Tipico drosler ned for det danske marked og vælger som konsekvens at stoppe al markedsføring. Også samarbejdet med DBU stopper ved årets udgang.

Bookmakeren Tipico har de seneste år satset stort på Danmark og har med Peter Schmeichel som reklamesøjle været yderst synlige i mediebilledet. Men det er slut nu.

BetXpert kan nu fortælle, at Tipico stopper al markedsføring i Danmark med udgangen af 2016, ligesom samarbejdet med DBU heller ikke bliver forlænget. I stedet vil bookmakeren udelukkende bruge marketingskronerne i Tyskland og Østrig.

"I forbindelse med ny ejerkreds i Tipico er der truffet strategisk beslutning om at stoppe al marketing (direkte og indirekte) på de internationale markeder med udgangen af 2016. Det vil sige alle andre markeder end Tyskland og Østrig," fortæller intern kilde fra Tipico til BetXpert.

"Således vil Tipico ikke længere annoncere i disse markeder fra januar 2017. Beslutningen påvirker ikke driften, så både de fysiske butikker og online-delen vil fortsat være tilgængelig for de internationale kunder. Ledelsen evaluerer beslutningen primo 2017," fortsætter kilden.

Bliver på det danske marked

Kursskiftet sker efter, at Tipico tidligere på året blev overtaget af kapitalfonden CVC Capital Partners, der også ejer Sky Bet, nu har skåret helt ind til benet.

Tipico forklarer til BetXpert, at man fortsætter sine forpligtelser med DBU indtil årets udgang, hvor kontrakten går til. Derudover havde bookmakeren option på yderligere to år, men det bliver ikke til noget.

Det vides endnu ikke, om samarbejdet med Peter Schmeichel eller Esbjerg, som man så sent som i sommers blev bettingpartner for, fortsætter.

Det er dog værd at bemærke, at man som kunde stadig kan spille hos bookmakeren. Således åbner bookmakeren tre nye butikker inden for de næste 4 uger og vil ved årets udgang være oppe på 40 butikker. Men fremover bliver der ingen annoncering, markedsføring etc. hos BetXpert eller andre steder.

I en tidligere udgave af artiklen citerede vi en navngiven Tipico-medarbejder. Det baserede sig dog på en misforståelse, og derfor har vi nu redigeret navnet ud. Selve citatet og indholdet af artiklen er der dog intet galt med.