andreas Cornelius skulle være en del af løsningen. Men den hjemvendte striker med en prislap på 100 millioner kroner imponerede ikke, lige gyldigt hvor meget Ståle Solbakken skingert forsøgte at dirigere ham fra sidelinjen.

Det har også været tydeligt, at FCK har været alt for afhængig af Nicolai Jørgensen, og den kreativitet han kommer med. Der har simpelthen været for stor forskel på et løvehold med og uden Nicolai Jørgensen. Desværre for københavnerne har han været alt for meget skadet, og spørgsmålet er, om han kan holde sig skadesfri over et kort, men meget intenst forår med masser af kampe?

Europa League blev også en pæn fiasko på trods af fine indledende takter. FCK imponerede ved at slå ukrainske Dnipro i kvalifikationen. Man tabte så til Leverkusen og missede Champions League, men kom i stedet i Europa League. Men med nogle meget sene scoringer imod sig mod både Torino, Club Brügge og Helsinki samt nogle deciderede afklapsninger, blev det et ydmygende farvel til Europa.
 

FCK fik dog rettet op på spillet på den hjemlige bane og sluttede efteråret stærkt af med en ubesejret stime på 10 kampe. Og heldigvis for dem - og spændingen i Superligaen – sætter de FC Midtjylland til vægs i sidste kamp hjemme i Parken. 

Transferstatus

Hvis man havde forventet, at FC København en gang for alle ville vise, hvem der regerer på transfermarkedet herhjemme, så blev man slemt skuffet. I unge Björn Sigurdarson fik man den ønskede angriber, men det er ikke ligefrem noget stort navn. Herudover måtte man sige farvel til profilen Pierre Bengtsson og den mangeårige FCK’er Claudemir.

Ind: Ludwig Augustinussen (venstreback - IFK Göteborg), Kevin Foley (højreback - Blackpool), Björn Sigurdarson (fløj/angriber - Wolverhampton - indskifter)

Ud: Bengtsson (venstreback - starter), Kacaniklic (fløj - starter - Fulham), Claudemir (midtbane - starter/indskifter)

Randers

Nummer 3

Kan Randers blive ved at overraske positivt? 

Man går en stor fremtid som sælger i møde, hvis man kan overbevise nogen om, at Randers spiller angrebslystig fodbold med stor underholdningsværdi. Det var hvert fald ikke tilfældet i efteråret. Men hvad gør det, når man har en betondefensiv og et væld af begavede og disciplinerede fodboldspillere. For 17 kampe har Randers målscoreren 17-11, hvilket siger alt. Værd at fremhæve fra efteråret er blandt andet målmanden Karl-Johan Johnsson, som havde ikke mindre end 9 clean sheets, stopperen Mads Fenger og midtbanespillerne Christian Keller og Elmar Bjarnason.

Aktuelt ligger Randers på en tredjeplads, og kan de fortsætte deres solide spil, så kan det meget vel ende med en medalje. Der er ikke meget spektakulært over Randers, men de spiller effektivt og kan få mange point på den konto.

Transferstatus

Der er ikke blevet handlet meget i vinterpausen. "But if it ain't broke, why fix it?". Det vidner om, at manager Colin Todd er tilfreds med tingenes tilstand.

Ind: Joel Allansson (højreback/defensiv midtbane - IFK Göteborg - indskifter)

Ud: K. Junker (angriber - reserve)

Brøndby

Nummer 4

Kan Brøndby holde profilerne fri for skader og levere stabilt?

Forventningerne var enorme, da Brøndby på sensationel vis hentede Daniel Agger hjem som styrmand. Nu skulle et nyt stort Brøndby-hold bygges op af stammen fra det succesfulde hold under Michael Laudrup, som også indebærer Thomas Kahlenberg og Johan Elmander.

Men selvom Brøndby indtager en aktuel fjerdeplads, så er det svært at blive helt begejstret. Hertil er præstationerne simpelthen for svingende. Den ene dag kan de hjemme på Brøndby Stadion sætte modstanderen så hårdt under pres, at det kræver søsygepiller, men hvad nytter det, når man taber 0-3 ude mod Hobro runden efter?

Profilerne - inklusiv Daniel Agger - har været meget skadede, og de andre spillere har ikke leveret på højt nok niveau. Man bør med rette have store forventninger til spillere som Agger, Hradecky, Kahlenberg, Elmander og co. Vi har efterhånden vænnet os til Brøndby som en mellemvare. Bliver foråret en lang bekræftelse af det, eller vågner den slumrende storklub snart?

Transferstatus

Den offensive back Johan Larssom ser spændende ud. Men ellers har Brøndny ikke for alvor gjort væsen af sig i vinterens transfervindue.

Ind: Johan Larsson (højreback - Elfsborg-starter)

Ud: Almebäck (midterforsvar - reserve), Thygesen (midtbane - indskifter), Crone (forsvar - reserve), Fredrik Semb Berge (forsvarer (låneaftale, Molde) - reserve)

FC Nordsjælland

Nummer 5

Er FCN gode nok til den bedre halvdel af Superligaen?

Man kunne vel godt forsvare at snakke om et "år 0" for FCN før sæsonstarten. Den nye islandske træner Ólafur Kristjánsson skulle følge i sporene på hyperoffensive Kasper Hjulmand (og før ham 4-3-3-manden Morten Wieghorst). For mens de to danskere hver havde sat deres offensive aftryk på de gode nordsjællandske boldspillere, så er islandske Ólafur Kristjánsson en lidt anden type.

Man kan dog ikke andet end sige, at Nordsjælland er kommet hæderligt igennem efteråret. De startede stærkt og var med helt i toppen, men måtte halvvejs igennem en længere periode uden sejre. 25 point for 17 kampe betegner Ólafur Kristjánsson selv som godkendt, selvom en lille håndfuld ekstra point ikke havde været af vejen.

Islændingen råder dog stadig over en spændende trup, hvor blandt andet den lille vævre dribler Uffe Bech er et spændende - og landsholdsaktuelt - islæt.

Nordsjælland ligger i den øvre del af et bredt midterfelt. Det er dog så tæt, at det er svært at pege på, hvilken retning det skal gå. Men med 10 point ned til bunden kan de måske godt tillade sig at se mere opad end nedad. 

 

Transferstatus

Der er skiftet rigtig meget ind og ud i det nordsjællandske. Midtbanemotoren og landsholdsvarme Anders Christiansen er røget til Italien og efterlader uden tvivl et stor hul på midtbanen. Ind er bl.a. kommet angriberen 28-årige Gudjon Baldvinsson, som der ventes meget af. Han beskrives ikke som nogen elegantier på en fodboldbane, men har til gengæld mål i støvlerne, forklarer landsmand og træner Ólafur Kristjánsson. Man fornemmer en stille og rolig tranformationen fra et nipse-spillende hold med små vævre typer til et hold bestående af mere robuste og hårdføre mænd.

Ind: Gudjon Baldvinsson (angriber - Halmstad), Kristian Lindberg (angriber/venstrefløj - Lyngby - indskifter), Hans Mulder (midtbane -Delhi Dynamos, tidligere hollandsk Æresdivision: Waalwijk, Willem, NEC)

Ud: A. Christiansen (offensiv midtbane - starter), Runje (midterforsvar - starter), Nordstrand (angriber - indskifter),Issah (midtbane - reserve), Sise (angriber - reserve), Gundelach (højreback - reserve), Kasper Lorentzen (midtbane - indstillet karrieren)

AaB

Nummer 6

Kan AaB finde motivationen i den hjemlige andedam?

De danske mestre og pokalvindere har haft et svingende efterår. For mens de er langt fra medaljepladserne (9 point op til nummer 3) i Superligaen, så tog de fusen på de fleste eksperter i Europa League. På forunderlig vis gik AaB videre fra en svær gruppe fuld af østeuropæiske hold. Og det til trods for en snitter på 0-6 ude mod Steaua Bukarest (hvor alle mål blev scoret på 23 minutter i anden halvleg) og yderligere to udebanenederlag. For hjemme i Aalborg gjorde AaB til gengæld rent bord og spillede sig derfor videre til knock out-fasen som eneste danske hold.

Måske er det naturligt nok med lidt tømmermænd sæsonen efter, at man højst overraskende vandt DM. Det er trods alt svært at overraske to sæsoner i træk. Men 22 point efter 17 kampe er ikke tilfredsstillende. Godt nok mistede man før sæsonen bl.a. Kasper Kusk, men spillere som Thomas Enevoldsen og den gamle AaB-bomber Helenius er ikke dårlige erstatninger.

Det bliver i øvrigt interessant at iagttage AaB-spillerne et stykke henne i foråret, hvis der ikke rigtigt er mere at spille for. For træner Kent Nielsen har som mange ved valgt at skrive kontrakt med OB fra næste sæson. Det kan være, der kommer en reaktion på det, selv om det ville være underligt at se et Kent Nielsen-mandskab uden motivation.

Det er tænkeligt - særligt hvis klubben havner i ingenmandsland midt i tabellen - at de vil gå hårdt efter pokaltitlen igen. Kan de vinde endnu en titel under Kent Nielsen, vil det være den perfekte afslutning for samarbejdet, og den gamle landsholdskæmpe vil sætte sig tungt i AaB-annalerne.

Transferstatus

AaB-holdet er stort set uforandret. Eneste nytilkomne spiller er højrekanten Andreas Blomqvist, som dog virker som et interessant bekendtskab.

Ind: Andreas Blomqvist (midtbane - Mjällby)
Ud: S. Frederiksen (angriber - indskifter), Wichmann (midtbane - indskifter)

Hobro

Nummer 7

Kan humlebien flyve videre?

Hobro er alletiders sensationshold i Superligaen. Hvem kender ikke historien om de jyske fyraftensprofessionelle, som står tidligt op for at malke køer, inden de møder til træning. Og så spiller superligafodbold i weekenden og banker både Brøndby og FCK.

Det er svært ikke at blive fodboldromantisk og hylde denne sammenslutning af lærere, landmænd og studerende. Og så oveni købet når de blæser på alle fodboldtyngdelovene og spiser lystigt at Superligaens pointkage. Hobro har imponerende 21 point efter 17 kampe. Seks ned til en nedrykningsplads. Hvem levnede lige Hobro en chance for at klare sig i Superligaen inden sæsonstart?

Nøgternt set burde de ikke have mange point, og de burde være placeret nederst i tabellen. For truppen er spiller for spiller slet ikke dygtig nok. Med status som deltidsprofessionelle burde de ikke kunne udgøre et superliga-hold, og hele klubbens amatør-setup er ikke tidssvarende. Men de er da ligeglade oppe i Hobro. Og hvis klichéen om humlebien skal give mening, er det så ikke nu? De klarer sig på urgamle dyder som gejst, sammenhold, fight og tro på hinanden.

Blandt profilerne er blandt andet anfører Mads Justesen, hurtigløberen Quincy Antipas og livsfarlige Mads Hvilsom.

Men, men, men. Kan det nu også blive ved? Mange spår dem et svært efterår. Kan de nu klare sig, når euforien går over?

Transferstatus

De har mistet talentfulde Emil Berggren, der sidst på efteråret udmærkede sig med flere vigtige mål. Derimod har de høstet Mikkel Thygesen, som man umiddelbart skulle tro passer rigtig godt ind i klubbens spillestil og værdisæt. En hårdtarbejdende midtbanemand, der løber solen sort.

Ind: Mikkel Thygesen (midtbane - BIF-indskifter), Mikkel Beckmann (offensiv midtbane - fri transfer)

Ud: E. Berggren (angriber - starter), R. Hansen (midtbane - reserve)

 

Esbjerg

Nummer 8

Er afløserne for Pusic og Ankersen gode nok?

Hver gang man for alvor begynder at tro på, at Esbjerg kan spille med om de øverste pladser i "Suppen," så skuffer vestjyderne. Efter en flot femteplads i sidste sæson så har Esbjerg kravlet rundt blandt de nederste i ligaen hele efteråret efter blandt andet en rædderlig start. Det var som om, de aldrig helt kom sig over skuffelsen i Europa League-kvalifikationen, hvor de langt inde i overtiden så ud til at gå videre mod det ringe spillende polske hold Ruch Chorzow.

Esbjerg-træner Niels Frederiksen betegner selv de 20 point for 17 kampe som akkurat godkendt. Og i en så tæt Superliga med kun to point op til målet om top 6, så skal alarmklokkerne da heller ikke ringe. Men omvendt er der også kun fem point ned til nedrykningsstregen.

Der er tyndet ud i profilerne på holdet efter et transfervindue, der umiddelbart ikke faldt ud til Esbjergs fordel. De har brug for en god start på foråret for at bevise over for omverdenen - og ikke mindst dem selv - at de har spillerne, som kan afløse Gomes, Pusic og Ankersen

Transferstatus:

Mange Esbjerg-fans ser med skepsis på holdet efter transfervinduets sidste dage, hvor de først kunne se profilen Jakob Ankersen ryge og senere også se holdets topscorer Pusic blive solgt til de irriterende og storskrydende konkurrenter fra FC Midtjylland. Herudover er også stamspilleren Gomes solgt. Som erstatning for Ankersen er hentet Kevin Mensah fra Viborg og derudover en ordentlig bunke svenskere - heriblandt dygtige, men formsvage Erik Friberg. Spørgsmålet er nu, om de står distancen.

Ind: Erik Friberg (midtbane - Bologna - ikke spillet siden maj), Daniel Larsson (højrefløj/offensiv midtbane/angriber - Granada-reserve, men forrige sæson var han fast Primera-starter i Valladolid), Michael Almebäck (midterforsvar - reserve), Kevin Mensah (offensiv midtbane - Viborg)

Ud: M. Pusic (angriber - starter/topscorer), J. Ankersen (højrefløj - starter), Gomes (midterforsvar - starter), J. Rasmussen (midtbane - reserve), Bergvold (midtbane - reserve), Askou (midterforsvar - reserve), Højbjerg (målmand - reserve)

SønderjyskE

Nummer 9

Kan SønderjyskE magte rollen som ikke-favorit til nedrykning?

Lige meget hvor langt nede i suppedasen SønderjyskE ligger, og ligegyldigt hvor mange eksperter, som dømmer dem ude, så kan de ikke rykke ned. Sådan har det i hvert fald været de seneste mange år. Sidste år på samme tidspunkt som nu lå de hjælpeløst sidst, og nu måtte det da være året, hvor de skulle ned og vende. Det var det som bekendt ikke, og det er svært at se, at det skulle blive i år, selvom de kun har 5 point ned til stregen. For de er mestre i at redde sig.

Spørgsmålet er denne gang måske, om de nu kan klare det pres, at alle forventer, de ikke rykker ned?

SønderjyskE ligger med 20 point for 17 kampe og har målscoren 16-17. SønderjyskE har en god flok af solide og rutinerede spillere, som har tonsvis af erfaring. Blandt andet Niels Lodberg, Daniel Jensen, Tommy Bechmann og Johan Absalonsen.

Transferstatus

Det er ikke de mest iøjnefaldende handler, klubben har lavet. SønderjyskE skulle dog være særlig godt tilfreds med bl.a. islandske Baldur Sigurdsson, som kan erstatte landsmanden Hallgrim Jonasson.

Ind: Baldur Sigurdsson (midtbane - KR Reykjavik), Michael Uhre (angriber - Skive), Marc Pedersen (midterforsvar/højreback - Fredericia - anfører)

Ud: Hallgrimur Jonasson (midterforsvar/defensivmidtbane - starter), Siers (forsvar - reserve)

OB

Nummer 10

Kan OB fastholde momemtum og endegyldigt rykke fri af bunden?

Det strider helt sikkert imod de blå-stribedes selvforståelse, at de ligger og roder rundt nede i bunden af ligaen. Helt galt kunne det dog være gået, hvis ikke en vis Ove Pedersen var kommet ind halvvejs og fik sat skik på holdet. For faktum er, at indtil da havde OB spillet som det, de var: et bundhold.

De kan da heller ikke se sig fri for stadig at være en nedrykningskandidat. Men hvis der er nogen, der kender gamet og ved, hvordan man ydmygt går til opgaven, så er det Ove P. Med andre ord forventer langt de fleste, at OB klarer den.

For OB'erne vil det da også være en katastrofe, hvis ikke Kent Nielsen (ny træner fra sommer 2015) kan overtage et superligahold og forsøge at bygge et nyt slagkraftigt hold op.

Transferstatus

Thomas Dalgaard aka ”Lazy boy” kommer hjem fra et aldeles mislykket ophold i Heerenveen. Han kunne score mål i Viborg, men kan han også i OB? De får brug for det. Ligeledes har man hentet evighedstalentet Kenneth Zohore, der er blevet fritstillet fra Fiorentina, hvor han ikke fik nogen kampe. 

Ind: Thomas Dalgaard (angriber - Heerenveen-reserve, men tidligere mange mål for Viborg, bl.a. mod OB), Kenneth Zohore (angriber - Fiorentina, hvor han fik 0 kampe) Hallgrimur Jonasson (midterforsvar/defensiv midtbane - SønderjyskE - starter), Håkon Skogseid (midterforsvar/højreback - Viking - reserve i 2014 efter en række sæsoner som fast mand)

Ud: Ruud (højreback - starter)

FCV

Nummer 11

Kan FC Vestsjælland komme godt fra land, så konkurrenterne ikke løber fra dem?

Det var åbenbart ikke så nemt bare at skifte chefen ud med assistenten. Vestsjælland under sidste sæsons assistentræner Michael Hansen startede flot, men luften er gået noget ud af Slagelse-holdet. De sidste fem kampe gav kun et point, og så må man ned og ligge under stregen.

Fire point er der op til redning. Selvom det ikke er meget, så ser det svært ud for Vestsjælland, der da også er bookmakernes favorit til at følge Silkeborg ned. 

Transferstatus

Osama Akharraz er en humørspiller uden lige, men rummer også masser af potentiale. Kan han få en god start, er der masser af kreativ kraft at hente i ham. Apostolos Vellios har desuden fået en god start i træningskampene, hvor han har banket nogle kasser ind.

Ind: Eggert Jonsson (midterforsvar/defensiv midtbane/højreback - Belenenses - indskifter), Apostolos Vellios (angriber - Lierse - indskifter), Osama Akharraz (fløj - stoppede i AGF i foråret 2014)

Ud: Borges (angriber - indskifter), König (angriber - indskifter), J. Thomsen (defensiv midtbane/midterforsvar - reserve)

Silkeborg

Nummer 12

Kan Silkeborg få 2 hurtige sejre, som kan få dem til at tro på miraklet?

At Silkeborg var en af favoritterne til nedrykning, var de fleste klar over inden sæsonstarten. Men at de skulle gå efteråret igennem uden at vinde en eneste kamp og kun skrabe 4 point til sig var svært at tro. De ligger uhjælpeligt sidst.

Træner Jesper Sørensen er fyret, og den nye mand Kim Poulsen er kommet på noget af en opgave. De har 15 point op til redning og skal skabe nyere dansk idrætshistorie, hvis det skal lykkedes.

Til gengæld kan holdet spille fuldstændig frit, for ingen forventer noget. Og hvem ved, om det kan sætte lidt gang i spillet.

Transferstatus

Hvem gider til en klub, der de facto allerede er rykket ud? Ikke mange, ser det ud til. Vi ved ikke, om det er grunden til, at de ikke har hentet nye spillere ind. Men tanken er nærliggende.

Ind:

Ud: J. Bech (angriber - hyppig starter), Sune Killerich (forsvar, fri transfer)

Vinderodds

Vinder af Superligaen

Bedste odds Bookmaker
FC Midtjylland 1,30
Bet365
FC København 6
Ladbrokes
Randers 25
Tonybet
Brøndby 26 Bet365
FC Nordsjælland 151 Bet365
AaB 261 Bet365
Esbjerg 801 Bet365
SønderjyskE 1201 Bet365
Hobro 2001 Unibet
OB 2001 Unibet
Silkeborg 5001 Bet365
Vestjælland 7001 Unibet

Hvem rykker ned?

Nedrykkere

Bedste odds Bookmaker
FC Vestjælland 1,85
NordicBet
Hobro 4,50
Bet365
SønderjyskE 7,5
Unibet
OB 9 Bet365
Esbjerg 31 Unibet
AaB 60 Unibet
FC Nordsjælland 80 Unibet
Brøndby 250 Unibet
Randers FC 800 Unibet
FC København 2000 Unibet
FC Midtjylland 3000 Unibet

OBS: Ingen bookmakere har odds på Silkeborg som nedrykker.