Efter en hæsblæsende start på året, der har budt på masser af aktivitet "Down Under" – både Tour Down Under og Australian Open – samt håndbold-VM, er vi klar til at gøre status over disse begivenheder...

Det startede så godt, men sluttede så skidt:

Her tales ikke om det danske landsholds præstation ved VM, selvom det ligeså vel kunne have været det der blev henvist til – der er desværre tale om ekspertpanelets tips til turneringen. Efter en solid start på turneringen, der bød på et overskud på 2,33 enheder efter fem spilledage, ventede der en hård periode efterfølgende for vores eksperter. Roman Empire, der siden sin ankomst ved nytår samlet har præsteret et overskud på 4,60 enheder måtte se hele otte af sine sidste ti tips ved VM kikse og notere et samlet underskud for turneringen. Fra hbold.dk havde Patrick over fem tips for turneringen samlet et overskud på 1,18 enheder, mens begge Mads’ tips kiksede.

Det samlede resultat? 5,03 enheder i underskud over 33 tips – en tilbagebetaling på 84,76%

Op på (jern-)hesten:

Cykelsæsonen blev for alvor indledt på BetXpert med Tour Down Under. 13 tips kunne ekspertpanelet byde på – seks fra Jacob Nordestgaard, syv fra Jesper Sørensen – og efter Tom-Jelte Slagter kunne trille i mål i Adelaide som samlet vinder (hvilket betød at et spil til odds 8 på Philippe Gilbert som vinder ikke gik hjem) var otte gået hjem og et overskud på 2,98 enheder sikret, svarende til en solid tilbagebetaling på 122,92%.

Mere succes Down Under:

Årets første Grand Slam har ofte vist sig som en svær én at gennemskue for tenniseksperter – sæsonen er ung og mens motivationen nok skal være der for spillerne, så har der for mange spilleres vedkommende ikke været mange kampe til at danne sig et indtryk af hvor de står. På den baggrund er Australian Open tricky. Alligevel præsterede vores tenniseksperter – Kjartan Nygaard, Lars Baes og Asger Hess-Olesen – over 19 tips (inkl. et enkelt (kikset) tip fra kvalifikationen) et overskud på 1,39 enheder via ni gevinstgivende tips. Lars Baes stod for højdepunktet med sit odds 5 på at David Ferrer spillede sig til semifinalen. 107,32% i tilbagebetaling noterede turneringen sig dermed for i vores regnskab.

For de tre store begivenheder i januar blev det altså samlet til et underskud på 0,66 enheder for 65 tips, svarende til en tilbagebetaling på 98,98%. Også januar måned som helhed står i skrivende stund noteret for et mindre underskud – ligesom med håndbold-VM er det sket efter en stærk start.

Det kan stadig vendes:

Et samlet minus på 1,70 enheder for 304 tips viser januar, der dermed går i fodsporene på de seneste års første måned – også i 2011 og 2012 åbnede vi året med underskud (et voldsomt et af slagsen i 2011, et marginalt af slagsen i 2012). Med tre dage tilbage kan det dog fortsat vendes til et plus, og tirsdag indledes den mission med foreløbig fem tips, herunder to fra Afrian Cup of Nations – der efter ti tips står noteret for et fint overskud på 4,34 enheder.