Der er bundopgør og vigtige point på spil i kampen om top 6-placeringerne, men weekendens absolut mest imødesete opgør i Superligaen er naturligvis duellen mellem de to store mesterskabsfavoritter, FC Midtjylland og FC København. Tonni Munk Jensen har fundet et godt værdispil i topbraget og kommer som sædvanlig omkring alle kampene i den kommende runde.

FC Københavns træner Ståle Solbakken siger mange rigtige ting, og man kan kun erklære sig enig, når han påpeger, at FC København pointmæssigt har præsteret et fremragende efterår. De er stadig med i pokalturneringen og har fine chancer for avancement i sin Europa League-gruppe, og så har de hentet 2,27 point i snit i sæsonens hidtidige 15 Superliga-kampe. Det kan næsten ikke gøres bedre i så stramt et program, og da slet ikke med alle de skader, som holdet har været ramt af.

I mange af de tidligere sæsoner ville pointsnittet være nok til at have skabt et stort hul ned til forfølgerne, men i stedet halser de forsvarende mestre fire point efter FC Midtjylland, der på imponerende vis har hentet 38 point i 15 kampe, kun tabt én kamp og kun indkasseret seks mål. Det er ekstraordinært flot, især med tanke på, at man i sommerpausen sagde farvel til profiler som Paul Onuachu og Jakob Poulsen, der har været nøglespillere for dem de seneste sæsoner. 

Det skal med, at FC Midtjylland har været ekstremt heldige i en del tætte kampe, hvor de har taget stikket til sidst, men man kan ikke tage fra dem, at de har ligaens klart stærkeste defensiv, hvor fireback-kæden stort set ikke giver chancer væk, og Jesper Hansen i målet er en meget sikker sidste skanse. Desuden er offensiven spækket med stærke navne, der skaber de nødvendige chancer og sandsynligvis kun vil blive bedre, som sæsonen skrider frem. 

Brian Priskes tropper er på nuværende tidspunkt favoritter til mesterskabet, og selvom FC København meget vel kan have det bedre hold på papiret, så har FC Midtjylland den store fordel søndag, at de udover hjemmebanen har færre skader end gæsterne og ikke mindst bør have meget friskere ben. FC København har således en hård Europa League-kamp torsdag aften mod Dynamo Kiev.

Efter denne runde venter efterårets sidste landskampspause, hvor Danmark forhåbentlig indløser en billet til EM-slutrunden næste sommer.

Randers - AaB

Spilles fredag d. 8/11 kl. 19.00 - Se mere info i vores matchcenter  

Vigtigt opgør mellem to hold, der ligger på hver sin side af top 6-stregen. Randers vandt for fjerde gang i træk på hjemmebane, da Lyngby blev sendt hjem med nederlag, og det var på mange måder en typisk Randers-sejr: Spillet var ikke det kønneste, men man stod godt i kæderne og arbejdede som et hold. Det bliver også opskriften mod AaB, som Randers har haft ganske godt styr på det seneste år, hvor det er blevet til tre sejre i fire indbyrdes kampe. Der skal dog ændres på holdopstillingen, for hele tre stamspillere er i karantæne, mens offensivprofilen Lobjanidze stadig ventes ude. Erstatningerne er dog ganske fine, idet Mathias Nielsen i midterforsvaret og Vito Mistrati på midtbanen tidligere har været at finde blandt Thomasbergs foretrukne, så det er snarere på relationerne og manglende kampform, at de nye spillere bliver udfordret. 

AaB spillede på mange måder en ganske fornuftig kamp mod duksene fra FC Midtjylland, men mange gode angreb blev ikke til mere end "lige ved og næsten". De manglede simpelthen en angriber, og det var en stor svækkelse, at hverken Kaufmann eller van Weert var til rådighed. Sidstnævnte er tilbage i træning, men skulle ikke være klar til startpladser foreløbig. Abildgaard var tilbage i startopstillingen efter et langt tilløb grundet skader, og det øger konkurrencesituationen på midten, når Lucas Andersen bliver rykket væk fra angriberpositionen, og Børsting flyttes fra den bænk, hvor han var nødtvungen substitut i fraværet af Ahlmann og Patrick Kristensen senest. Pudsigt nok har det været en fordel at være udebane i de indbyrdes opgør mellem de to hold, og AaB har således også kun tabt én af de seneste otte ligakampe i Randers.

Randers - AaB: Randers +0,25 til odds 1,75 hos Danske Spil

Oddset er faldet en del på AaB, efter det blev kendt, at Randers mangler en del spillere pga. karantæne. Markedet synes bare at glemme, at også AaB har folk ude, og gæsterne kan få svært ved at bryde igennem en stærk Randers-defensiv, hvis ingen af angriberne bliver klar til denne kamp. 

Horsens - Silkeborg

Spilles lørdag d. 9/11 kl. 16.00 - Se mere info i vores matchcenter 

Bundmøde mellem to hold, der meget vel kan havne i samme nedrykningspulje, når grundspillet er slut. Der er otte point mellem holdene nu, så Horsens kan med en sejr her tage et stort skridt væk fra en af de direkte nedrykningspladser. Bo Henriksens tropper beviste i sidste weekend, at de er et stærkt udehold, da de spillede en fin kamp i Esbjerg og med lidt held sagtens kunne have snuppet sejren. Holdet har set ganske solide på det seneste, hvor kun OB blev for stor en mundfuld. Ellers har der været tale om tætte kampe, hvor Horsens burde have fået flere point, end det rent faktisk er blevet til. På hjemmebane har det ikke altid været kønt, men det ser dog ud til, at de er blevet bedre til at spille som favoritter, for i begge sejre mod Lyngby og Hobro i henholdsvis september og oktober, formåede man at kontrollere kampene og vinde fortjent. Hallur Hansson er stadig skadet, og angriber Brock-Madsen er højst sandsynlig også ude her.

Så har man set det med. Silkeborg kan rent faktisk godt forsvare, og nu er det lykkedes dem at holde modstanderne nede på en enkelt scoring i to kampe i træk. Desværre har man så givet køb på noget af den offensive pondus, og det ene point i de to kampe batter ikke alverden i bunden af Superligaen. Det er en balancegang for Kent Nielsens tropper, for fokuserer de for meget på defensiven, så får de simpelthen ikke skabt nok den anden vej, og der skal snart nogle sejre på kontoen, hvis de skal undgå den sidsteplads, som lige nu ligner en direkte billet til 1. division. Heldigt nok skulle angriber Ronnie Schwartz være klar igen til lørdagens kamp efter et slemt sammenstød mod Brøndby, for havde han først fået en langtidsskade, så havde det for alvor set svært ud for bundproppen. På positiv-siden spiller Silkeborg bedre og bedre mellem felterne, hvor de unge spillere er ved at vænne sig til Superliga-tempoet. Men slutproduktet skal være bedre, hvis de skal vinde i Horsens.

Horsens - Silkeborg: Horsens til odds 1,95 hos Unibet (nu 1,90)

Unibet ligger et stykke over markedet på 1-tallet her, og der bør kunne presses lidt værdi ud af oddset. Horsens har ganske vist en pokalkamp onsdag aften, men de virker ganske solide i øjeblikket, og modsat Silkeborg har de formået at finde en god balance mellem en god defensiv og en offensiv, der også truer den anden vej. Det ligner endnu en kamp, hvor Silkeborg har fint med boldbesiddelse, kniber med at skabe chancer og giver for store chancer væk selv.

Hobro - FC Nordsjælland

Spilles søndag d. 10/11 kl. 12.00 - Se mere info i vores matchcenter  

Hobro er de seneste uger rutchet fra en midterplacering til en plads i bunden. Med kun to point i de seneste seks kampe er der ikke meget at juble over for nordjyderne, der ellers fik en stærk start på sæsonen. Præstationen i OB var man i Hobro-lejren ganske fint tilfreds med, men med til historien hører, at et træt OB-hold hurtigt kom foran 2-0 og derefter overlod initiativet til Hobro, der aldrig rigtig skabte det store. I de seneste 11 kampe har man kun én gang scoret mere ét mål, og så er det svært at vinde fodboldkampe. Angriber Kirkevold, der tidligere har været en énmandshær for holdet, virker langt fra topform, og han har kun scoret ét mål i de seneste syv kampe. Generelt set har holdet slet ikke skabt nok offensivt på det seneste, hvor man ikke har scoret i åbent spil i over seks timer. Det bliver heller ikke nemt mod et Nordsjælland-hold, hvor Hobro kommer til at løbe efter bolden det meste af tiden.

FC Nordsjælland fik som forudsagt en svær kamp mod AGF, der havde forberedt sig fornemt på ikke at give de unge teknikere for meget plads at spille på, og nordsjællænderne havde for anden uge i træk meget svært ved at skabe chancer. Det er normalt ikke et stort problem for holdet, men modstanderne er begyndt at regne ud, at man ved at stå lavt og være hårde i duellerne virkelig kan kyse Nordsjælland. Det skal de have fundet en løsning på, selvom der nok er udsigt til noget mere plads mod Hobro, der ikke flytter sig lige så godt som hold som OB og AGF. En mur af forsvarere kommer de dog til at møde, og de har ikke haft det nemt i Hobro, hvor de har tabt to ligakampe i træk og også blevet ekspederet ud af pokalturneringen.

Hobro - FC Nordsjælland: Under 3,0 mål til odds 1,87 hos Danske Spil

FCN har det svært over for defensive hold som Hobro, og de bløde baner gør det ikke nemt at spille teknisk fodbold. Gæsterne er meget målsøgende og spiller mange over-kampe, men Hobros forsvar er kapabelt og har før taget pynten af FCNs angribere. Læs hele eksperttippet.

AGF - Sønderjyske 

Spilles søndag d. 10/11 kl. 14.00 - Se mere info i vores matchcenter  

AGF synes at have fundet melodien igen efter et par svage kampe mod Randers og Silkeborg. Mod såvel FC København, OB i pokalen og senest mod FC Nordsjælland har man haft en solid base i en stærk defensiv, hvor man holdt tre stærke modstandere nede på et fåtal af chancer og samlet kun ét indkasseret mål. Offensiven er til tider lidt fraværende og svingende, så det er vigtigt, at Backman & Co. står godt i forsvaret. Truppen er heldigvis bred, for de er ramt af skader i øjeblikket, hvor fire stamspillere kan være ude, hvis Jovanovic, Tingager og Amini stadig er fraværende, og Duncan ikke er kommet sig efter en skade senest. Det kan betyde startpladser til de unge Hausner og Hvidt, og det skal blive spændende, om man kommer lidt længere frem på banen i rollen som favoritter på hjemmebane. AGF har et særdeles godt tag på Sønderjyske, som man ikke har tabt til i otte kampe over to år. 

Tre nederlag i træk har sendt Sønderjyske tættere på nedrykningspladser end top 6, men de kan dog tage med sig, at de spillede en ganske fin kamp i Parken i sidste weekend. Ganske vist blev det til et nederlag på 0-3, men de forsvarende mestre fik foræret mindst ét straffespark, og det var i lange perioder Sønderjyske, som tog mest initiativ i kampen. Et træt hjemmehold var ikke så bevægeligt, og Sønderjyske har det generelt bedst mod hold, der spiller ret forudsigeligt. Mere bevægelige hold som AaB, FC Nordsjælland og FC Midtjylland har man det sværere imod, og medmindre AGF pludselig spiller anderledes (som de nogle gange har overrasket med på hjemmebane), så kan kampen egentlig ligge fint til Sønderjyske her. De tabte ganske vist alle fire kampe mod AGF i sidste sæson, men i tre af disse var de bedst målt på Expected Goals. Midterforsvarer Patrick Banggaard er ude med karantæne.

AGF - SønderjyskE: SønderjyskE +0,5 til odds 1,84 hos Bet365

De to hold spiller stort set altid tætte kampe, og AGF har haft marginalerne de seneste par år. Kigger man matchup, så passer det umiddelbart begge hold bedst at spille på udebane mod hinanden, og det harmonerer også fint med, at kun tre af 13 indbyrdes opgør de seneste fire år er endt med hjemmesejre. Med en del fravær og et Sønderjyske-hold, der spillemæssigt kom på sporet igen mod FC København ligner det endnu et tæt opgør, hvor der er værdi i at gå mod hjemmeholdet.

Lyngby - OB

Spilles søndag d. 10/11 kl. 14.00 - Se mere info i vores matchcenter  

Det er normalt på denne tid af efteråret, at oprykkerne i Superligaen kan risikere at møde en mur af træthed, da en kort sommerpause, de tunge baner og en del hårde kampe efterhånden sætter sine spor. Det kan også være ved at ramme Lyngby, der slider med skader i øjeblikket og har et ganske hårdt slutprogram tilbage, inden de går på vinterferie. I den seneste kamp mod Randers skabte man ikke nok, og når fem spillere, der alle ville banke på til en startplads, er ude, så vil det også hæmme en oprykker markant. Især offensiven er ramt, hvor Gytkjær og Emil Nielsen er savnet. De har tabt samtlige fire kampe mod top 4 med en samlet score på 1-12, og det ligner endnu en hård kamp for et Lyngby-hold, der savner kvalitet, når de møder de bedste mandskaber. Fem sejre i otte hjemmekampe er ganske flot, men minusmålscoren på eget græs fortæller også historien om, at de vundne kampe har været helt tætte.

OB har med en god periode og fire sejre i fem kampe skabt et hul ned til syvendepladsen og ligner mere og mere en deltager i medaljeslutspillet. Spillemæssigt er fynboerne dog ikke i nærheden af topniveau for tiden, for de har døjet med skader/karantæner og haft et stramt program med pokalkampe. De så meget trætte ud mod Hobro, men de nødvendige sejre er hentet, og det har ikke mindst været på grund af en særdeles stærk defensiv - kun én gang i de seneste ni kampe har de indkasseret mere end ét mål. At angriberne Kadrii og Svendsen så også er begyndt at røre på sig igen er naturligvis et stort plus for holdet. Tre midtbanespillere kan stadig være ude her, men OB er normalt ganske stærke til at tage kontrol over de svagere hold, og de er således også 5-2-0 i kampene mod bund 6 i denne sæson. 

Lyngby - OB: OB -0,5 til odds 1,91 hos Bet365

OB forsøger at spille det samme spil på både hjemme- og udebane, og det giver dem ofte ret gode muligheder for sejr mod de svagere hold, der gerne har problemer med at skabe kampene, selv når de er på hjemmebane. Mod Lyngby bør OB også tage taktstokken, og et fraværsramt hjemmehold bør ikke kunne holde den farlige duo Kadrii-Svendsen fra chancer og mål.

Brøndby - Esbjerg

Spilles søndag d. 10/11 kl. 16.00 - Se mere info i vores matchcenter  

Fire sejre i træk har gjort Brøndby til bronzefavoritter, og med en sejr mod Esbjerg samtidig med, at FC København taber i Herning, så er man faktisk kun tre point bagefter de store københavnske rivaler. De to seneste kampe har nu ikke været specielt opløftende, men selv på halv-dårlige dage har man taget de tre point, og det er også en kvalitet at kunne det. Nu venter så hademodstanderen over dem alle i Superligaen, for Brøndby har tabt de seneste fem kampe mod et Esbjerg-hold, der har været underdog i samtlige af opgørene. Det er en voldsom stime, og det bliver ikke nemmere at bryde den af, at man igen må undvære karantæneramte Wilczek og skadesramte Radosevic i denne kamp. Den polske angriber har scoret ét mål i snit pr. Superligakamp og 45 % af holdets mål. 

Esbjergs nye træner Lars Olsen har haft en travl første uges tid, hvor han ikke har oplevet den chok-effekt, som han nok havde håbet på, men dog ikke tabt i sine to første kampe. Først blev det til uafgjort mod Horsens, selvom man kom foran lynhurtigt, og onsdag aften måtte man så hive to meget sene mål op af hatten for at eliminere 2. divisionsholdet AB i pokalturneringen. Esbjerg er rystet for tiden, ingen tvivl om det, og de kan slet ikke administrere at være favoritter. Det går til gengæld langt bedre, når de er outsidere, for de har spillet nogle af sæsonens bedste kampe mod topholdene, og de spillede bl.a. lige op med FC København i Parken for tre uger siden, ligesom de tidligere har spillet stærke kampe i Farum og Aarhus. Tilbage står dog, at de kun har scoret to mål og taget ét point i seks kampe, men det burde passe dem fint at stå lidt tilbage på Brøndby Stadion og så forsøge at slå til på de rigtige tidspunkter. Præcis som de har gjort de seneste fem gange mod Brøndby.

Brøndby - Esbjerg: Esbjerg +1,0 til odds 1,72 hos Danske Spil

Brøndby har tabt hjemme til både Horsens og AGF i denne sæson, og Esbjerg har på mange måder den samme spillestil som de to andre jyske hold. De står normalt ganske kompakt i defensiven, men er også i stand til at holde fast i bolden i længere perioder, da man råder over en del dygtige boldspillere. De bør ikke være skræmt af Brøndby Stadion, da de vandt her begge gange i sidste sæson, og så slipper de tilmed for ligaens topscorer.​​​​​​​

FC Midtjylland - FC København

Spilles søndag d. 10/11 kl. 18.00 - Se mere info i vores matchcenter  

Superligaens to klart stærkeste hold tørner sammen i sæsonens anden af fire direkte dueller. Udfaldet af de indbyrdes kampe kan meget vel være det, der i sidste ende afgør guldets placering, så der er meget på spil. Ingen af holdene imponerer voldsomt spillemæssigt i øjeblikket, men det er stadig nok til at hente sejrene hjem, for hjemmeholdet kommer til kampen med fire sejre i træk (alle på ét mål), mens FC København kommer med tre sejre på stribe.

FC Midtjylland tog en spinkel sejr i Aalborg, som dog i sidste ende var ganske fortjent. For det kan godt være, at spillet ikke glider specielt godt, og angrebene ikke buldrer afsted mod modstandernes mål, som man tidligere har oplevet fra Ulvenes side, men der er ganske god bund i præstationerne, og i stort set hver eneste kamp står de stadig efter kampen og har skabt langt de fleste og største chancer. De er stadig meget svære at skabe chancer imod, og det er den stærke defensiv, der er den stabile base på holdet, men med så mange teknisk stærke offensive typer på banen samtidig, så vil man også altid skabe chancer. Over for FC Københavns meget stringente 4-4-2-opstilling, så fungerer Midtjyllands lidt mere dynamiske 4-2-3-1-opstilling ganske fint, og det er ikke et tilfælde, at de har vundet hele seks hjemmekampe i træk mod de forsvarende mestre. Ved at sidde tæt og hårdt i duellerne har de været ganske gode til at holde FC København væk fra eget mål, og så har man en tro på, at man ved tekniske lækkerier fra bl.a. Evander og Marcondes eller på dødbolde, hvor Sviatchenko især er farlig, nok skal få skabt chancer den anden vej.

FC København er i samme båd som FC Midtjylland, når det kommer til præstationerne i Superligaen for tiden. Fint bundniveau, en solid defensiv og derudover kun det nødvendige for at skrabe sejrene hjem. Til forskel for midtjyderne har FC København så haft langt flere kampe i efteråret, og det begynder at sætte sine spor. Især i udekampene tager de ikke samme kontrol som tidligere, og de seneste fire af slagsen er da også endt med tre nederlag til Brøndby, Hobro og AaB. En lang række skader har ikke gjort det nemmere for Solbakkens tropper, men truppen er nu ganske bred, og man er stadig i stand til at stille et hold, der på papiret er mindst på højde med hjemmeholdets. At de så kan have ganske trætte ben efter endnu en hård Europa League-kamp torsdag aften og generelt ikke har gode oplevelser i Herning, det skubber favoritværdigheden godt over på hjemmeholdets banehalvdel.

FC Midtjylland - FCK: FC Midtjylland DNB til odds 1,82 hos Unibet (nu 1,63)

FCM har været efterårets bedste hold og har vundet seks hjemmekampe i træk mod FCK. Offensivt har det knebet for FCM, og FCK har erfaring med store kampe, men gæsterne kommer med skader og trætte ben efter et meget stramt efterårsprogram.​​​​​​​ Læs hele eksperttippet.

Regnskab efter spillerunde 15

  • Antal spilovervejelser (og ikke egentlige eksperttips) i ugeoptakterne: 58
  • Status: -2,18 units
  • Tilbagebetalingsprocent: 96,24 %

Statistik for eksperttips kan findes på linket her
For Superliga-sæsonen 2019/20 lyder statistikken som følgende: 

  • Antal eksperttips: 49
  • Status: -8,45 units
  • Tilbagebetalingsprocent: 82,76 %