Sidste sæson havde vi en vanvittig kamp om at undgå Superliga-nedrykning. Vi har taget et kig på de hold, som kan ventes at være en del af bundstriden.

Odds på hvem rykker ned i Superliga?

Nedunder kan man se odds på Superliga-nedrykning. Her er Hvidovre kæmpe favoritter til at tage en tur tilbage i NordicBet* ligaen, og Vejle ligger som den næste på listen til odds 1,95 hos bet365*.

Odds på Superliga-nedrykning

Ovenover kan man se odds på Superliga-nedrykning. Her er Hvidovre kæmpe favoritter til at tage en tur tilbage i NordicBet* ligaen, og Vejle ligger som den næste på listen til odds 1,95 hos bet365*. Herefter ligger Lyngby med et odds 2,30 hos NordicBet*

Derefter kommer der et spring i oddset, op til de næste kandidater. Man kan få odds 6,50 på enten Randers eller Silkeborg tager en Superliga-nedrykning fra i 2023/2024 sæsonen. 

Det er lidt interessant at se OB ligger med odds 10, eftersom Randers i sidste sæson klarede sig en del bedre, end det traditionsrige hold fra Fyn. 

3 kandidater til at rykke ned 

Som vi kan se ovenover, er der tre åbenlyse hold, som er kandidater til at rykke ned i næste sæson. Den første der er tale om, er Hvidovre, som jeg også tror ender sidst. – Det gør jeg, på grund af flere faktorer, som går imod oprykkerne.

For det første har de ikke været i Superligaen i 26 år, så det tempo der spilles i, kan blive en udfordring, og derudover så har de heller ikke den store erfaring med Superligafodbold.

For det andet har de mistet et par store profiler i Andrea Pyndt og Frederik Carlsen, som i sidste sæson var afgørende for Hvidovres oprykning.

For det tredje så mener jeg også, at Hvidovres spillestil, kan blive sårbar i Superligaen. Det er et hold der gerne vil være på bolden, og den tilgang kan måske forekomme naiv, hvis de ikke er klar til det pres der kan komme fra de mere rutinerede Superligahold. 

Så jeg er gået på at, Hvidovre i forbindelse med Superliga-nedrykning, men jeg vil dog ikke anbefale, at man spiller Hvidovre. Meget kan nemlig ske, og hvis de rammer en stime, og kan overraske med deres spillestil, så kan de måske klare den. Derudover så er odds 1,28 hos bet365* heller ikke særlig tillokkende. 

De næste på listen, er ret interessante. Her finder man nemlig Vejle, og dem har jeg noget større tiltro til, og det har bookmakerne også. Vejle står nemlig til odds 1,95 og det er derfor lagt lidt op til, at det skal stå imellem Vejle og Lyngby, da Lyngby står til odds 2,30 for at rykke ned i 2023/2024. 

Skal jeg vælge mellem de to, så vil jeg spille på, at Lyngby taber den kamp, og rykker ned. Lyngby går ind i en svær anden sæson. Man ser ofte, at nyoprykkere klar første sæson, men mister pusten i den efterfølgende. 

Lyngby overlevede med nød og næppe i sidste sæson, hvor de tog det afgørende point i sidste runde, men jeg tror ikke på dem i næste sæson. Derfor kunne odds 2,30 hos bet365*, på at Lyngby rykker ned, være et godt spil i min optik.

Vejle har en god bredde, et godt defensivt fundament, og så har de også været i Superligaen igennem de seneste år. Så jeg tror på, at de har hvad der skal til, men det skal nok blive tæt nede i bunden.

Outsiderne til Superliga-nedrykning 2024

Skal man gå med et lidt alternativt bud på en nedrykker, så tror jeg faktisk Randers FC til odds 6,50 er et godt bud. P.t. ligger de i forhandlinger om et salg af deres største profil, Lasse Berg Johnson, som i sidste sæson spillede samtlige kampe for Randers, og var en afgørende brik, for deres gode start. 

Mister Randers deres midtbanedynamo, så kunne det godt sætte dem tilbage, og vi ved alle hvor tæt Superligaen er. Så det at miste nogle procenter, kan være ganske afgørende. 

En anden klub kunne være OB, som også har mistet deres midtbanegeneral i Jeppe Tverskov. Han er smuttet over broen til FC Nordsjælland, og han vil blive savnet. Dernæst så har OB også solgt Yankuba Minteh. Den lynhurtige fløj blev solgt for et stort beløb til Newcastle, og den X-factor han bidrog med, vil også være savnet i Ådalen. 

Jeg tror ikke selv på, at OB ryger ned, men odds 15 hos bet365* er tillokkende, og der skal måske ikke meget til, at OB gentager bedriften fra 1997/1998 sæsonen. 
 

Nedrykningsspillet 2022/23

Det er altid spændende at følge toppen af 3F Superligaen, og holde øje med, hvem der løber med mesterskabet. Topstriden var også spændende i 2022/2023 sæsonen, men den var ingenting ift. nedrykningsspillet i Superligaen.

I Grundspillet så det dog ret afgjort ud, her lå AaB sidst med 15 point, en negativ målscore på -15, og 8 point op til overlevelse. Lyngby lå næstsidst med 16 point, en negativ målscore på -15 og 7 point op til overlevelse, og så lå AC Horsens på en 10.plads med 23 point, en negativ målscore på -11. 

Så Horsens stod godt til nedrykningsspillet, men de to hold der lå under dem, fik lige pludselig fornyet håb, og så blev det for alvor spændende i de sidste runder, og kampen om at undgå Superliga-nedrykning blev voldsom spændende og skulle afgøres i allersidste spillerunde. 

Her var AaB, AC Horsens og Lyngby alle i ilden på samme tidspunkt. AaB mødte Silkeborg i Aalborg, og skulle blot vinde over Silkeborg, eller hente et point, hvis kampen mellem AC Horsens-Lyngby endte uafgjort. 

Det endte dog med, at AaB måtte se Alexander Lind scorer i det 74. min, og så var matchbolden i Horsens, hvor AC Horsens og Lyngby mødtes. Hvis Horsens vandt, og AaB tabte, så klarede de frisag. Lyngby kunne nøjes med et point, hvis AaB vel og mækre tabte til Silkeborg. 

Summa summarum blev at AaB sluttede på sidstepladsen med 27 point, og en negativ målscore på -11, AC Horsens tog næstsidste pladsen med 28 point og en negativ målscore på -25 og Lyngby blev på den rigtige side af stregen med 28 point, men en bedre målscore, som samlet set var -19. 

Sammenligner man bundstriden med topstriden, så var der måske igennem sæsonen meget spænding om, hvem der ville løbe med titlen, men den afslutning på nedrykningsspillet i Superligaen 2022/2023, vil gå over i historien, og det vil det også fordi det er første gang i Superligaens historie, at AaB er rykket ned. Så det kan altså godt blive det hold man mindst forventer ryger ud, som tager turen ned.

Superligahistorien mest overraskende nedrykkere

Hvis man inden sidste sæson startede, havde tænkt eller oddset på AaB i forbindelse med Superliga-nedrykning, så havde det givet en ganske fornuftig gevinst. Undervejs ændrede oddset på Superliga-nedrykning sig, og AaB gav på et tidspunkt 2,90 efter blot et par runder, men hvis man havde spillet før sæsonen, kunne man måske have hentet et endnu bedre odds. 

AaB’s nedrykning i 2022/2023 sæsonen er dog ikke den største overraskelse. I gennem tiden har vi været vidne til nogle gode hold, som har taget turen fra Superligaen ned i 1.division. 

1. Den første jeg har fundet frem, er Herfølge i 2000/2001, måske var holdet ikke meget bedre, men at gå direkte fra DM-titel til Superliga-nedrykning er immervæk ret overraskende.

Fodbolddanmark var i chok, da landsbyklubben Herfølge med John Faxei trænersædet snuppede det danske mesterskab for snuden af Brøndby i sæsonen 1999/2000. Det blev dog til en kort fest, da Herfølge året efter sammen med Haderslev rykkede ned. Herfølge måtte altså ned i 1. division blot 12 måneder efter champagnesprøjt og høj cigarføring.

2. OB tog også turen ned i 1997/1998 sæsonen med et fremragende hold, som var alt for godt til at rykke ned. Det er i manges øjne også den største overraskelse. OB rykkede ned med 25 point, og Ikast ledsagede dem med 29 point. 

I den sæson, havde OB spillere som Lars Høgh på mål, et forsvar bestående af Michael Hemmingsen, Ulrik Laursen, Steen Nedergaard, en midtbane med profiler, som Brian Steen Nielsen, Morten Bisgaad og Stig Tøfting en kort overgang. Oppe foran havde OB også Mwape Miti, Erik Bo Andersen og Ronnie Ekelund. Så et alt for godt hold til at ryge ned.

OB tog da også en returbillet, eftersom de smadrede igennem 1.division og rykkede op igen med 74 point, 10 point mere end Esbjerg FB, som lå lige under dem. 

3. AGF er også værd at hive frem ift. overraskelser og nedrykninger. I sæsonen 2009/2010 startede AGF som fyr og flamme, og lå nr. 1 efter de første 7 runder, og Erik Rasmussen var ikke bleg for at melde AGF op, som guldaspiranter. 

Det endte dog et helt andet sted for de hviie. AGF sluttede nemlig 2009/2010 sæsonen som nedrykkere.

Efter et fantastisk comeback af Randers FC, blev AGF overhalet indenom, og måtte tage en tur ned i den næstbedste række. Det på trods af, at AGF havde flere landsholdspillere, og generelt en rigtig stærk trup bestående af Martin Jørgensen, Jakob Poulsen, Peter Graulund, Nando Rafael, Benny Feilhaber og en ung Michael Lumb.

Se også: