Danmarks næststørste kabeltv-selskab, Stofa har indgået en aftale om i en prøveperiode at distribuere den nye Bonnier-kanal, CANAL9. Kanalen vises derfor gratis for en stor del af Stofas kunder helt frem til foråret 2010.

- Vi har valgt ikke at indgå en lang aftale med CANAL9, da vi endnu er usikre på, om kanalen kommer til at vise det fulde antal SAS-liga kampe, siger direktør for TV & Content i Stofa, Jørgen Kristensen.

CANAL9 har købt rettighederne til at sende 60 kampe fra den nye SAS-Liga sæson, som spillerne og dermed også CANAL9 tog hul på hen over den forgangne weekend. Men Divisionsforeningens krav om, at 60 procent af alle danskere skal kunne se de attraktive kampe fra SAS-Ligaen, kan altså spænde ben for planerne og sende en del af kampene over til en anden kanal.

- Men omvendt ønsker vi ikke at stille os mellem brugerne og indhold, så derfor er vi glade for at have opnået en prøveperiode uden omkostninger for vores kunder, siger Jørgen Kristensen.

Digital eller analog
Også hos vicedirektør for Canal+/CANAL9, Johan Kleberg er der glæde over aftalen:

- Vi er sikre på, at Stofas kunder vil tage kanalen til sig. Især dem, som holder af fodbold og kvalitets-serier. Vores strategi med CANAL9 er meget langsigtet, siger han.

Når prøveperioden udløber til foråret, skal kanalens videre skæbne hos Stofa afgøres.

- Til den tid kan kanalen ende som et digitalt tilvalg for dem, der måtte ønske det - eller også har kanalen opnået så bred en opbakning, at den vil blive distribueret som en del af det analoge grundudbud. Det vil tiden vise, siger Jørgen Kristensen.

Følgende antenneforeninger sender CANAL9 - listen opdateres løbende.

Foreningsnavn Kanal Frekvens
AN-TV 22 479,25
Horsens Syd 69 855,25
Horsens Fællesantenne-Forening S20 294,25
Ribe Antenneforening S16 266,25

Kilde: stofa.dk