Vi gør status over OL 2012 i London på både ekspert- og brugersiden...

Søndag aften blev OL 2012 lukket og slukket på det olympiske stadion i London og olympiaden frem mod OL 2016 i Rio de Janeiro indledt.

Ni danske medaljer – det højeste antal nogensinde – blev det til, selvom de på forhånd måske to ”sikreste” medaljer, Lotte Friis og herrelandsholdet i håndbold, skuffende måtte forlade London uden ædelt metal.

På bettingfronten kunne BetXpert ovenpå en forrygende indledning desværre ikke lukke ligeså fornemt af og de 11 OL-dage i august bød på kun 14 gevinster på 35 tip med et underskud på 5,40 enheder – ovenpå 20 gevinstgivende tip ud af 35 med et overskud på 12,23 enheder i juli, endte det dog alligevel med et overskud på 6,83 enheder og en tilbagebetaling på 109,76%.

OL 2012 er det OL i BetXperts levetid, der har fået mest dækning, og hvor gerne vi end ville gentage bedriften fra OL 2008 (141,7% tbp), så var det ikke specielt realistisk med over det dobbelte antal tip (70 mod 30 i 2008).

Mens de danske svømmere ikke kunne skaffe en medalje, kunne BetXperts ekspert i svømning, Anders Jensen, pryde sig af titlen som største overskudsmager blandt vores eksperter ved OL. Efter en længere pause (bl.a. grundet manglende udbud ved store mesterskaber) gjorde Anders comeback og præsterede et overskud på 7 enheder på tre tips.

Også Jens Bøye (8 tips, 4,15 enheders overskud) og Steen Pedersen (5 tips, overskud på 3,20 enheder) bidrog positivt til BetXperts OL-balance.

Brugerne kunne også

Det var dog ikke kun vores eksperter, der kunne glæde sig over et flot OL. Også vores brugere leverede overskudsgivende tips – ført an af dysseus, der efter næsten tre års fravær i brugertip-sektionen, gjorde et opsigtsvækkende comeback med ni tips, hvoraf seks gik hjem med et overskud på fantastiske 18,55 enheder (svarende til en tilbagebetaling på 306%). Det flotte overskud blev ikke mindst ført an af to stafetodds – odds 13 på Bahamas som vinder af herrernes 4x400m-stafet i atletik, og odds 6 på Japan i top 3 ved kvindernes 4x100m holdmedley i svømmebassinet.

Også TipsklubbenDenLange præsterede overskud på OL med tre håndboldtips (to gik hjem), der gav et overskud på 2,45 enheder.

gladbach06 var en af de mest aktive bruger under OL med 14 tips – alle i håndboldturneringen – og med 8 gevinstgivende tips gav det et overskud på 1,44 enheder.

Samlet præsterede vores brugere (med forbehold for oversete tips) 62 tips ved OL, hvoraf 28 gik hjem med et samlet overskud på 9,90 enheder (115,97% tbp).

August i minus

Den lidt kedelige OL-afslutning for vores eksperter har efterladt BetXpert med et minus i august på 4,70 enheder – men der skulle dog være god chance for at få rettet op på det med bl.a. et forestående Vuelta a España, hvor vores skarpe cykeleksperter er klar, samt sæsonstart i flere europæiske fodboldligaer og de første runder af US Open i tennis.