CL-finale i München, fodboldafslutning i Frankrig, Superligabold og boksebrag i Parken. En spændende weekend venter og BetXpert har analyserne klar...

Den engelske Premier League blev afsluttet med et brag i søndags, da Manchester City på dramatisk vis hev titlen hjem dybt i overtiden. I Tyskland hev Borussia Dortmund pokaltitlen – og dermed The Double – hjem med sejr over Bayern München (også runner-up i ligaen) og i Italien blev Juventus med en sejr i sidste runde det første hold til at gå ubesejret igennem en Serie A-sæson med 38 kampe.

Meget er faldet på plads – men der er stadig masser af godter tilbage i posen.

Champions League-finale:

Med andenpladsen i ligaen og pokalnederlaget står Bayern München uden en pokal i 2011/12 – sæsonen kan dog reddes med en sejr lørdag aften når de tager imod Chelsea hjemme på Allianz Arena i Champions League-finalen.

Bayern er det første hold i Champions League-historien til at spille finalen på hjemmebane og det bør kunne give et ekstra boost til mandskabet, der skal op mod et Chelsea-mandskab, der siden fyringen af André Villas-Boas og under Roberto Di Matteo har gjort væsentlige fremskridt – i ligaen blev det til en sjetteplads, men med sejr i FA Cuppen og overraskende succes i Champions League, hvor de forsvarende mestre fra Barcelona højst overraskende blev ekspederet ud i semifinalen, må sæsonen alligevel betegnes som relativ succesfuld; ikke mindst hvis Chelsea lørdag aften leverer overraskelsen i München.

Begge hold er ramt af fravær til opgøret og trods hjemmebanefordelen har vi fundet værdi i et spil mod Bayern. Jens Bøye har udlagt et tip på Chelsea-sejr med indskuddet betalt tilbage i fald den ordinære spilletid ender uafgjort.

Kessler vs. Green:

På hjemlig grund byder lørdagen også på sport på topplan når Parken, to dage efter FC Københavns pokaltriumf, indtages af Mikkel Kessler. Den danske boksestjerne gør sin debut som letsværvægter. Det samme gør modstanderen, amerikanske Allan Green, dog også – og det gør det lidt svært at vurdere kampen skriver Loke Barrett i sin analyse på kampen.

Evner, vilje – og hjemmebanefordel – bør tale for Kessler og kan han komme gennem de første seks runder er der bedre chance for en afgørelse før tid til dansk fordel, mener Loke.

Superligaen - næstsidste spillerunde:

Den danske Superliga-sæson nærmer sig med hastige skridt sin afslutning og der venter fuldt kampprogram søndag kl. 16.00 (og igen i sidste runde på onsdag kl. 20.00).

Intet er afgjort – i toppen af rækken. HB Køge er rykket ud, mens Lyngby skal vinde sine sidste to kampe, samtidig med at OB taber begge sine for at undgå nedrykning (såfremt de vinder deres appel i Superligalicens-sagen).

FC København og FC Nordsjælland tager de to Champions League-pladser – men hvem vinder guld og hvem må nøjes med sølv?

AC Horsens og FC Midtjylland kæmper om bronzen – og er sikret pladser i Europa League; Horsens både via sin placering i ligaen og grundet pokalnederlaget.

Det sikrer AGF på femtepladsen en plads i Europa League (medmindre de taber begge sine sidste kampe – mod netop Horsens og FC Midtjylland – samtidig med at Silkeborg vinder sine sidste to, og indhenter målscoreforskellen) – men AGF kan i teorien også stadig nå op i medaljestriden. Det kræver to AGF-sejre, to Horsens-nederlag (det ene i givet fald til AGF) og to kampe uden FCM-sejr (dvs. max. ét point, da de også møder AGF). Realistisk? Ikke just, men det vil næppe holde tilhængerne i Smilets By tilbage.

Seks kampe søndag eftermiddag, herunder to opgør mellem holdene i top 5 – og en afgørende bundkamp, når Lyngby gæster Odense Stadion og skal vinde for at holde liv i drømmen om overlevelse. FC Nordsjælland gæster Brøndby Stadion, hvor værterne skal forsøge at gentage triumfen fra tidligere på sæsonen, da de vandt med 2-0 i Farum, og rejse sig ovenpå weekendens forsmædelige 1-5-nederlag i Aarhus.

I skrivende stund kan vi byde på én analyse (med medfølgende tip) til søndagens runde – Tommy Shearer har fundet værdi i at opgøret mellem AaB (der kæmper for en plads i top 6 – og dermed bl.a. en ekstra hjemmekamp i næste sæson) og HB Køge bliver målrigt.

Flere analyser vil støde til over de kommende dage.

Foruden placeringerne i ligaen er der også pladser i EM-truppen på spil; Morten Olsen lod som bekendt tre pladser stå åbne ved onsdagens udtagelse, og selvom det næppe er dem alle, der er i spil, så kan nogle spillere give landstræneren ekstra overvejelser inden de sidste navne offentliggøres i den kommende uge frem mod kampen i Hamborg mod Brasilien.

Fransk fodboldfinale:

Sidste runde er nået i den bedste franske række, Ligue 1.

Førerholdet Montpellier skal blot bruge ét point mod nedrykningsdømte Auxerre for at sikre sig mesterskabet blot én sæson efter holdet sluttede som nummer 14, tre point over nedrykningsstregen. Kan gummibenene ramme med udsigten til at sikre sig det første mesterskab i klubbens historie?

Paris Saint Germain på andenpladsen kan fravriste det sydfranske mandskab titlen med en sejr – og Montpellier-nederlag; PSG får dog næppe noget foræret ude mod Lorient, der kæmper for at undgå nedrykning.

Foruden mesterskabet kæmpes om den sidste Europa League-billet – der går til ligaens nummer 5 (Bordeaux, Saint-Étienne, Rennes og Toulouse kæmper om denne – Toulouse kan dog kun sikre sig pladsen i alleryderste teori) – og nedrykningen, hvor hele otte hold i princippet er i spil.

Og netop kampen om femtepladsen og nedrykningen udkæmpes med opgøret mellem Toulouse og Ajaccio. Toulouse kan som nævnt kun nå femtepladsen i yderste teori (kombineret med uafgjort i opgøret mellem Bordeaux og S-E, mens Rennes ikke vinder – og Toulouse selv vinder med mindst seks mål), mens Ajaccio kæmper for at undgå nedrykningen.

Toulouse har hjemmebanefordel, men Torben N. Sørensen har fundet værdi i et spil på Ajaccio +0,25 (halvt odds ved uafgjort, fuldt odds ved Ajaccio-sejr). Flere analyser vil støde til (Lorient-PSG er på vej).

Tennis – Rom Masters:

Foruden boksningen og fodbolden er vores tenniseksperter – ligesom tennisspillerne – godt i gang med opvarmningen til French Open. Det sker i Rom, hvor Internazionali BNL d'Italia (også kendt som Rom Masters) afvikles på både herre- og damesiden. Fredagen byder på kvartfinaler, med semifinaler og finaler hen over weekenden.